ISIF'16 İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı 3 Mart'ta Kapılarını Açıyor!

Türk Patent Enstitüsü’nün de desteklediği İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı (ISIF’16)’nın ilki 3–6 Mart 2016 tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Detaylar haberimizde..

Bilindiği üzere günümüzde sürdürülebilir ekonomik büyüme, ne kadar yenilik üretildiği ile doğrudan ilintili. Teknolojik anlamda ileri olan ülkeler, ekonomileri gelişmiş ülkeler olarak görülüyor ve bu ülkeler dünya ekonomileri ile rekabet edebilme şansını yakalayabiliyorlar. Ülkemizin de bu alanda son yıllarda aldığı önemli mesafelere rağmen, Ar-Ge, patent sayıları, lisanslama ve ticarileştirme göstergeleri açısından gelişmiş ülkeleri yakalayabilmesi için daha hızlı mesafe kat etmesi gerekiyor.

Gelişmiş bir ülke olmanın önemli göstergelerinden biri de toplumun tüm kesimlerinin araştırma ve yenilik faaliyetlerine aktif katılım sağlayarak; ülkenin rekabet gücünü artıran, teknolojik ve ekonomik gelişmelere artı değer katan buluş ve inovasyon faaliyetlerinin artırılması için çaba göstermeleridir.

Yaratılan inovasyon ve buluşlara yönelik en önemli araçlardan biri de uluslararası buluş fuarları ve sergileridir. Bu bağlamda; Türk Patent Enstitüsü’nün de desteklediği İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı (ISIF’16)’nın ilki 3–6 Mart 2016 tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Ülkemizde uluslararası bağlamda ilk defa düzenlenecek olan ISIF’16; dünyada 100’den fazla ülkenin üyesi olduğu Uluslararası Buluşçular Birliği Federasyonu (IFIA)’nun himayelerinde, ülkemizin buluş alanında en önemli kuruluşu olan Türk Patent Enstitüsü'nün ev sahipliğinde ve fikri mülkiyet konusunda uluslararası çatı kuruluş olan Dünya Fikri Mülkiyet Teşkilatı (WIPO)’nun çalıştay desteğinde gerçekleştirilecek. Yine ulusal ve uluslararası arenada faaliyet gösteren yatırımcı ağları 212, Endeavor, Galata Business Angels, Habitat-Ulusal Girişimcilik Merkezi, Keiretsu, Revo ve TR Angels fuarın paydaşları arasında yer alıyor.

 

Buluş ve inovasyon etkinliği konusunda ülkemizin adını uluslararası alanda etkin bir şekilde duyuracağına inandığımız ISIF’16 içeriğinde çalıştaylar (TPE, WIPO, LES Türkiye), B2B görüşmeleri, yatırım alanı, ödül töreni, açılış ve kapanış seremonileri de gerçekleştirilecek.

İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı, buluş ve buluşçuların uluslararası tanıtılmasının, buluşlara ticarileşme, yatırımcı ve girişimcilere iş fırsatları sunulmasının yanı sıra fikri mülkiyet haklarının önemi, faydaları, bunların ticarileştirilmesi ve inovasyon sürecindeki önemi konularında düzenlenecek bilimsel programlara da ev sahipliği yapacak. Fuar çerçevesinde ayrıca katılımcılar arasında öne çıkan buluş ve buluşçular da ödüllendirilecek.

Ülkemizin ilk ve tek uluslararası buluş fuarı olma özelliğini taşıyan ISIF’16 ya katılması kesinleşen ülkeler; Almanya, Bosna Hersek, Brezilya, Danimarka, Hırvatistan, Hindistan, Irak, İran, İzlanda, Nijerya, Portekiz, Slovenya, Çin, Endonezya, Malezya ve Romanya. İkili görüşmelerin sürdüğü 18 ülke ile beraber toplam katılımcı ülke sayısının 25 – 30 arası, sergilenecek buluş/inovasyon sayısının da 650-700 aralığında olması bekleniyor.

ISIF’16’nın hedef kitlesini; Üretici ve ticari firmalar, girişimciler, bireysel buluşçular, özel araştırmacılar, danışmanlar, patent ofisleri, özel veya devlet destekli araştırma enstitüleri, bilim parkları, teknoparklar, teknoloji transfer ofisleri, melek yatırımcılar, üniversiteler, laboratuvarlar, IP ile ilgili kurum ve kuruluşlar, patent tacirleri, inovasyon teşvikçileri, buluş dernekleri, sanayi odaları, organize sanayi bölgeleri, ar-ge merkezleri ve KOBİ’ler oluşturuyor.

İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı'na katılmak isteyen okurlarımız başvuru işlemlerini buradan gerçekleştirebilir, Tanıtım videosunu izlemek için ise verilen linkten yararlanabilirler.

www.istanbul-inventions.org web adresini ziyaret ederek Girişim Haber olarak Medya Sponsoru olduğumuz İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı hakkında daha detaylı bilgiler edinebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor