KOSGEB Afrikalı Kadın Girişimcileri Türk KOBİ’ler İle İstanbul'da Buluşturdu!

KOSGEB, Afrikalı Kadın Girişimciler ile Türk KOBİ'leri 21 - 23 Aralık 2015 tarihlerinde İstanbul'da buluşturdu. İstanbul’da gerçekleştirilen organizasyona 10 ülkeden toplam 18 temsilci katıldı. Detaylar haberimizde.

KOSGEB, Afrikalı Kadın Girişimciler ile Türk KOBİ'leri 21 - 23 Aralık 2015 tarihlerinde İstanbul'da buluşturdu. İstanbul’da gerçekleştirilen organizasyona 10 ülkeden toplam 18 temsilci katıldı.

Afrika Birliği (AfB) Komisyonu ile Türkiye arasında varılan mutabakat çerçevesinde, "Türk ve Afrikalı kadın girişimciler arasındaki ekonomik ve sosyal işbirliğini pekiştirme hedefi"ne ilişkin olarak kabul edilen eylem planı doğrultusunda AfB Ticaret ve Sanayi Bölümü ile Kadın, Cinsiyet ve Kalkınma Müdürlüğü, KOSGEB organizasyonuyla 21-23 Aralık 2015 tarihlerinde Türkiye’deydi.

İstanbul’da gerçekleştirilen organizasyonda; Kadın, Cinsiyet ve Kalkınma Müdürlüğü Başkanı Leila Ben Ali başkanlığındaki heyette 10 ülkeden toplam 18 temsilci yer aldı. Ziyaret programında heyete KOBİ Uzmanları Murat Alper Öztürk, Ümit Çakar ve KOBİ Uzman Yardımcıları Selim Baktır, Kübra Çomaklı eşlik etti.

Afrika Birliği yetkilileri; Türk ve Afrikalı girişimcileri bir araya getirerek ülkelerarası yatırım ve ihracat hacminin artırılmasına yönelik işbirliği olanaklarını araştırmak, Afrika Birliği çatısı altında sahada çalışmalar yapılması için KOSGEB’e danışmak ve KOSGEB’in özellikle Girişimcilik Destekleri hakkında bilgilenmek ve iyi uygulamaları görmek amacıyla bu organizasyonu gerçekleştirdiklerini ifade ettiler.

Etkinlikler kapsamında; açılış konuşmalarının ardından, Afrikalı iş kadınlarına başta Girişimcilik Destek programı olmak üzere uygulanmakta olan KOSGEB destek modelleri ve KOBİ’lere yönelik çalışmalar hakkında sunumlar yapılarak KOSGEB’in uluslararası faaliyetleri hakkında bilgiler aktarıldı.

KOSGEB kaynaklı haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor