İş Dünyasının Önemli İsimleri Üniversiteli Öğrencilerle Buluşuyor!

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde (ESOGÜ), “Girişimcilik Ekosistemi” oluşturmaya yönelik yürütülen TÜBİTAK 1601 projesi kapsamında, iş dünyasının önde gelen isimleri ile öğrenci buluşmaları devam ediyor. Detaylar haberimizde..

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde (ESOGÜ), “Girişimcilik Ekosistemi” oluşturmaya yönelik yürütülen TÜBİTAK 1601 projesi kapsamında, iş dünyasının önde gelen isimleri ile öğrenci buluşmaları devam ediyor.

Proje kapsamında ders alan ve başarılı olanların eğitim sonunda KOSGEB ve TÜBİTAK sertifikası alacakları projede; özel olarak düzenlenen buluşmalarla; alanlarında başarıya ulaşmış iş insanları deneyim ve tecrübelerini,genç girişimci adayları ile paylaşıyor.

Atlas Halı Genel Müdürü Dr. Meriç Bebitoğlu da Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nde

Endüstri, sanayi, iletişim, bilişim, medya gibi birçok sektör yöneticisinin önemli isimlerinin katıldığı etkinliğe; ışık etkisi ile kendi kendini temizleyen nano halı dünya buluşunu Türkiye’ye ve dünyaya armağan eden Atlas Halı’nın Genel Müdürü Dr. Meriç Bebitoğlu da özel olarak davet edildi.

Endüstri Mühendisi olan, medya ve teknoloji dahil birçok alanda yönetici olarak görev alarak değişik sektörlerle ilgili iş deneyimi bulunan Dr. Meriç Bebitoğlu; 28 Aralık’ta katıldığı buluşmada bir Türk markası olarak dünya buluşuna giden iş yaşamı yolundaki deneyimlerini, örnekler ve anekdotlar ile öğrencilerle paylaştı.

Günümüz dünyasında iletişimin büyük önemi bulunduğuna dikkat çeken Bebitoğlu; çağın gereği olan teknolojiyi yakalamanın, Ar-Ge ve inovasyonun her sektör için öncelikli konu olmasının gerekliliğini ve çok değil, 20-30 yıl sonra bilişimin ve bilişime önem veren ülkelerin tüm dünyaya hakim olacağını vurguladı. Öğrenciler tarafından ilgiyle karşılanan Dr. Meriç Bebitoğlu, yaklaşık iki saat boyunca öğrencilerle sohbet etti.

Proje Üç Yıl Sürecek!

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden Prof.Dr. Müjgan Sağır’ın yönetiminde yürüyen proje kapsamında şu ana kadar; Şişe Cam Önceki Genel Koordinatörü ve Dünya Gazetesi yazarı Dr. Rüştü Bozkurt, Arçelik A.Ş. Inovasyon ve Ar-Ge Direktörü İffet İyigün Meydanlı ve BoyPlast A. Ş. Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü, Endüstri Mühendisi Metin Saraç program kapsamında davet edilen ve etkinliğe destek vermiş olan diğer konuşmacılardı.

Üç yıl sürecek olan proje boyunca, her yıl 2 dönemde, toplamda 6 kez tekrar edecek olan ve her turda beş konuşmacının yer alacağı bu buluşmaların birinci dönemi tamamlanmış durumda.

TÜBİTAK 1601 projesi hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz ilgili TÜBİTAK destek sayfasını ziyaret edebilirsiniz. Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor