Türk Teknoloji Şirketi Blesh, 7,5 Milyon TL Yeni Yatırım Aldı!

Türkiye’nin en geniş sensör (beacon) ağına sahip olan ve özellikle Google projesi Physical Web konusunda yaptığı atılımla global beacon pazarının en önemli oyuncularından biri olan Blesh, ikinci yatırım turunu 7,5 milyon TL yatırımla açtı. Detaylar haberimizde..

Türkiye’nin en geniş sensör (beacon) ağına sahip olan ve özellikle Google projesi Physical Web konusunda yaptığı atılımla global beacon pazarının en önemli oyuncularından biri olan Blesh, ikinci yatırım turunu 7,5 milyon TL yatırımla açtı.

Blesh’in yeni yatırım turuna; mevcut ortaklar Ali Sabancı, Turgut Gürsoy, Emre Berkin ve Kemal Cılız katılırken, yeni yatırımcı olarak da Türkiye’nin lider teknoloji yatırımcılarından TRPE Capital bu turda lider yatırımcı olarak yer aldı.

12.000’in üzerinde beacon'ı iki yıldan az bir sürede Türkiye geneline yerleştiren Blesh, Türkiye’nin önde gelen marka ve kuruluşlarının mikro lokasyon hedefli mobil iletişim kampanyalarının yönetimlerinde çözüm sağlıyor.

Blesh’in ülke geneline yayılmış beacon cihazları, Türkiye’nin en büyük perakende mağazalarında, yaygın banka şube ve ATM’lerinde, en yoğun havaalanlarında, metro istasyonlarında, 100’ün üzerinde AVM, cafe ve restoran zincirleri ile 250’nin üzerinde plaza ve üniversitede aktif olarak çalışıyor.

Blesh CEO’su Devrim Sönmez ikinci turda aldıkları ek yatırımla şirketin Türkiye pazarındaki lider konumu daha da güçlendireceklerini belirterek, ekiplerini büyütüp daha fazla marka ve mobil uygulamayla işbirliği yapmak için çalışacaklarını ve 2016 sonuna kadar 30.000 beacon’ı geçeceklerini söyledi. Sönmez, global pazar hedeflerinde ise Google ile iş ortaklığının geliştirilmesi ve Blesh’in Silikon Vadisi’ndeki organizasyonunun güçlendirilmesinin olduğunu ekleyerek Blesh’in global yükselişini de sürdüreceğini belirtti.

7,5 milyon TL yatırım alan Türk teknoloji şirketi Blesh hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.blesh.com web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor