Ege Bölgesi’ndeki girişimcilerin hayallerini gerçeğe dönüştüren “Girişim Kampüsü” Projesi, dördüncü kez başlıyor. 18 yaşını doldurmuş iş fikri veya sosyal sorumluluk projeleri olan genç girişimci adayları başvurularını 31 Ocak 2016 tarihine kadar projenin web sitesi üzerinden gerçekleştirilebilek.
Ege Bölgesi’ndeki girişimcilerin hayallerini gerçeğe dönüştüren “Girişim Kampüsü” Projesi, dördüncü kez başlıyor. LİYAKAT ve Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından 2012 yılında başlatılan projenin bu yılki ortakları arasında Bornova Belediyesi, İESOB ve İZKA da yer alıyor. 11 Aralık Cuma günü Siren Ertan’ın da katıldığı bir basın toplantısıyla tanıtılan projenin ana sponsoru ise perakende zinciri Kipa.
Ege Bölgesi’nde yaşayan girişimcilere hayallerini gerçekleştirme imkanı sunan “Girişim Kampüsü 4” Projesi, İzmir’de düzenlenen bir basın toplantısıyla tanıtıldı. Protokolü imzalanan proje, başta İzmir olmak üzere tüm Türkiye’de girişimcilik kültürünün yaygınlaşmasını, sürdürülebilir bir girişimcilik ekosistemi oluşturulmasını ve bu doğrultuda yeni iş alanları yaratarak işsizliğin azaltılmasını amaçlıyor.
Projenin 11 Aralık Cuma günü Bornova Belediyesi’nin kente kazandırdığı Yeşilova Höyüğü Ziyaretçi Merkezi’nde gerçekleştirilen basın toplantısına, LİYAKAT Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Berkay Eskinazi, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) Başkanı Zekeriya Mutlu, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Kipa Kurumsal İlişkiler Direktörü Nil Timur ve Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Jülide Kesken ve İzmirli girişimci kimliği ile dikkat çeken Siren Ertan katıldı.
“Girişimcinin Önündeki Engelleri Kaldırıyoruz”
Toplantıda bir konuşma yapan LİYAKAT Derneği Başkanı Eskinazi, “Girişimcilik son yıllarda küresel krizlerin de etkisiyle başta ekonominin yeniden canlandırılması sonrasında gerek yatırımların gerekse toplumsal refahın arttırılması açısından giderek daha çok önem kazanmaktadır. İşsizliğin önüne geçmek, doğru politikaları uygulamaktan geçiyor. Bu politikaları uygularken atılması gereken gerekli adımlardan biri de girişimciliği teşvik etmek ve girişimcinin önündeki engelleri kaldırarak girişimcinin iş ve istihdam yaratma potansiyelini daha çok ortaya çıkarmaktır. LİYAKAT Derneği olarak biz, bu misyonu yükleniyor ve amacımız doğrultusunda girişimcilik projeleri yapıyoruz. Sürdürülebilir bir sosyal sorumluluk projesi olarak, 2012 yılında başlatılan Girişim Kampüsü” projemize dahil olarak bizleri onurlandıran proje ortaklarımıza şükranlarımı sunuyorum” dedi.
Bu yıl proje ortağı olmaktan mutluluk duyduklarını belirten İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) Başkanı Zekeriya Mutlu “Ülkenin gelişmesi adına gerçekleştirilen faaliyetlerde her fırsatta yer almaya çalışmaktayız. Bu yılki ayağında yer almaktan memnuniyet duyduğumuz Girişim Kampüsü projesinin sosyal, akademik, yerel yönetim, meslek kuruluşu ve kamu ayağının olması, bu ortaklık doğrultusunda ne denli önemli bir oluşum ortaya çıktığını göstermektedir. Girişimciliği teoride ve pratikte bizzat yaşayan esnaf sanatkar teşkilatı da, yeni fikirlerin ortaya koyulduğu, gençlerin ve kadınların iş dünyasında daha fazla varolabilmelerinin önünün açıldığı bu projeye katkı koymaktan mutluluk duymaktadır” dedi.
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ise “Girişimcilik Kampüsü her sene gelişerek devam eden, sürdürülebilir bir proje. Bu projenin başta gençler ve kadınlar olmak üzere girişimcilik noktasında adım atan insanlar için çok güzel bir fırsat olacağına inanıyoruz” dedi. Atila sözlerini şöyle sürdürdü: “Projelerimizi hayata geçirirken paydaşlarımızın katkılarına da çok önem veriyoruz. Birlikte iyilikleri çoğaltmaya, olumsuzlukları azaltmaya çalışıyoruz. Özellikle kadınlarımıza yönelik istihdam garantili kurslar veriyoruz. Belediyecilik anlayışımız gereği önce insan diyoruz. Bizim en çok mutlu olduğumuz yatırımlar insana ve geleceğe yapılan yatırımlar. ‘Girişimcilik Kampüsü’ projesinde emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.
Gençlerle İş Hayatı Arasında Köprü Kuruluyor
Kipa Kurumsal İlişkiler Direktörü Nil Timur ise proje ile ilgili açıklamasında “Kipa olarak Egeli girişimcilere destek olmayı sürdürüyoruz. Kurumsal önceliklerimiz arasında yer alan gençlere fırsatlar yaratmak prensibi çerçevesinde, Girişim Kampüsü’ne katılanlar içinden seçilen bir projeye Kipa Özel Ödülü’nü vereceğiz. Projenin ana sponsoru olarak yetenekli gençlerimize ve kendisini hala genç hissederek bir yeniliğe imza atma hevesi, bir girişimi başlatma cesareti olan herkese destek olmayı ve onlarla iş hayatı arasında köprü kurmayı hedefliyoruz” dedi.
Gençlerin mezun olduktan sonra zorlu bir rekabetin içine girdiklerini belirten Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Jülide Kesken, "Bu noktada üniversiteler sadece akademik eğitim verilen kurumlar olmaktan öte girişimciliği, inovatif düşünceyi, yaratıcılığı besleyen kurumlara dönüşmek zorunda kalmaktadır. Bu düşünceden hareketle, gençlerin girişimci ruhlarını açığa çıkarmaya, onlara cesaret vermeye ve kendilerini ifade edecekleri yepyeni alanlar sunmaya çalışıyoruz. Bu katkının güçlenmesine öncülük eden “Girişim Kampüsü” Projesi’nin devam ettirilmesi ve tüm Türkiye’ye yaygınlaştırması temel arzumuzdur." dedi
İzmir’li girişimci kimliği ile basın toplantısına katılan Siren Ertan’ın İzmir’de doğup büyüyen projenin önemini vurgulayan konuşmasından sonra protokolün imzalanması ile sona eren basın toplantısı sonrasında ise Yeşilova Höyüğü Ziyaretçi Merkezi gezildi.
Yeni Fikirler, Güçlü Girişimciler
“Girişim Kampüsü” ile ilgili teknik detaylar ise şöyle: 18 yaşını doldurmuş girişimcilerin daha önce hiç bir yarışmada ödül almamış iş fikirleriyle katılabildikleri projenin başvuruları ise 22 Ocak 31 Ocak 2016 tarihine kadar projenin web sitesi üzerinden gerçekleştirilebilecek. Başvurunun ardından yaratıcı fikirlere sahip adaylar Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyelerinin, mentorlerin ve melek yatırımcıların katılacağı girişimcilik temalı akademik eğitimlerden geçecek.
Bir sonraki aşamada adayların iş fikirleri, iş yaşamında önemli konuma sahip kişiler, bu aşamalardan geçmiş girişimciler ve yeni iş fikirlerine yatırım yapan melek yatırımcılardan oluşan bir jüri heyeti tarafından değerlendirilecek. Jüri değerlendirmesi sonucunda bu yıl da ilk üç dereceye giren iş fikirlerine toplam 15.000 TL para ödülü verecek. Bir sosyal girişimcilik projesine ise “Girişim Kampüsü”nün ana sponsoru olan Kipa tarafından ise bir projeye Kipa Özel Ödülü verilecek.
Unutmayın, 18 yaşını doldurmuş iş fikirleri veya sosyal sorumluluk projeleri olan genç girişimci adayları başvurularını 22 Ocak 31 Ocak 2016 tarihine kadar projenin web sitesi üzerinden gerçekleştirilebilecek.
“Girişim Kampüsü” hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.girisimkampusu.com web adresini ziyaret edebilir, Başvuru işlemlerinizi ise buradan gerçekleştirebilirsiniz.
Haberimizi 18 yaşını doldurmuş iş fikri veya sosyal sorumluluk projesi olan genç girişimci adaylarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.