3X Şirket Programı'nın İstanbul Eğitimine Gönüllü Profesyoneller Katıldı!

Gönüllü mentorlar aracılığıyla öğrenciler ve reel sektörü buluşturup birleştiren Genç Başarı Eğitim Vakfı’nın 3X Şirket Programı kapsamında düzenlediği “Gönüllü Eğitimleri”, 5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü’nde İstanbul’da yapıldı. Detaylar haberimizde..

Gönüllü mentorlar aracılığıyla öğrenciler ve reel sektörü buluşturup birleştiren Genç Başarı Eğitim Vakfı’nın 3X Şirket Programı kapsamında düzenlediği “Gönüllü Eğitimleri”, 5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü’nde İstanbul’da yapıldı.

Türkiye ile birlikte Dünya’da 123 ülkede, lise düzeyinde uygulanan ve gençleri iş dünyası ile buluşturan “Genç Başarı Şirket Programı”nın (Junior Achievement Company Program) İstanbul’daki gönüllü eğitimine 86 iş dünyası profesyoneli katıldı.

Liseli gençlerin Girişimcilik, Finansal Okur Yazarlık ve İş Gücüne Etkin Katılım konularında gelişmelerine ve gelecekte kariyer basamaklarını başarıyla tırmanmalarına destek olacak gönüllü iş dünyası profesyonelleri, program hakkında eğitim aldı. Citi Vakfı ve MetLife Vakfı ana sponsorluğunda gerçekleşen 3X Şirket Programı, gönüllü destekçileri, EMCC Türkiye, GYİAD, JCI Kadıköy, TOBB Kadın Girişimciler ve Genç Girişimciler Kurulu, Bilim İlaç, Özel Sektör Gönüllüler Derneği, Keiretsu Forum, AmCham Türkiye, TEİD - Etik ve İtibar Derneği, THY – Opet, Global Girişimcilik Haftası Komitesi’ydi.

Genç Başarı Eğitim Vakfı; 3X Şirket Programı ve İnovasyon Kampları ile 324 okuldan 3.208 lise öğrencisinin iş dünyası ile tanışmasına ve kariyer planlarını şekillendirmesine vesile olmasının yanı sıra, gerçek bir şirket yönetim tecrübesinin içinde kişisel ve profesyonel gelişimlerine olumlu yönde katkı sağladı. 2015 -2016 Eğitim Öğretim Dönemi’nde ise İzmir ve Yalova illerinde de 3X Şirket Programı ilk defa devlet liselerinde uygulanmaya başlanacak. İzmir ve Yalova illerinin de katılması ile beraber bu yıl Genç Başarı 200 farklı liseden 4000 lise öğrencisine ulaşmayı hedefliyor.

General Elektrik Gönüllüleri liselerle buluşacak

GE Gönüllüleri bu yıl Şirket Programı ile İstanbul ve İzmir illerinde liselerle buluşacak. Ayrıca Mart ayında General Elektrik işbirliği ile yapılacak STEM (Bilim, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik odaklı) İnovasyon Kampı’nda 100 liseli öğrenci ile GE Gönüllüleri mentorluğunda öğrenciler takım çalışması ile sorun tespiti, çözüm geliştirme ve iş modeli geliştirme çalışmalarının ardından, jüri sunumlarını gerçekleştirecekler.

3X Programı hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.3xgencbasari.com web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor