Akıllı Ekonomi, Teknoloji Odaklı Büyüme Konferansı Mart'ta İstanbul'da!

İstanbul, 17 Mart 2016’da The Economist’in "Akıllı Ekonomi, Teknoloji Odaklı Büyüme" konulu bölgesel konferansına ev sahipliği yapacak. Detaylar haberimizde..

İstanbul, 17 Mart 2016’da The Economist’in "Akıllı Ekonomi, Teknoloji Odaklı Büyüme" konulu bölgesel konferansına ev sahipliği yapacak.

Akıllı ekonomi kavramının tüm yönleriyle tartışılacağı konferansta Avrasya ekonomilerindeki büyüme, çeşitlenme ve sosyal olarak güçlenmenin yarattığı potansiyel ele alınacak. Bilişim ve iletişim teknolojilerinin Avrasya bölgesinde yarattığı katmadeğer, istihdam ve ekonomik büyümeye katkı hakkında detaylı oturumlar gerçekleştirilecek.

Türkiye Cumhuriyeti Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın da yer alacağı konferansa katılım sağlayacak önemli isimlerin arasında, Transtech Capital kurucusu Simon Robeson, Kuwait Ulusal Girişimcilik Fonu Başkanı Abdulmalik Al Jabbar, ITU Telekomünikasyon Standartlaştırma Birimi Direktör’ü Chaesub Lee, Uluslararası Finans Kurumu Başkanı Telecom, Medya ve Teknoloji Avrupa ve Avrasya sorumlusu Temel Öktem, Etohum Ortak Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Burak Buyukdemir bulunuyor. Bu isimlere ek olarak Avrasya bölgesinden kamu, özel sektör ve STK dünyasının önde gelen isimleri de konferansa katılım gösterecek.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Türkiye’nin 2023 teknoloji vizyonunu anlatacağı bir açılış konuşması yapacak. Konferansta Avrasya bölgesindeki ülkelerin dijital stratejileri, akıllı teknoloji ekosistemi, teknolojik altyapı, etik konular, akıllı ekonomide katılımcılık ve sürdürülebilirlik gibi konu başlıkları ele alınacak.

Unutmayın, The Economist’in düzenleyeceği “Akıllı Ekonomiler 2016” başlıklı organizasyon 17 Mart 2016 tarihinde Four Seasons Hotel Istanbul’da gerçekleşecek.

Akıllı Ekonomiler 2016 Konferansı hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.smarteconomies.economist.com web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor