MÜSİAD’ın “Gelecekle iş yapmak” mottosuyla bu yıl ilk kez hayata geçirdiği VİZYONER’15 Sektörler Zirvesi, yoğun ilgi ile izlendi. Detaylar haberimizde..
MÜSİAD’ın “Gelecekle iş yapmak” mottosuyla bu yıl ilk kez hayata geçirdiği VİZYONER’15 Sektörler Zirvesi, yoğun ilgi ile izlendi.
Gelecekte Yeni Pazarlar, Gelecekte Yeni Sektörler, Gelecekte Teknoloji, Gelecekte İnsan Kıymetleri ve Gelecekte Markalaşma oturumlarıyla ekonominin gelecek vizyonu ele alınırken, teknoloji, eğitim ve insan kıymetlerine yatırım, üretimde markalaşma ve bilgi ihracatını artırma stratejileri oldu.
İki gün boyunca iş ve ekonomi dünyasının liderlerini ağırlayan Vizyoner 15 Zirvesi, yoğun katılımla son dönemde en çok ilgi gören iş dünyası buluşmalarından biri oldu. Yoğun ilgi gören zirve, internet üzerinden de yoğun bir şekilde takip edildi.
Yeni Pazarlar ve Sektörler Neler Olacak?
Zirvenin ilk gününde ele alınan yeni pazarlar ve sektörler iki oturumda masaya yatırıldı. TAV Hava Limanları Holding CEO’su Dr. M. Sami Şener, THY Genel Müdürü Do. Dr. Temel Kotil, CarrefourSA Genel Müdürü Mehmet Tevfik Nane ve Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar katılımıyla gerçekleşen "Gelecekte Yeni Pazarlar" oturumu ile Twitter Küresel Kamu Politikalar Başkan Yardımcısı Colin Crowell, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, İstanbul Ticaret Üniversitesi Öğretim Üyesi, ve Ziraat Katılım Bankası Genel Müdürü Osman Arslan’ın katılımıyla "Gelecekte Yeni Sektörler" oturumunda yeni Pazar ve sektörlere dair ilgi çekici sonuçlar ortaya çıktı.
Değişen yaşam koşullarına ve teknolojik yeniliklere bağlı olarak değişen ihtiyaçlar ve davranış eğilimleri ile önümüzdeki 50 yılın yeni pazarları arasında alt kollarıyla birlikte hava yolu taşımacılığından demir çeliğe, katılım bankacılığından enerji ve otomasyon sistemlerine kadar pek çok pazar ön plana çıkarken; yassı çelik üretimi, ortak otomobil kullanma sistemi, navigasyon, raylı sistemler, yeşil enerji üretimi ile çocuk bakımı ve dadılık gibi iş kolları yeni sektörler arasında yer aldı.
Zirvenin ikinci gününde ise Gelecekte Teknoloji, Gelecekte İnsan Kıymetleri ve Gelecekte Markalaşma konuları işlendi.
Teknoloji Olmazsa Olmaz
Turkcell CEO’su Kaan Terzioğlu, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. A. Arif Ergin ve T.C. Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Şuayip Birinci tarafından masaya yatırılan teknoloji, hayatın bir parçası olarak kabul edildi. Fikri Mülkiyetin oluşturularak, know how ihracatına başlanması gerektiği belirtilirken, teknoloji üretim üslerinde önemli bir altyapının geliştirildiğine ve üretimlerin başlandığına değinilirken, tek başına üretimin yeterli olmadığı markalaşma ve bilgi ihracatı düzeyine gelinmesi gerektiğinin altı çizildi. 5G teknolojisinin geleceğin anahtarı olduğuna dikkat çekilirken, Sağlık Bakanlığı tarafından geliştirilen E-nabız Sistemine dair bilgiler paylaşıldı.
Markalaşma İnsan Kıymetlerini Kapsadı
Zirvenin son günü öğleden sonra gerçekleştirilen Gelecekte İnsan Kıymetleri oturumu Sabiha Gökçen Havalimanı İnsan Kaynakları Direktörü Ahmet Hakan Arslan, Van Milletvekili Prof. Dr. Beşir Atalay ve Türk Telekom Grubu İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Bahattin Aydın katılımıyla gerçekleşirken, Gelecekte Markalaşma oturumunun konukları ise LC Waikiki Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Küçük, Panko Birlik Başkanı Recep Konuk ve T.C. Ekonomi Bakanlığı Markalaşma ve Ar-GE Destekleri Daire Başkanı Mehmet Ali Kılıçkaya oldu.
İnsan Kıymetlerine yatırım olmadan gelecek vizyonunun mümkün olmadığına değinilen toplantıda Türk insanının kültürel yapısının değerine ve gelişime açıklığına dikkat çekilirken, kamu personel politikalarındaki eksiklikler de masaya yatırıldı. Bakan Atalay kamudaki istihdam sistemini “rezalet” olarak değerlendirirken çağın dışında kalmış dokunulmazlık uygulamasının yapıyı körelttiğini vurguladı.
Markalaşma oturumunda ise Türkiye’nin her konuda marka yaratma imkanı olduğu belirtilirken, markalaşma sürecine inancın en büyük başlangıç olduğuna dikkat çekildi. Uzun bir süreci kapsayan markalaşmada sabır gerektiği belirtilirken, markalaşma sürecine başlayan pek çok işletmenin bu süreci aşamamasından kaybettiğinin altı çizildi. Markalaşma konusunun bir diğer gündemi ise İnsan Kıymetleri oldu. İnsana, bilgiye ve eğitime yatırımın teknolojiye yatırım kadar önemli olduğu vurgulandı.
Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.