Girişimciler, Global Girişimcilik Haftası 2015 Etkinlikleri Bugün Başlıyor!

Dünya genelinde 142 ülkede kutlanan yerel, ulusal ve küresel etkinliklerle gençleri yenilikçilik potansiyellerini keşfetmeye ve girişimciliği kariyer seçeneği olarak değerlendirmeye teşvik eden Global Girişimcilik Haftası bu sene Türkiye’de 16-22 Kasım 2015 tarihleri arasında düzenlenecek. Detaylar

Dünya genelinde 142 ülkede kutlanan yerel, ulusal ve küresel etkinliklerle gençleri yenilikçilik potansiyellerini keşfetmeye ve girişimciliği kariyer seçeneği olarak değerlendirmeye teşvik eden Global Girişimcilik Haftası bu sene Türkiye’de 16-22 Kasım 2015 tarihleri arasında düzenlenecek.

Yeni Ufuklar – UNDP Türkiye’nin de program ortağı olduğu Uluslararası Girişimcilik Merkezi (UGM)  ve Endeavor Türkiye eş-koordinatörlüğünde Türkiye’nin 50 ilinde kutlanacak Global Girişimcilik Haftası (GGH), ay boyunca girişimcilik odağında yapılacak etkinlikler ile gençlere girişimciliğin alternatif bir kariyer seçeneği olduğunu hatırlatacak.

Küresel ölçekte başarılarını kanıtlamış girişimciler, Türkiye’nin önde gelen iş adamları, fikir önderleri, profesyonel yöneticiler ve uzmanlar gönüllü olarak gençlerle buluşuyor. 15- 30 yaş arasındaki gençlerde girişimcilik bilincini oluşturup potansiyellerini ortaya çıkarmak için bilgi ve birikimlerini paylaşıyor.

Bu hafta içerisinde çeşitli yarışmalar, toplantılar ve konferanslar ile gençlere girişimcilik bilinci aşılanıyor. Kariyer seçeneği olarak girişimciliği değerlendiren gençler, dünya çapında kendilerini kanıtlamış girişimcilerin, ülkelerinin önde gelen iş adamlarının ve profesyonel yöneticilerin bilgi ve tecrübelerinden yararlanma fırsatı buluyorlar.

Girişimcilik dünyasına atılan veya atılmak isteyen gençler, GGH sayesinde bir araya geliyorlar. Gençler hafta boyunca katıldıkları etkinliklerde girişimcilik üzerine fikirlerini paylaşıp diğer girişimcilerin de deneyimlerinden yararlanarak kendilerini geliştiriyorlar.

Bu sene Türkiye’de altıncı defa kutlanacak olan Global Girişimcilik Haftası, 16 – 22 Kasım 2015 tarihlerinde düzenlenecek. Türkiye içinde oturumlar, paneller, konferanslar, çalışma atölyeleri, fikir yarışmaları, web buluşmaları, vaka çalışmaları ve eğitim programlarının da yer aldığı 250 paydaş 300’e yakın etkinlik düzenleyecek.

16 – 22 Kasım 2015 tarihleri arasında Global Girişimcilik Haftası çerçevesinde düzenlenecek tüm etkinliklere Etkinlik Takvimi'nden ulaşabilir, kendi etkinliğinizi bu takvime kaydetmek için burdaki kayıt formunu doldurabilirsiniz.

www.globalgirisimcilikhaftasi.com web adresini ziyaret ederek Global Girişimcilik Haftası hakkında daha detaylı bilgi edinebilirsiniz.

Haberimizi 15- 30 yaş aralığındaki girişimci okurlarımız başta olmak üzere tüm girişim ve girişimci adayı okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor