TEXWORLD İstanbul Fuarı 5000 Ziyaretçiyi Ağırladı!

İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda 3-5 Kasım tarihleri arasında düzenlenen Texworld Istanbul fuarı tekstil sektörünün öncü aktörlerini ağırladı. 3. kez düzenlenen Texworld Istanbul fuarına dünyanın dört bir yanından gelen ziyaretçiler, fuara büyük ilgi gösterdi. Detaylar..

İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda 3-5 Kasım tarihleri arasında düzenlenen Texworld Istanbul fuarı tekstil sektörünün öncü aktörlerini ağırladı. 3. kez düzenlenen Texworld Istanbul fuarına dünyanın dört bir yanından gelen ziyaretçiler, fuara büyük ilgi gösterdi.

Fuar üç gün boyunca 5000’nin üzerinde ziyaretçiye ev sahipliği yaptı. 8 ülkeden 127 katılımcıyı fuarda ağırladıklarını belirten Messe Frankfurt İstanbul Genel Müdürü Tayfun Yardım şöyle konuştu: "Yarattığımız bu uluslararası platformda; katılımcıları, ziyaretçileri ve satın almacıları aynı çatı altında buluşturmanın gururunu yaşıyoruz. Türk moda ve hazır giyim markaları artan iç talebi karşılamak için çok çeşitli ve farklı kalitede kumaş arayışında. Türkiye’nin dünyada en önemli tekstil merkezlerinden biri olduğunu göz önüne alacak olursak 3. Texworld Istanbul, sektörü bir kez daha bir araya getirdi. 3.kez düzenlediğimiz fuarın hem katılımcı sayısı hem ziyaretçi sayısı bizi oldukça mutlu etti. Geçtiğimiz iki fuarın ziyaretçi sayısının iki katını yakaladığımız bu yıl ilk kez fuara eklenen hazır giyim ve konfeksiyon ürün grupları ise ziyaretçiler tarafından oldukça ilgi gördü. Fuarda ilk defa DGTIA (Daegu Gyeongbuk Tekstil Endüstrileri Birliği) ve KOTRA (Kore Ticaret - Yatırım Teşvik Ajansı) katıldı. İpekyolu, Daegu şehrinde başlayıp, İstanbul’da sona ererdi. Bildiğiniz gibi, tarihte İpek Yolu sadece tüccarların değil, aynı zamanda doğudan batıya ve batıdan doğuya bilgelerin, orduların, fikirlerin, dinlerin ve kültürlerin de yolu olmuştur. Fuarda bu yıl gerçekleşen bir diğer yenilik ise Vietnam’ın katılımcı ülkeler arasında yer alması oldu. Kore, Pakistan ve Hindistan ise pavilyon düzenleyen ülkeler arasında yer aldı. Texworld Istanbul fuarında yer alan katılımcılar pamuklu, denim, brode ve dantel, örme kumaş, gömleklik, yün ve yünlü karışımlı kumaşlar, fonksiyonel kumaşlar, keten ve kenevir dokuma, baskı, ipek, ipek görünümlü kumaşlar, iplik ve elyaf, aksesuar, organik kumaşlar, şal ve eşarp, konfeksiyon ve hazır giyim ürünlerini sergileme fırsatı yakaladılar."

Türkiye, dünyada tekstil ihracatında en büyük ilk 10 ülke arasında yer alıyor ve hazır giyim ihracatında 7. sırada bulunuyor. Resmi verilere göre Türkiye’den yapılan hazır giyim ihracatı 2013 yılına göre %8 oranında bir büyüme göstererek 2014 yılında 18.7 milyar Amerikan Dolarına ulaşmış. Ayrıca, Türkiye ve özellikle İstanbul, coğrafi konumundan dolayı katılımcı firmalara bölge ülkelerinden gelen müşteriler ile iletişime geçmek için çok çeşitli fırsatlar sunuyor.

Fuarın ikinci günü ise Messe Frankfurt İstanbul ve Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İşadamları Derneği’nin ev sahipliğinde ev tekstili sektöründeki gelişmelerin ve yenilikler ile trendlerin aktarıldığı Heimtextil basın toplantısı düzenlendi. Messe Frankfurt Tekstil Fuarlarından Sorumlu Başkan Vekili Olaf Schmidt ve TETSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Küçükçalık’ın konuşmacı olarak yer aldığı basın toplantısına TETSIAD, Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği ( UTIB) ve Denizli İhracatçılar Birliği ( DENIB) temsilcileri katılım gösterdi.

Texworld Istanbul Fuarı hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.texworld-istanbul.tr.messefrankfurt.com web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tekstil sektöründe faaliyet gösteren girişimcilerimiz başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor