KOBİ’lere Verilen Destekler Geçen Yıla Göre %23 Artış Gösterdi!

KOSGEB Başkanı Recep Biçer, Ankara’da düzenlenen KOSGEB Müdürleri toplantısında KOSGEB tarafından KOBİ’lere verilen destek rakamlarının önceki yıla oranla % 23 artış gösterdiğini söyledi. Detaylar haberimizde..

KOSGEB Başkanı Recep Biçer, Ankara’da düzenlenen KOSGEB Müdürleri toplantısında KOSGEB tarafından KOBİ’lere verilen destek rakamlarının önceki yıla oranla % 23 artış gösterdiğini söyledi.

KOSGEB tarafından, revize edilen KOSGEB Destek programları'nın Uygulama Esasları ve KOBİ Proje Destek Programı kapsamında “Kurumsallaşmanın Geliştirilmesi” ve “KOBİ’lerde Markalaşmaya Geçiş” konularında çıkılan Proje Teklif Çağrısına ilişkin bilgi paylaşımı için KOSGEB il müdürleri toplantısı düzenlendi.

Toplantı, KOSGEB Başkanı Recep Biçer, Başkan Yardımcıları, Daire Başkanları ve Türkiye genelinde faaliyet gösteren 88 KOSGEB Müdürünün katılımları ile gerçekleşti.

Toplantıda konuşan KOSGEB Başkanı Recep Biçer, Kurumsallaşma ve Markalaşmaya önem veren bütün KOBİ’ler için KOBİ Proje Destek Programı'nın bir fırsat olduğunu belirtti.

KOSGEB koordinatörlüğünde kurulmaya başlanan Uluslararası Kuluçka Merkezlerinin desteklerini de yakın zamanda açıklayacaklarını belirten KOSGEB Başkanı, bu merkezlerin firmalara yurtdışına açılma, yeni pazarlar ve finansörler bulma imkanını sağlayacağını ifade etti.

KOSGEB ismini kullanarak aracılık ve dolandırıcılık yapan firmaların çok sayıda firmayı mağdur etmesi üzerine bir kamu spotunun hazırlandığını söyleyen Başkan Biçer, bu kamu spotunun yayınlanmak üzere tüm ulusal kanallara dağıtıldığını söyledi. KOSGEB destek ve eğitimlerinin aracısız ve ücretsiz verildiğine dikkat çeken KOSGEB Başkanı, bu konuda KOSGEB Müdürlüklerine bilgilendirme görevi düştüğünü söyledi.

2014 yılında 22.860 KOBİ’ye toplam 164 milyon TL’lik bir destek verilirken 2015 yılında destek verilen KOBİ sayısı 27.645’e, verilen destek miktarının ise toplam 202 milyon TL’ye yükseldiğini kaydeden Biçer, 2015 yılında bir önceki yıla oranla destek verilen KOBİ sayısında yüzde 21’lik bir artış, verilen destek miktarında ise yüzde 23’lük artış oluğunu ifade etti. Başkan Biçer, KOSGEB desteği alan firmaların ölçek büyüttüğüne işaret ederek bu büyümelerin ülkenin kalkınmasındaki önemine değindi.

KOSGEB’ in KOBİ’lerin finansmanını kolaylaştırmak için Vakıfbank ve Halkbank ile protokoller imzaladığını ifade eden Biçer ayrıca aralarında Rusya, Kazakistan, Polonya, Pakistan, İran gibi birçok ülke ile ortak çalışmalar yürüttüklerini ve deneyimlerini paylaştıklarını söyledi.

KOSGEB kaynaklı haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor