İTÜ Çekirdek Big Bang 2015'te Girişimciler İçin Oylarınız Bekleniyor!

Türkiye’nin en büyük girişimcilik organizasyonlarından İTÜ Çekirdek Big Bang’te girişimciler yatırımcıları etkilemek ve 1 milyon TL’lik büyük ödülden pay almak için birbirleriyle yarışıyor. Girişimler, onlarca kategoride Big Bang 2015 yoluna devam edebilmek için halktan oy bekliyor. Detaylar..

Türkiye’nin en büyük girişimcilik organizasyonlarından İTÜ Çekirdek Big Bang’te girişimciler yatırımcıları etkilemek ve 1 milyon TL’lik büyük ödülden pay almak için birbirleriyle yarışıyor. Onlarca kategoride birbirinden yaratıcı girişimler, Big Bang 2015 yoluna devam edebilmek için halktan oy bekliyor.

İTÜ Çekirdek; girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistemdir. Kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe yani analayacağınız tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezi olma özelliği taşıyor.

10 saniyelik videolarıyla kendilerini olabilecek en iyi şekilde açıklamaya çalışan girişimciler, 8 Kasım tarihine kadar en çok oyu alarak İTÜ Çekirdek’te ofis sahibi olmak istiyorlar. İsteyenlerin birden fazla girişimi destekleyebildikleri halk oylamasında, bu zamana kadar 3390 kişi 3500 oy kullandı.

An itibarıyla en çok oyu alan beş İTÜ Çekirdek girişimi şöyle sıralanıyor:

1. Eye Track

“Alzheimer ve demans hastalarının kaybolma sorununa çözüm bulmayı hedefleyen bir uygulama geliştiriyoruz. 2050 yılında her 80 kişiden birinin Alzheimer olacağı tahmin edilmektedir. Bu dönemde Türkiye Alzheimer hastalığın en hızlı yayıldığı ilk 4 ülke arasında olacağı Dünya Alzheimer Örgütü tarafından öngörülmektedir.”

2. Otto Virtual Reality

“Sınırlarımızdan kurtulmak için sanal gerçeklik deneyimini bir adım öteye taşıyoruz. Artık videoları ekranda izlemek yerine, orada bulunma hissini yaşayabilme şansımız var. En sevdiğiniz ünlülerin yanında olma ya da en sevdiğiniz televizyon showlarının içinde olma hissini yaşayabilirsiniz. Eğitim sektöründe de çığır açacak sanal gerçeklik gözlüğünü, yenilikçi bir sistem kullanarak mükemmelleştiriyoruz. OTTO Virtual Reality’yi desteklemek için oy verin.”

3. Geen

“GEEN Biyoteknoloji, ileri genetik mühendisliği teknikleri kullanarak mikroorganizmalardan kanser ilacı üretim teknolojisi geliştirmektedir. Bu mikroorganizmalar sayesinde kanser ilaçlarının peynir altı suyundan üretilmesi mümkün kılınmaktadır. Tükiye`nin 1 yıllık kanser ilacı ihtiyacı bu teknoloji ile birlikte 3 hafta içinde karşılanabilecektir.”

4. BRY

“BRY, A+ Segmentinde bulunan otel, rezidans, toplu konut, spor salonu ya da sağlık kuruluşlarında yaşanan, banyo sonrası zaman, hijyen ve maliyet parametrelerini optimum düzeye getirmeyi amaçlayan bir vücut kurutucudur.”

5. Partymag

“Partymag, gece hayatı rehberiniz. Nerede ne zaman ne tarz bir parti olduğunu görebileceğiniz mobil uygulama.”

Her Oy Gidişatı Değiştirebilir

Halk oylamasının tamamlanması için hâlâ uzun bir süre var ve her oy gidişatı değiştirebilir. bigbang2015.net adresi üzerinden girişimleri görebilir, tanıtım videolarını seyredebilir ve birden fazla projeyi Big Bang 2015 yolunda destekleyebilirsiniz.

İTÜ Çekirdek Bing Bang hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz bigbang.itucekirdek.com web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi girişim(ci)lere ilgi duyan ve oylarıyla desteklemek isteyen tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor