Mutfak Sektöründe Başlatılan ETKİ Projesi ile Gençler İlk Meyvelerini Verdi!

Mutfak sektöründe başlatılan "ETKİ" projesi ilk meyvelerini verdi. İstanbul Kalkınma Ajansı’nın “2014 Yılı Yenilikçi İstanbul Mali Destek Programı” çerçevesinde başlatılan proje ile 17 yeni mezun tasarımcı, 17 firma ile eşleşerek ilginç tasarımları gün yüzüne çıkardılar. Detaylar Haberimizde..

Mutfak sektöründe başlatılan “Endüstriyel Tasarımda Toplam Kalite ve İnovasyon” (ETKİ) projesi ilk meyvelerini verdi. İstanbul Kalkınma Ajansı’nın “2014 Yılı Yenilikçi İstanbul Mali Destek Programı” çerçevesinde başlatılan proje ile 17 yeni mezun tasarımcı, 17 firma ile eşleşerek ilginç tasarımları gün yüzüne çıkardılar.

İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller ihracatçıları Birliği (İDDMİB) ve İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri ihracatçıları Birliği (İKMİB) tarafından yürütülen proje kapsamında genç tasarımcıların fikirleri sanayici ile buluşturuldu. Profesyonel tasarımcıların da desteğiyle olgunlaşan fikirler, prototip haline getirildi. Projenin kapanış toplantısında konuşan İDDMİB ve TİM Başkan Vekili Tahsin Öztiryaki, 17 projenin yüzde 80’nin üretileceğine inandığını söyledi.

Tüm sektörlerde yıllardır tasarım yarışmaları düzenlendiğini fakat tasarımları sanayici ile buluşturma sürecinin her zaman sıkıntılı olduğuna dikkat çeken Öztiryaki, “ETKİ projesi ile bu sıkıntıyı ortadan kaldırdık. Tasarımcı ve sanayici işin başında buluştu ve birlikte çalıştılar. Ortaya çıkan ürünler İMMİB Hızlı Prototipleme Merkezi’nde yapılan detaylı çalışma ile prototip hale getirildi. Bundan sonraki aşama bu tasarımların üretilmesi ve ihraç edilmesi. Bunu başardığımız zaman 500 milyar dolarlık ihracat hedefine katma değerli ürünler ile daha kolay ulaşabileceğiz” diye konuştu.

Öztiryaki, ortaya çıkarılan prototiplerin 2016 yılında Almanya Frunkfurt’ta düzenlenecek olan ve dünyanın mutfak sektöründe en önemli fuarı olan Ambiente’de sergileneceğini bildirdi. Toplantının ardından, mutfak sektöründe kullanılabilecek tasarımları üreten gençler ile destek veren firmalara birer plaket verildi.

“Endüstriyel Tasarımda Toplam Kalite ve İnovasyon” hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.tasarimdaetki.com web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor