KOSGEB Kurumsallaşma ve Markalaşma Desteği Başvuruları Başladı!

KOSGEB, KOBİ Proje Destek Programı kapsamında yaklaşık 55 Milyon TL’lik bir bütçe ile KOBİ’lerin Kurumsallaşma ve Markalaşma konularında hazırlayacakları projelerini destekliyor. Detaylar haberimizde..

KOSGEB, KOBİ Proje Destek Programı kapsamında yaklaşık 55 Milyon TL’lik bir bütçe ile KOBİ’lerin Kurumsallaşma ve Markalaşma konularında hazırlayacakları projelerini destekliyor.

KOSGEB KOBİ Proje Destek Programı kapsamında 30 Ocak 2015-10 Nisan 2015 tarihinde “Yönetim Becerilerinin ve Kurumsal Yetkinliklerinin Geliştirilmesi-Kurumsallaştırma” ve “Tanınmış Ürün/Hizmet Süreci Oluşturma-Markalaşma” konularında Proje Teklif Çağrısına çıkılmış. Çağrı konularına toplam 2.358 adet proje başvurusu alınmış olup bunlardan 1.020 adedi ön değerlendirmeyi geçerek Kurul Değerlendirmesine hak kazanmış. Kurul tarafından yapılan nihai değerlendirme sonucu 686 adedi Kurumsallaşma ve 213 adedi Markalaşma olmak üzere toplam 899 adet projenin 45 Milyon TL’lik bütçe ile KOSGEB tarafından desteklenmesine karar verilmiş.

KOBİ’lerin ekonomideki etkinliklerini attırılabilmesi ve uzun ömürlü olabilmeleri için rekabet güçlerini yükseltmeleri büyük önem arz etmektedir. Günümüzde yaşanan hızlı değişimler ve yeni gelişmeler KOBİ’lerin fiyat ve kalite düşürme gibi klasik rekabet araçlarıyla rekabet edebilmelerini zorlaştırmıştır. Bu durum işletmelerin rekabet güçlerini ve pazar paylarını arttırabilmesi için kurumsallaşmayı, marka yaratmayı, teknoloji ve yenilikçiliği gündemlerine almalarına sebep olmakta ve işletmeleri kurumsallaşma, markalaşma ve ar-ge faaliyetlerine daha fazla yatırım yapmaya zorlamakta.

KOSGEB, işletmelerin kurumsallaşmalarında ve marka yaratma hedeflerinde doğru stratejilere ihtiyaç duydukları gerçeğinden hareketle, "KOBİ’lerde Kurumsallaşmanın Geliştirilmesi" ve "KOBİ’lerde Markalaşmaya Geçiş" konu başlıklarında hedef kitlemizden gelen yoğun talep ve işletmelerimizin ihtiyaçları doğrultusunda, iki yeni proje teklif çağrısına çıkmak üzere gerekli hazırlıklarını tamamlamış. Söz konusu proje teklif çağrıları kapsamında işletmelerin hazırlayacakları projelere 55 Milyon TL’lik bir destek sağlanması öngörülüyor.

"KOBİ’lerde Kurumsallaşmanın Geliştirilmesi" ve "KOBİ’lerde Markalaşmaya Geçiş" Proje Teklif Çağrıları

KOBİ’lerin ekonomideki etkinliklerini attırılabilmesi ve uzun ömürlü olabilmeleri için rekabet güçlerini yükseltmeleri büyük önem arz etmekte. Günümüzde yaşanan hızlı değişimler ve yeni gelişmeler KOBİ’lerin fiyat ve kalite düşürme gibi klasik rekabet araçlarıyla rekabet edebilmelerini zorlaştırmış. Bu durum işletmelerin rekabet güçlerini ve pazar paylarını arttırabilmesi için kurumsallaşmayı, marka yaratmayı, teknoloji ve yenilikçiliği gündemlerine almalarına sebep olmakta ve işletmeleri kurumsallaşma, markalaşma ve ar-ge faaliyetlerine daha fazla yatırım yapmaya zorlamakta. İşletmelerin kurumsallaşmalarında ve marka olmalarında doğru stratejilere ihtiyaçları bulunduğu gerçeğinden hareketle KOSGEB, KOBİ Proje Destek Programı kapsamında yaklaşık 55 Milyon TL’lik bir bütçe ile KOBİ’lerin Kurumsallaşma ve Markalaşma konularında hazırlayacakları projelerini desteklemeyi amaçlıyor.

Proje Teklif Çağrıları

  • KOBİ’lerde Kurumsallaşmanın Geliştirilmesi
  • KOBİ’lerde Markalaşmaya Geçiş

(*İşletmeler belirlenen konulardan sadece biri için başvuru yapabilecek.)

Başvuru Takvimi

 

Başvuru Tarihi: 19 EKİM 2015
Son Başvuru Tarihi: 30 KASIM 2015 (Saat 23.59)
*Proje Teklif Çağrıları kapsamında proje başvuruları  30 Kasım 2015 (saat 23.59) tarihinde sona erecek.

Proje Teklif Çağrıları hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.kosgeb.gov.tr web adresini ziyaret edebilir veya buradaki pdf dosyasını inceleyebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu içeriği 5.230 kişi okudu.
Kategori: Girişimci Destekleri, KAMU, KOBİ, Ulusal
Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor