HandyCafe’nin Kurucusudan Yeni Bir İnternet Girişimi: Ofpof!

Türkiye’de ve 180’den fazla ülkede 85.000’den fazla internet cafede kullanılan ücretsiz internet kafe yazılımı HandyCafe’nin kurucusu Atilla Yurtseven yeni bir internet girişimine imza attı. Detaylar haberimizde..

Türkiye’de ve 180’den fazla ülkede 85.000’den fazla internet cafede kullanılan ücretsiz internet kafe yazılımı HandyCafe’nin kurucusu Atilla Yurtseven yeni bir internet girişimine imza attı.

Nisan ayında 100.000 USD yatırımla yayın hayatına başlayan Ofpof.com, düzeyli bir üslup ile ziyaretçilerine eğlendirici içerikler sunmayı hedefliyor. Eğlenceli içerikler aynı zamanda bilgilendirici özellikler taşıyor. Türkçe içerikli eğlenceli siteler arasında yerini lan Ofpof’un içerikleri başta Ofpof editörleri tarafından oluşturulurken, artık dışarıdan yazarlar da Ofpof’ta içerik yayınlayabilecek.

İçerikleri yayınlanan yazarlara bir gelir vaat eden Ofpof’un “Ofpof Content Network” adıyla bilinen bu iş modeli, yazarların, bloggerların, kurumsal yayıncıların ve kaliteli içerik üretebilen herkesin içeriklerinden gelir elde edebilmelerine olanak sağlıyor.

Ofpof Content Network Nasıl İşliyor?

Yazarın hazırladığı içerikler Ofpof.com ekibi tarafından onaydan geçiyor. Gönderilen içeriklerin 100% orijinal, özgün ve daha önce başka bir yerde yayınlanmamış olma koşulu var. Eğer bu kriterlere uygunsa onaylanıp yayına alınıyor. Yayına alınan içeriklerin yayın hakları Ofpof.com’a ait olmakla birlikte, içerikler Ofpof’da yazarın kendi profil sayfasında yer alıyor.

Yazarın daha önce bloğunda yayınlamış olduğu içerikler de Ofpof’da yayınlanabiliyor. Ancak arama sitelerinde indexlenmesine izin verilmiyor. Ofpof içerik ağı katılımcısı olanlar, yayına alınan her içeriği için 5 TL kazanıyor. Ayrıca efektif bin gösterim başına ödeme ile yazarın her yazıdan elde edebileceği gelir artırılmış oluyor.

Sayfa görüntülenmesine göre ödeme yapılan sitede, yazarın yayınlanan tüm yazılarından elde edilen gelirin %50 payı, kendi direkt ziyaretçisi olsun veya olmasın, yazara ödeniyor. Yazarın direkt ziyaretçisinin, kendi yazıları haricindeki paylaşımların oluşturduğu gelirin %25’i ise yazara ödeniyor.

Hazırladığınız içerikleri güzel ve eğlenceli buluyorsanız ve yazılarınızın Ofpof.com’da yer almasını istiyorsanız, bu içerik ağına katılarak Ofpof’un bir parçası olabilirsiniz. Yayınlanan yazılarınızın ilgi görmesi halinde çok daha fazla gelir elde edebilirsiniz.

Ofpof.com’da reklam satışı Ofpof’un anlaşmalı ajansları ve networkleri tarafından yapılıyor. Profesyonel ekipler tarafından yürütülen satış süreçleri sayesinde yazarlar çok daha fazla gelir elde etme imkanı buluyor.

Yazarlar gelirini artırmak için içerik onaylandıktan sonra yazılarının linkini, başlığını ve kısa açıklamasını istediği yerde yayınlayabiliyor. Kendi içeriklerini Facebook, Twitter gibi sosyal medya kanallarında tanıtan yazarlar çok daha fazla gelir elde edebiliyor.

Ofpof.com içerik ekibi, içerikleri belirli aralıklarla Ofpof.com ana sayfasında ve kategori sayfalarında öne çıkartıp sosyal medya hesaplarında duyurabiliyor. Böylece içeriklerinizin dikkat çekme olasılığı artıyor. Bu da ziyaretçi trafiğinize yansıyor.

“Keyfinizin sosyal kahyası olmaya geldik” sloganıyla yola çıkan Ofpof, farklı kategorilerde birbirinden ilginç içerikleri bir araya getiren renkli bir site. Hayata dair pek çok konuya esprili bir dille yaklaşan Ofpof’da film, oyun, teknoloji, spor gibi faklı alanlarda merak uyandıran içerikler yer alıyor. İçeriklerin liste halinde olması da güzel. Böylece hem akıcı hem de akılda kalıcı oluyorlar.

Ofpof’da keyifli film önerileri, ilginç spor dalları, değişik gezi rotaları ve daha pek çok renkli içeriği bir arada bulabilirsiniz. Kaliteli içeriğin her geçen gün daha fazla ilgi gördüğü internette “eğlenceli içerikler” kategorisinde yerini alan Ofpof, “Ofpof Content Network” ile özellikle bloggerlar için yeni bir gelir olanağı yaratarak dikkatleri üzerine çekiyor.

Ofpof girişimi hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.ofpof.com web adresini ziyaret edebilirsiniz. Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor