Türkiye’de “Araştırma Üniversiteleri Güç Birliği” TAÜG Kuruluyor!

Türkiye’deki araştırma üniversitelerinin yurtdışında daha başarılı olması için TAÜG adında bir güç birliği oluşturuluyor. Detaylar haberimizde..

Avrupa Birliği projelerinde en başarılı 6 Türk üniversitesi, ODTÜ önderliğinde “Avrupa Araştırma Alanında Türk Üniversiteleri” başlıklı uluslararası bir konferans düzenliyor.

8-9 Ekim tarihlerinde T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın yanı sıra, Avrupa Komisyonu’ndan da üst düzey katılımın gerçekleşeceği konferansta Bilkent Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Koç Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi ve Sabancı Üniversitesi, Türkiye’deki araştırma üniversitelerinin yurtdışında daha başarılı olması için bir güç birliği oluşturduklarına ilişkin toplu bir açıklama da yapacaklar.

Diğer Türk araştırma üniversitelerinin de işbirliğine ve katılımına açık olan Türk Araştırma Üniversiteleri Güç Birliği (TAÜG), ülkemizde araştırma, inovasyon ve yükseköğretim sektöründe atılması gereken adımları belirlemek üzere çalışmalar yaparak, uluslararası platformlarda daha başarılı olmak için ortak girişimler başlatacak.

Türkiye’de “Araştırma Üniversiteleri Güç Birliği” Kuruluyor

Türk üniversitelerinin Avrupa Araştırma Alanı’ndaki (ERA – European Research Area) etkinliğinin artırılması ve bu amaç doğrultusunda yükseköğretim sektöründe yapılması gereken değişiklikleri desteklemek üzere, Avrupa Komisyonu Araştırma ve Yenilik Çerçeve Programı kapsamında en çok sayıda projesi olan altı Türk üniversitesi;ayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın yanı sıra, Avrupa Komisyonu’ndan da üst düzey katılımın gerçekleşeceği konferansta Bilkent Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Koç Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi ve Sabancı ÜniversitesiAvrupa Araştırma Alanında Türk Üniversiteleri” başlıklı uluslararası bir konferans düzenliyor.

T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sn. Fikri Işık ve Avrupa Komisyonu Araştırma ve Yenilik Genel Direktörü Sn. Robert-Jan Smits’in katılımıyla 8-9 Ekim 2015 tarihlerinde Ankara HiltonSa'da gerçekleştirilecek konferans Avrupa Komisyonu’nun ve TÜBİTAK’ın destekleriyle gerçekleşecek. Türk üniversitelerinin Avrupa’da daha etkin olması için Türkiye’de ilk kez bir güç birliği oluşturmak amacıyla düzenlenen konferans Türkiye’nin en önemli 6 üniversitesinin gerçekleştirdiği ilk ortak etkinlik olmasıyla da dikkat çekiyor.

Konferansta Türk Araştırma Üniversiteleri Güç Birliği (TAÜG), Türk araştırma, inovasyon ve yükseköğretim sektöründe atılması gereken adımları belirlemek üzere çalışmalar yapılması ve ortak girişimler başlatılması hedefleniyor. Türkiye’deki benzer profile sahip araştırma ağırlıklı diğer üniversitelerin katılımıyla daha da güçleneceği öngörülen TAÜG’nin, ülkemizdeki ve Avrupa’daki ilgili kurumlar ile işbirliği içinde çalışarak Türk üniversitelerinin yurtdışında tanınırlığını ve rekabet avantajını artırıcı faaliyetler gerçekleştirmesi planlanıyor.

Konferansta Avrupa’daki ve Türkiye’deki araştırma ve yenilik alanında politika belirleyici kurumların üst düzey yöneticilerinin yanı sıra, Bakanlıklar, elçilikler, üniversiteler ve sanayi kuruluşlarından temsilciler de hazır bulunacak.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor