Profesyonellikten Girişimciliğe Geçişte Gerekli 17 Adım!

Kendi işini kurmak isteyen fakat tam zamanlı çalışan girişimcilerimiz bu yazı tam size göre. Tam zamanlı çalışırken girişimciliğe geçişte atmanız gereken 17 adım nedir? Detaylar haberimizde..

Eğer kendi işinizi kurmak konusunda ciddiyseniz ama bırakıp gidemeyeceğiniz tam zamanlı bir işiniz varsa bu yazıyı mutlaka okumalısınız.

Faturalarınızı ödemenizi sağlayan tam zamanlı işinizden ayrılmadan (ya da işinizden kaytarmadan) kendi işinizi yaratmak ve başarılı bir şekilde büyütmek için aşağıdaki 17 adımı uygulayın.

Bu adımları uygulamak kendi işinizi kurmakla ile ilgili bir koça sahip olmak gibi bir şey. Bunları deneyin, işe yaramalarını sağlayın – gerçekleştirin!

1- Vizyonunuzu Belirleyin

İşinizi kurmanın ilk adımı şirketiniz için bir vizyon belirlemek. Vizyonunuz size ve diğerlerine hangi işte olduğunuzu ve şirketinizin nereye gittiğini söyler. Vizyonunuzu geliştirirken, ne yaratmak istediğinize odaklanın. Başarılı işletmelerin çoğu bir ihtiyaç olduğunu hisseder ve sonra da bunu gidermek için bir yol bulur.

2- Misyonunuzu Belirleyin

Misyon ifadeniz, vizyonunuzla aynı şey değildir; vizyonunuz ne yaptığınız ile ilgiliyken, misyon ifadeniz müşterileriniz ve toplum üzerinde yaratmayı planladığınız etkidir.

3- Amacınızı Kesinleştirin

Amaç ifadeniz işinizin neyi temsil ettiğini ortaya koyar. İnsanların işinizin neden var olduğunu anlamalarına olanak sağlar. Ne yaptığınızı değil bunu neden yaptığınızı anlamalarına. Müşterilerin bakış açısından, işinizin ne hakkında olduğunu netleştirir. Bu amaç inandırıcı olmalı ve çalışanlarınız için (çalışanlarınız olduğu zaman) anlam ifade etmeli.

4- Onaylanma Noktanızı Bulun

Pazarda vizyonunuz, ürününüz ya da hizmetiniz için bir ihtiyaç var mı? Nerede durduğunuzu anlayın. Pazar araştırmaları sizin dikkat çekmenize, ilgi yaratmanıza olanak sağlar ve size işe başlarken ihtiyaç duyduğunuz güvenilirliği verir.

5- Yeteneklerinizi Geliştirin

Öğrenmeniz gereken yeni yetenekler ya da tazelemeniz gereken beceriler var mı? Yapı market alanına girmek istiyor musunuz yoksa bir profesyoneli mi işe almak istiyorsunuz? İhtiyacınız olan – ve yardıma ihtiyacınız olan – yetenekleri planlamak önemli.

6- Sizi Farklılaştıran Şeyi Bulun

Rekabet avantajınız ne? Müşterilerinize sunmanız gereken ve işinizi başarıya ulaştıracak benzersiz teklif ne? Bunları size ne kazandıracak? Kalmalarını sağlayacak olan ne? İşte bir işletmenin başarılı ya da başarısız olmasına neden olan budur.

7- Değerlerinizi Belirleyin

İşletmelerin çoğunun bir misyonu ve vizyonu vardır ancak çok az işletme değerlerini ortaya koyar. Şirket değerlerinizi belirmeniz, yaptığınız seçimler ve işinizde gerçekleştireceğiniz eylemler için bir taktik metni oluşturmuş olur.

8- Sunumunuz Üzerinde Detaylı Bir Şekilde Çalışın

İş fikrinizi anlatan kısa sunumunuz üzerinde çalışmaya başlayın. Şirketiniz hakkında nasıl konuşacak ve ne yaptığını nasıl ifade edeceksiniz? Bu sunumu kısa ve öz, anlaşılır ve doğrudan konuyu anlatacak şekilde hazırlayın.

9- Adımlarınızı ve Zamanlamanızı Planlayın

Hedeflerinizi ana hatlarıyla belirleyin ve bunlara ulaşmak için bir zaman planlaması yapın. Zamanlama planında ulaşılabilir son tarihler koymak, bir yere varmanızı sağlamayacak listeler yapıp, konuşmakla gereksiz zaman harcamamanızı garantiler. Hem kısa vadeli hem de uzun vadeli kilometre taşları belirleyin.

10- Haritanızı Oluşturun

Bu özünde sizin iş planınızdır. Kapsamlı ve her nokta için tanımlar ve detaylar bulunan iş planınız. Her adımda uygulamak için gerekli olan notlar ile birlikte, hem aylık hem de yıllık olarak belirlediğiniz noktalar olmalı.

....

Tam zamanlı çalışırken girişimciliğe atılmanın diğer kalan 7 adımını ise içeriği sizler için alıntıladığımız Girişimciler Okulu makalesinden okuyabilirsiniz.

girisimcilerokulu.com kaynaklı içerik haberimizi girişimci adayı profesyonel çalışan okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu içeriği 11.574 kişi okudu.
Kategori: Girişimci Rehberi

Yorumlar

Nadir Can Kavkas
Nadir Can Kavkas
Bunların yanında birazda cesaret gerek bence Smile

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor