"Yeni İşim Girişim" İle Trakyanın Girişimcilik Endeksi Yükselecek!

Trakya Kalkınma Ajansı’nın bölgedeki paydaşları olan ticaret ve sanayi odaları, üniversite ve teknoparkların da katkı sağladığı Yeni İşim Girişim Programı ile, Trakya Bölgesi’nde katma değeri yüksek girişimciliğin geliştirilmesi hedefleniyor. Detaylar haberimizde..

Türk Ekonomi Bankası (TEB) ve Trakya Kalkınma Ajansı, Trakya bölgesindeki girişimcilik potansiyelinin yükselmesi amacıyla 25 Ağustos Salı günü Kırklareli’de protokol imzaladı.

Parlak iş fikirlerini Trakya ekonomisine kazandırmak üzere hayata geçirilen protokol kapsamında, bölgedeki girişimcilere danışmanlık ve finansal destek verilerek bölge insanının girişimciliği bir kariyer planı olarak seçmesi sağlanacak. ‘Yeni İşim Girişim’ Programı katılma hakkı kazanan girişimciler TEB’in 500 bin TL’ye kadar finansal kredi desteğinden de faydalanma şansına sahip olacak.

Trakya Bölgesi’nin girişimcilik ortalamasını Türkiye ortalamasının üzerine çıkarmak ve ülke ekonomisine katkı sağlamak amacıyla ‘Danışman Banka’ TEB ve Trakya Kalkınma Ajansı arasında işbirliği protokolü imzalandı. 25 Ağustos Salı günü Kırklareli’de gerçekleştirilen imza törenine, TEB KOBİ Bankacılığı Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Müdür Vekili Turgut Boz ve Trakya Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu katıldı.

Trakya Kalkınma Ajansı’nın bölgedeki paydaşları olan ticaret ve sanayi odaları, üniversiteler, teknoparkların da güçbirliğine eşlik ettiği Yeni İşim Girişim Programı ile, Trakya Bölgesi’nde katma değeri yüksek girişimciliğin geliştirilerek bölgede girişimciliğin kariyer planlaması olarak kabul edilmesi amaçlanıyor.

Program kapsamında TEB, geleceğin girişimcileri potansiyeli taşıyan anlaşmalı üniversitelerdeki öğrencilerin özel olarak eğitileceği Lets Up Programı’nı hayata geçiriyor. Program kapsamında girişimciler iş fikirleri ve projelerin ticarileşmesi için ihtiyaç duyduğu danışmanlığı alacak, yatırımcı ve müşteriye ulaşmak için ihtiyaç duydukları kilit bilgileri edinecek. Program içerisinden seçilecek girişimciler Silikon Vadisi’ndeki TEB Girişim Evi Noktası’nda işlerini yurtdışında da geliştirme imkanı bulacak. TEB ayrıca gelecek vadeden yenilikçi projelere sahip girişimcilere 500.000 TL’ye kadar finansman desteği sağlayacak.

Trakyalı Girişimcilere 500 Bin TL’ye Varan Kredi Fırsatı

İmza töreninde konuşan TEB KOBİ Bankacılığı Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Müdür Vekili Turgut Boz, “TEB olarak, iki yıl önce başlattığımız Türkiye’nin en kapsamlı Girişim Bankacılığı ile ‘danışman banka’ anlayışımızla girişimcilerimize elde ettikleri finansmanla fikirlerini nasıl işe dönüştürebileceklerinden projelerini nasıl pazarlayacaklarına kadara her konuda yol gösteriyoruz. Trakya Kalkınma Ajansı ile birlikte de TEB Girişim Evi çatısı altında kurguladığımız özel eğitim programı ‘LetsUp’ ile Trakya Bölgesi’ndeki girişimcileri destekleyeceğiz. Girişimciliğin temel kavramlarını bilmeyen, yeni ekonominin girişimcilere sunduğu fırsatların farkında olmayan ve girişimcilik ekosistemini henüz tanımayan öğrencilere ulaşarak Trakya Bölgesi’nin girişimcilik endeksini yükseltmeyi amaçlıyoruz. Danışmanlık deneyimimizi aktaracağımız işbirliği kapsamında, girişimciler eğitim ve seminerler yardımıyla iş planlarını ve projelerini oluşturacak, hızlandırılmış eğitimler ile iş modellerini hayata geçirmek için uzman kişilerle çalışma fırsatı yakalayacak. Gelecek vadeden yenilikçi projelere ise 500 bin TL’ye varan finansman fırsatı sunacağız.” ifadelerini kullandı.

“Trakya Bölgesi’nde Girişimcilik Hareketi Başlatıyoruz”

Trakya Kalkınma Ajansı olarak, TEB ile bölgedeki girişimcilik hareketini başlattıklarını belirten Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, “TEB ile birlikte geliştirdiğimiz “Yeni İşim Programı” kapsamında bölgemizin girişimcilik endeksini Türkiye ortalamasının üzerine çıkarmayı hedefliyoruz. Program süresince, bölgemizde 30’dan fazla eğitim, seminer, konferans ve panel düzenleyecek, kamu-STK-özel sektör işbirliği ile bölgede inovasyon, Ar-Ge, teknoloji, dijitalleşme, sosyal ve kurum içi girişimcilik kavramlarının yaygınlaşması ve geliştirilmesini sağlayacağız. Oluşturulacak proje pazarlarıyla da girişimcilerin kurum ve kuruluşlara çözüm ortağı olmaları konusunda çalışmalar yapacağız. Paydaşlarımızla ortak hareket ederek hayata geçireceğimiz bu program bölgesel güç birliğinin çok önemli bir ürünü olacak.” dedi.

‘Yeni işim girişim’ projesi ve Trakya Kalkınma Ajansı hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.trakyaka.org web adresini ziyaret edebilir, başvuru işlemlerinizi ise buradan gerçekleştirebilirsiniz.

Haberimizi ‘Yeni işim girişim’ diyen Trakyalı girişimcilerimiz başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor