Daikin Sakura Programı'na Katılan Kadın Girişimcilerin Sayısı Artıyor!

Kadın girişimcileri destekleyen bir sosyal sorumluluk projesi olarak KOSGEB, KalDer ve Daikin işbirliği ile hayata geçirilen Daikin Sakura Programı, iklimlendirme dünyasına yeni kadın girişimciler kazandırmaya devam ediyor. Detaylar haberimizde..

Kadın girişimcileri destekleyen bir sosyal sorumluluk projesi olarak KOSGEB, KalDer ve Daikin işbirliği ile hayata geçirilen Daikin Sakura Programı, iklimlendirme dünyasına yeni kadın girişimciler kazandırmaya devam ediyor.

KOSGEB (Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı), KalDer (Türkiye Kalite Derneği) ve iklimlendirme sektörünün öncü markalarından Daikin’in kadın girişimcilere destek olabilmek amacıyla geçtiğimiz yıl başlattıkları Daikin Sakura Programı, 3 yıllık hedefini adım adım gerçekleştiriyor.

Eğitim ve işyeri desteği sağlayarak üniversite mezunu girişimci kadınlara fırsat sunan ve 3 yılda 100 kadın girişimciyi iklimlendirme sektörüne kazandırmayı amaçlayan Daikin Sakura Programı, tamamlanan ikinci yıl seçmelerinin ardından 26 kadın girişimciyi daha iklimlendirme sektörüne kazandıracak. İlk yılında olduğu gibi ikinci yılında da büyük ilgi gören Daikin Sakura Programı, zorlu bir seçim sürecinin ardından yeni girişimci adaylarını belirledi. Eğitimlerini tamamlayan 8 kadın girişimciyi kendi işinin patronu yapan Daikin Sakura Programı’na bu seçmeler ile birlikte 26 genç girişimci adayı daha katılmış oldu.

KOSGEB, KalDer ve Daikin desteğini yanlarına alarak kariyer yolculuğuna başlayan, yeni girişimci adaylarının isimleri ise şöyle:

Çağla Pınar Alparslan (İstanbul), Gözde Bor (İstanbul), Gözde Kazak (İstanbul), İrem Özdemir (İstanbul), Lütfiye Melike Yazar (İstanbul), Melis Çavuş (İstanbul), Merve Kahraman (İstanbul), Nazlı Özbuğan (İstanbul), Rüya Doğu (İstanbul), Yasemin Demir (İstanbul), Zehra Uslu (İstanbul), Aysun Biçerer (Eskişehir), Nur Banu Oruç (Sakarya), Cansu Karaca (Adana), Fatma Özdemir (Adana), Melisa Karaca (Adana), Demet Ekici (İzmir), Fatma Nur Fırat (İzmir), Halide Kundakçı (İzmir), Seda Yürük (İzmir), Ceren Sarınç (Antalya), Damla Şahin (Antalya), Serap Erkuş (Diyarbakır), Mübareke Okur (Hatay), Cansu Tor Kadıoğlu (Mersin), Dilan Karlı (Mersin)

Eylül ayı itibariyle 120 saat sürecek bir eğitim programına başlayacak olan bu 26 genç girişimci, finans, girişimcilik, perakende ve yönetim eğitimlerinin yanı sıra teknik konuları da içeren derslere katılacak. Bu eğitimin ardından sertifikasını almaya hak kazanan başarılı girişimci adayları, yaşadıkları illerde kendi işyerlerini açarak iklimlendirme sektöründeki yerlerini almaya başlayacak.

Daikin Sakura Programı, üçüncü yılında yapılacak seçmeler ile de girişimci kadın sayısını 100’e tamamlayacak. Kadın girişimcileri destekleyen bir sosyal sorumluluk projesi olarak hayata geçirilen Daikin Sakura Programı ile kariyerine girişimci olarak başlayacak olan bu 100 kadın, işyerlerinde en az bir kadın istihdam edecek. Böylece toplamda 200 kadın iklimlendirme sektörüne kazandırılmış olacak.

"Daikin Sakura Programı" hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.daikinakademi.com web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi girişimci olmak isteyen kadın okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor