Havalı Girişimciler, Clean Sky 2 Programı 2. Proje Çağrısı Yayımlandı!

Clean Sky 2 Programı'nın 2. Proje Çağrısı Yayımlandı. Çağrı kapsamında Büyük Yolcu Hava Aracı, Bölgesel Hava Aracı, Hızlı Döner Kanatlı Hava Aracı, Uçak Gövdesi, Motor ve Sistem aktiviteleri altında yer alan 64 proje konu başlığı desteklenecek. Son başvuru tarihi 18 Kasım 2015. Detaylar haberimizde

Clean Sky 2 Programı'nın 2. Proje Çağrısı Yayımlandı.  Çağrı kapsamında Büyük Yolcu Hava Aracı, Bölgesel Hava Aracı, Hızlı Döner Kanatlı Hava Aracı, Uçak Gövdesi, Motor ve Sistem aktiviteleri altında yer alan 64 proje konu başlığı desteklenecek. Son başvuru tarihi 18 Kasım 2015.

AB Araştırma ve Yenilik Programı Ufuk 2020’nin parçası olarak yaklaşık 4 milyar Avro’luk bütçesiyle Avrupa’da havacılık ve havayolu ulaşımı araştırmalarındaki en büyük ölçekli Ar-Ge ve yenilik programı olma özelliğini taşıyan Clean Sky 2 Ortak Teknoloji Girişimi (Clean Sky 2) ile Avrupa Havacılık Araştırma ve Yenilik Danışma Konseyi (ACARE) tarafından yayımlanan Stratejik Araştırma ve Yenilik 2050 dokümanında belirtilen sorunlara havacılık sektöründeki farklı paydaşları bir araya getirerek kalıcı çözümlerin bulunması hedeflenmekte.

Clean Sky 2 Programı ikinci proje çağrısı 30 Temmuz 2015 tarihinde açılıp 18 Kasım 2015 tarihinde kapanacak. Destek bütçesi yaklaşık 58 milyon Avro olan çağrı kapsamında;

  • Büyük Yolcu Hava Aracı,
  • Bölgesel Hava Aracı,
  • Hızlı Döner Kanatlı Hava Aracı,
  • Uçak Gövdesi,
  • Motor ve Sistem aktiviteleri

altında yer alan 64 konu başlığı desteklenecek.

Çağrı konuları yayımlanmış olup çağrı ile ilgili detaylı bilgi için aşağıda belirtilen adresleri ve dokümanları inceleyebilirsiniz.

Clean Sky 2 hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.h2020.org.tr web adresini ziyaret edebilirsiniz.

www.h2020.org.tr kaynaklı haberimizi havacılık sektöründe faaliyet gösteren okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor