Bakan Işık'tan Yerli Sosyal Ağ Girişimi Freelyshout'a Destek!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Twitter ve Facebook'a rakip olarak da gösterilen, Türk bilişimciler tarafından kurulan yerli sosyal ağ Freelyshout'a üye oldu. Detaylar haberimizde..

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Twitter ve Facebook'a rakip olarak da gösterilen, Türk bilişimciler tarafından kurulan yerli sosyal ağ Freelyshout'a üye oldu.

Bakanlığın faaliyetlerinin tanıtımı için sosyal medyayı önemseyen Işık, bu alanı aktif kullanıyor. Şahsi internet sitesi olan Bakan Işık, ayrıca Twitter, Facebook gibi sosyal ağlarda da paylaşımlarda bulunuyor. Fikri Işık, son olarak da Türk bilişimciler tarafından kurulan yerli sosyal ağ Freelyshout'a üye oldu. Ayrıca, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı da kurumsal olarak Freelyshout'ta yerini aldı.

Yerli üretimin ve bilişimin önemini vurgulayan Işık, konuya ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Yerli üretime her alanda destek veriyoruz. Freelyshout'ı kuran gençlerimizi tebrik ediyorum. Bu tür uygulamaların artmasını bekliyoruz. Bakanlık olarak da bilişim alanında çalışan vatandaşlarımızı bir çok alanda destekliyoruz. Özellikle gençlerimizin bu desteklerden yararlanarak, önemli işlere imza atmalarını istiyoruz." diye konuştu.

Yerli sosyal medya platformu Freelyshout.com’a, Bakan Fikri Işık hareketi geldi. Geçen hafta bu platforma üye olarak destek veren Işık sayesinde ağın üye sayısı 40 binden fazla arttı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın üye olarak destek verdiği yerli sosyal ağ Freelyshout’ta üye patlaması yaşanıyor. Yasin Ersoy ve Ertan Aktaş isimli iki genç Türk girişimci tarafından kurulan sosyal ağ, bakanın desteğinden sonra iki günde 40 bin yeni üye kazandı. Bilgisayar alanında eğitim görmemelerine karşın bu alanda kendilerini geliştiren İzmitli Aktaş ve Ersoy’un projesi olan sosyal ağın, çeşitli ülkelerden 400 bin kullanıcısı bulunuyor.

Ertan Aktaş, 2013 yılında yayına girdiklerini belirterek, “Freelyshout, tüm sınırları ortadan kaldırıp daha güvenli ve özgür bir internet anlayışı sağlamak amacıyla oluşturulan bir platform. Türkçe anlamı ‘Özgürce Haykır’ olan sosyal ağ, isminden yola çıkarak tüm özelliklerini buna göre geliştirdi” dedi.

Freelyshout’da karakter sınırı yok. İletilere ‘haykırma’ deniyor. Sosyal ağa metin mesajı, çizim, fotoğraf ya da maille ileti girilebiliyor. Kullanıcılar ana sayfa görünümünü istediği zaman değiştirip, ruh halini belirtirken istediği bir mesajı yazabiliyor.

Yerli Girişime Destek

Bakan Fikri Işık’ın bakanlığı yanında Kocaeli milletvekili olduğunu anımsatan Aktaş, “Gebze ilçesinde böyle bir girişimde bulunmamızın kendisi için önem taşıdığına inanıyoruz. Daha önce bakanlık girişimimizden haberdar olup bizi sunum yapmak üzere Ankara’ya çağırmıştı. Sunumu yaptık ancak maddi destek alamadık. Maddi destek veremedikleri için manevi destek olmak istediler. Bu yüzden bizi ve girişimimizi desteklediklerini düşünüyoruz. Yerli girişimleri her zaman destekliyorlar” diye konuştu.

Fikri Işık ve bakanlığın resmi olarak sosyal ağlarında hesap açmasının kendilerini gururlandırdığını vurgulayan Ertan Aktaş, şunları söyledi: “Projemize olan ilgi ve kullanımın her geçen gün artması nedeniyle sunucumuz da yetersiz kalıyordu. Yeni sunuculara geçmeyi planladığımız ırada bakanımızın hesap oluşturması yoğunluğumuzu artırdı. Yeni üye sayısı yanında kullanım, giriş ve aktif üye sayımız arttı. 360 bin olan kullanıcı sayımız 40 bin artarak 400 bine çıktı. Bakanımızın ve bakanlığın hesaplarında bulunan takipçiler her dakika artıyor.”

 Ünlü Üyeleri de Bulunuyor

‘ÖzgürceHaykır’ sosyal medya platformu, şu anda sadece internet üzerinden faaliyet gösterebiliyor. Ertan Aktaş, finansman bulmaları durumunda bütün platformlar için mobil uygulama da geliştireceklerini belirtti. Aktaş, küresel bir site olmak istediklerini, belli bir hedef kitlelerinin olmadığını ‘özgürce haykırmak’ isteyen herkesi hedeflediklerini kaydetti. Freelyshout.com’u bakan Fikri Işık dışında başka ünlüler de kullanıyor. Sanat dünyasından Okan Bayülgen, Demet Akalın, Ezgi Asaroğlu gibi isimler bunlar arasında.

Sosyal Sorumluluk Projesi

Aktaş, Freelyshout’un yaklaşık iki yıllık yayın hayatında birçok özelliği bünyesinde barındırdığını belirterek, bunlardan en önemlisinin sosyal sorumluluk projesi olduğunu kaydetti. Bu proje ile yardıma ihtiyaç duyan insanlar, doğal afetler, deprem, kan arama gibi konularda birbiriyle iletişime geçebiliyor.

İlkokulu Bitirdi Yazılımda İlerledi

Yerli sosyal ağın kurucusu Ertan Aktaş 30, Yasin Ersoy ise 26 yaşında. Sitenin yazılımını Ersoy, tasarımını ise Aktaş sıfırdan gerçekleştirdi. Aktaş, 1996 yılında bilgisayarla tanışarak 1997 yılında bilgisayar sertifikasını aldı. İlk web sitesini de bu yıl yaptı.

Grafik ve tasarım alanında kendini geliştirdi. Pek çok kursa devam etti. Daha sonra kendini E-ticaret alanında geliştirerek iki yıl boyunca bir firmanın e-ticaret yöneticiliğini de yaptı. İş hayatına web geliştirme alanında devam ediyor.

Yasin Ersoy ise, ilkokul mezunu. Yazılımı kendi olanaklarıyla öğrenerek bu alanda kendini geliştirdi. Freelyshout’un yazılımını baştan sonra kendisi yaptı.

Ertan Aktaş, sosyal ağın kendilerinin hayatının odağında yer aldığını belirterek, ekiplerinin 5 kişiden oluştuğunu söyledi. Sitenin yeni tasarımı üzerinde de çalışıyorlar.

 

"Freelyshout.com" hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz buradaki haberimizi okuyabilir veya www.freelyshout.com web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Derleme haberimizi sosyal medya hesaplarını aktif bir şekilde kullanan okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor