Samsunlu Girişimci "Topraksız Tarım" ile Gelirini Beşe Katlayacak!

Samsun'un İlkadım ilçesinde çilek üretimi yapan Osman Karabıyık, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün desteğiyle modern tarım uygulamasına geçti. Bir dönüm arazisinde yıllık 5 ton çilek üreten Karabıyık, topraksız ve katlı tarım uygulaması ile üretimi 5 katına çıkarmayı hedefliyor. Detaylar

Samsun'un İlkadım ilçesinde çilek üretimi yapan Osman Karabıyık, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün desteğiyle modern tarım uygulamasına geçti. Bir dönüm arazisinde yıllık 5 ton çilek üreten Karabıyık, topraksız ve katlı tarım uygulaması ile üretimi 5 katına çıkarmayı hedefliyor.

Bir dönüm araziye normal şartlarda 5 bin fide dikildiğini anlatan Karabıyık, "Biz katlı sisteme geçtikten sonra 25 bin fide dikimi yaptık. Geçen nisan ayında diktiğimiz fidelerden çilek hasadı yapmaya başladık. 10 gündür yaptığımız hasattan elde edilen ürün şimdiden 7 tonu buldu” dedi.

Karabıyık, üretimin 5 tondan 25 tona çıkacağını ifade ederek, "Karadeniz bölgesinde açık arazide topraksız tarıma geçen ilk üretici oldum. Diğer üreticiler de burayı gelip inceliyor. Çünkü bu şekilde hem üretim hem de getirisi yüksek" diye konuştu.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Samsun İl Müdürlüğü proje koordinatörü Ercan Karaduman, toprak verimi az olan veya hiç toprağı olmayan alanlarda çiftçilerin üretim yapması için destekte bulunduklarını söyledi.

www.tarimtv.gov.tr kaynaklı haberimizi tarım sektöründe faaliyet gösteren girişimcilerimiz başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor