Dünya Gıda Sektörü WorldFood İstanbul'da Bir Araya Geliyor!

ITE Group PLC’nin Türkiye ofisi ITE Turkey tarafından düzenlenen WorldFood Istanbul, gıda ürünleri ve gıda teknolojileri sektörünü 3 - 6 Eylül 2015 tarihleri arasında aynı platformda bir araya getirecek. Detaylar haberimizde..

ITE Group PLC’nin Türkiye ofisi ITE Turkey tarafından düzenlenen WorldFood Istanbul, gıda ürünleri ve gıda teknolojileri sektörünü 3 - 6 Eylül 2015 tarihleri arasında aynı platformda bir araya getirecek.

Dünya’da hızla gelişmeye devam eden gıda ürünleri ve gıda teknolojileri sektörlerini bir araya getiren WorldFood Istanbul, bu sene 29 ülkeden katılımcıları ağırlayacak. Afrika kıtasının parlayan yıldızı Güney Afrika Cumhuriyeti ve Avrupa’nın en büyük ekonomisi Almanya ilk kez ülke bazında katılım gösterecek.

ITE Turkey Hızlı Tüketim & Enerji Grup Direktörü Atilla Marangozoğlu fuar hakkında açıklamalarda bulundu. Marangozoğlu: “Türkiye’de lider sektörlerde lider fuarlar düzenleyen ITE Turkey’in, ITE Group PLC’den aldığı global iş ağı desteğiyle her yıl daha fazla ziyaretçi ağırladığımız WorldFood Istanbul’da, Ipack Turkey ile yarattığımız sinerjiyle geçen yıllarda olduğu gibi katılımcı ve ziyaretçilerimizi uluslararası iş platformuna taşımayı hedefliyoruz. Türk gıda sektörünün 290 milyar liraya yaklaşan cirosu ve 410 binin üzerinde çalışanıyla ülkemizin en büyük üretim sanayisi konumuna gelmesiyle de[i] birlikte fuar ülke ve bölge ekonomisi için büyük bir öneme sahip. Avrupa, Asya ve Afrika kıtasından sektörün önde gelen 500’ün üzerinde üretici, ithalatçı ve dağıtıcı firmasını 1.000’i aşkın markayı ziyaretçilerle bir araya getirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Türkiye, ekonomik büyüme hızının yüksek olması, bulunduğu jeopolitik ve coğrafi konumu dolayısıyla dünyada her geçen gün önemini arttırıyor. Gıda sektörünün de lokomotif sektörlerinden birisi haline gelmesi WorldFood Istanbul’un önemini bir kat daha artırıyor. Bu yıl 29 ülkeden 100’den fazla yabancı firmayı ağırlayacak olan Worldfood İstanbul’da Almanya, Güney Afrika Cumhuriyeti, Meksika, Peru, S. Arabistan, Afganistan ve Polonya ilk kez bu kadar kapsamlı bir şekilde yer alacak.

Gıda Sektörünün Parlayan Ülkesi: Güney Afrika Cumhuriyeti

Zengin hammadde kaynakları ve gelişmiş altyapısı, Afrika kıtasının toplam sınaî üretiminin %40’ını ve GSYIH’ sinin %20’sini oluşturan Güney Afrika Cumhuriyeti, 19 firmayla WorldFood Istanbul’da ilk kez ülke bazında katılım gösterecek. Türkiye ile 2004 yılına kadar 500 milyon doların altında seyreden ticaret hacminin 2014 yılında 1,7 milyar dolar düzeyine ulaşmasıyla önemini giderek arttıran Güney Afrika Cumhuriyeti, WorldFood Istanbul’da Türk gıda sektörüyle buluşacak.

Güney Afrika, bölgesindeki diğer ülkelerle sağladığı güçlü altyapısının getirdiği avantajlı konumuyla öne çıkıyor. Fuar kapsamında, Türkiye - Güney Afrika Cumhuriyeti arasındaki ticari hacmin gelişmesi ve iki ülke firmalarının 3. ülkelere yönelik ortak faaliyette bulunması hedefleniyor.

Almanya WorldFood İstanbul’da İlk Defa Ülke Bazında Katılım Gösterecek

82 milyonluk nüfusuyla Avrupa’nın en büyük ekonomisi olan Almanya, WorldFood Istanbul’da ilk kez ülke bazında katılım gösterecek. Almanya’nın en büyük 4. ekonomik sektörü olan gıda sektörü ülkeyi Avrupa’nın da en büyük gıda üreticisi konumuna getiriyor. 10 firmanın fuara katılmasıyla iki ülke arasındaki ticari ilişkiler gelişecek ve ekonomik hacmi büyüyecek.

T.C Ekonomi Bakanlığı’nın işbirliğiyle yeni pazarların bulunması, yeni iş ve işbirliği fırsatları yaratılması amacıyla gerçekleştirilen “Yurtdışı Alım Heyetleri Programı”na bu yıl 20 ülkenin katılım sağlaması hedefleniyor. Almanya, Azerbaycan, Birleşik Arap Emirlikleri, Bosna Hersek, Bulgaristan, Fransa, Güney Kore, Hindistan, Irak, İngiltere, İran, Japonya, Kosova, Makedonya, Rusya Federasyonu, Sırbistan, Suudi Arabistan, Ukrayna, Ürdün ve Yunanistan’dan katılacak firma yetkilileri Türk gıda ve ambalaj sektörü üreticileriyle karşılıklı iş görüşmelerinde bir araya gelecek.

ITE Group PLC bünyesinde gerçekleşen Worldfood Moscow, Worldfood Ukraine, Worldfood Kazakhstan, Worldfood Warsaw, Worldfood Azerbaijan gibi dünyanın dört bir yanında gerçekleşen Worldfood Fuarları’nın tecrübesini ve global işbirliklerini arkasına alan Worldfood Istanbul, Türkiye’nin ve bölgenin en büyük gıda fuarı olmayı hedefliyor.

WorldFood İstanbul Uluslararası Etkinliklere Ev Sahipliği Yapacak

Dünya’da çay kültürünü geliştirmek, bu alandaki farkındalığı artırmak, kültürler arasında iletişimi geliştirmek amacıyla Tea Masters Cup International tarafından her yıl farklı bir ülkede düzenlenen “Tea Masters Cup” bu yıl ilk kez Türkiye’de WorldFood Istanbul’da gerçekleşecek. Türkiye’den ve yurtdışından gelen katılımcıların rekabet edeceği, uluslararası bağımsız hakemlerin denetiminde gerçekleşecek yarışmada puanlamalar çay hazırlama, çay demleme ve çayın lezzetini içeren üç ana kategori üzerinden hesaplanacak.

WorldFood Istanbul ile eş zamanlı olarak düzenlenecek olan 30. Uluslararası Ambalaj, Paketleme ve Gıda İşleme Fuarı – Ipack Turkey, ambalajlama, paketleme, gıda işleme sistemleri ve gıda sektörünü aynı platformda buluşturacak. Geniş bir yelpazede üretim yapan gıda sektörü için büyük bir öneme sahip olan ambalajlama ve paketleme sistemleri, nihai tüketiciye ürünlerin sağlıklı bir şekilde iletilmesini sağlıyor. Son teknoloji ambalaj, paketleme ve gıda işleme sistemlerinin sergileneceği Ipack Turkey, katılımcı ve ziyaretçilerine, gıda ürünlerinin daha sağlıklı ve uzun süre korunmasına imkân veren sistemleri inceleme fırsatını sunacak. ITE Turkey organizasyonuyla da Azerbaycan, Kazakistan ve Rusya Federasyonu’ndan “üst düzey profesyonel alım heyetleri” fuarı ziyaret edecek.

Worldfood Istanbul ve Ipack Turkey ve Ingredients Turkey ile eşzamanlı olarak 3 – 6 Eylül tarihleri arasında gıda ürünleri, gıda teknolojileri, ambalaj, paketleme ve gıda işleme konularında ihtisas sahibi, karar verici, yönetici, satın almacı ve diğer profesyonel ziyaretçilerin katılımıyla gerçekleşecek.

Unutmayın, WorldFood Istanbul etkinliği gıda ürünleri ve gıda teknolojileri sektörünü 3 - 6 Eylül 2015 tarihleri arasında bir araya getirecek.

Worldfood Istanbul ve Ipack Turkey hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.worldfood-istanbul.com ve www.ite-ipack.com web adreslerini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi gıda ürünleri ve gıda teknolojileri sektörlerinde faaliyet gösteren girişimcilerimiz başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor