Türkiye-Birleşik Krallık Öncelikli Alanlar Destek Programı Çağrısı Açıldı!

İki ülke arasında bilimsel ve teknolojik işbirliğini geliştirmeyi hedefleyen ortak araştırma projeleri oluşturma ve işbirliğinde ortak öncelikli alanlar belirlemeye yönelik yurt içinde düzenlenecek çalıştaylara TÜBİTAK – BİDEB tarafından destek verilecek. Detaylar Haberimizde..

“2015 Türkiye-Birleşik Krallık Bilim ve İnovasyon Yılı” kapsamında iki ülke arasında bilimsel ve teknolojik işbirliğini geliştirmeyi hedefleyen ortak araştırma projeleri oluşturma ve işbirliğinde ortak öncelikli alanlar belirlemeye yönelik yurt içinde düzenlenecek çalıştaylara TÜBİTAK – BİDEB tarafından 2223 - D İşbirliği ve Öncelikli Alanlarla İlgili Etkinlik Düzenleme Desteği Programı kapsamında destek verilecek.

Çalıştay başvuruları “2015 Türkiye-Birleşik Krallık Bilim ve İnovasyon Yılı” için belirlenen aşağıdaki öncelikli alanlar çerçevesinde alınacak. Etkinlik desteği üst sınırı 50.000 TL.

-Sosyal Bilimler:

  1. Eğitim ve beceriler; genç yenilikçiler yetiştirmek (Education and skills; young innovators)
  2. Değişen küresel jeopolitik: kriz ve risk yönetimi (Shifting global jeopolitics: crisis management and managing risks)
  3. Demokratik söylem ve hukukun üstünlüğü (Democratic discourses  and the rule of law)
  4. Küreselleşme ve endüstri ilişkileri (Globalization and Industrial Relations)
  5. Ekonomik krizlerde politika: Karşılaştırmalı çalışmalar (Policy making in the age of austerity: comparative insights)
  6. Bölgesel kalkınmada üniversitelerin rolü (The role of universities in regional development)

-Sağlık

-Bilgi ve İletişim Teknoloileri

-Gıda, tarım ve Biyoteknoloji

-Enerji

Söz konusu program çerçevesindeki çalıştay başvuruları 1 Ağustos - 30 Ağustos 2015 tarihleri arasında internet üzerinden e-bideb.tubitak.gov.tr adresine yapılması ve sistem tarafından oluşturulacak olan formun pdf çıktısının son sayfası imzalanıp geri kalan sayfaları paraflandıktan sonra en geç ilgili dönemin son başvuru tarihini izleyen hafta içerisinde (son mesai günü ve saatine kadar) TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı’na (BİDEB) ulaşacak şekilde gönderilmesi gerekmekte.

Unutmayın, 2223 - D İşbirliği ve Öncelikli Alanlarla İlgili Etkinlik Düzenleme Desteği Programı Çağrısı'nın başvuruları 1 Ağustos - 30 Ağustos 2015 tarihleri arasında (son mesai günü ve saatine kadar) yapılabilecek.

2223 - D İşbirliği ve Öncelikli Alanlarla İlgili Etkinlik Düzenleme Desteği Programı Çağrısı hakkında detaylı bilgi edinmek isterseniz www.tubitak.gov.tr/tr/kurumsal/uluslararasi/ikili-proje-destekleri veya www.tubitak.gov.tr/tr/destekler web adreslerini ziyaret edebilirsisniz.

Haberimizi TÜBİTAK etkinlik düzenleme destek programlarından faydalanmak isteyen girişimci okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor