G20 YEA Genç Girişimciler İttifakı Zirvesi, Bu Yıl İlk Kez Türkiye'de!

G20 Genç Girişimciler İttifakı'nın dünya çapında ortak bir girişimcilik ekosistemi oluşturulmasına destek vermek amacıyla hayata geçirdiği G20 YEA Zirvesi, altıncı yılında Türkiye Genç İşadamları Derneği'nin (TÜGİAD) ev sahipliğinde İstanbul'da düzenlenecek. Detaylar haberimizde..

G20 Genç Girişimciler İttifakı'nın dünya çapında ortak bir girişimcilik ekosistemi oluşturulmasına destek vermek amacıyla hayata geçirdiği G20 YEA Zirvesi, altıncı yılında Türkiye Genç İşadamları Derneği'nin (TÜGİAD) ev sahipliğinde İstanbul'da düzenlenecek.

Dernek açıklamasına göre TÜGİAD, bu yıl 7-9 Eylül 2015 tarihlerinde İstanbul'da gerçekleştirilecek G20 Genç Girişimciler İttifakı Zirvesi'ne (Young Entrepreneurs Allience - YEA) ev sahipliği yapacak.

Dünyada ve Türkiye'de girişimcilik ekosistemine kılavuzluk eden isimleri bir araya getirecek zirvede 20'nin üzerinde oturumda, 50'den fazla konuşmacı yer alacak.

Zirvenin katılımcıları arasında Coca-Cola Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Muhtar Kent, Philip Morris SA Genel Müdürü Enrique Jimenez, dünyaca ünlü yatırımcı ve Scaale Capital Yönetim Kurulu Üyesi Kaushal Choksi, Avrupa'daki binlerce girişimciyi temsil eden JEUNE'un Başkanı Patrik Kovacs, Avrupa Komisyonu Girişimcilik Birimi Başkanı Michel Catinat ile JCI 2015 Dünya Başkanı İsmail Haznedar da bulunuyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen TÜGİAD Başkanı Rahmi Çuhacı, dünyada ve Türkiye'de girişimcilik ekosistemine kılavuzluk eden isimlerin bir araya geleceği zirvede "Girişimcilik Kültürünün Globalleşmesi" başlığı altında yeni ekonomi stratejilerinden girişimcilik politikalarına, tecrübe paylaşımlarından girişimcilik kültürünü oluşturan unsurlara kadar genç girişimciliğin pek çok açıdan inceleneceğini bildirdi.

Türkiye gibi işletmelerinin yüzde 99'unu KOBİ'lerin oluşturduğu, istihdamın ise yüzde 76'sının KOBİ'ler tarafından sağlandığı bir ülkede girişimcilik kültürünün geliştirilmesinin TÜGİAD'ın öncelikli konularından biri olduğuna işaret eden Çuhacı, 14-19 Temmuz tarihlerinde Japonya'da gerçekleştirilen G20 YEA Liderler Kurulu'na katılarak zirve hazırlıklarını G20 YEA ağı ile paylaştıklarını ve bu konuda ilgiyle karşılaştıklarını dile getirdi.

G20 YEA Komisyonu Başkanı Serkan Yazıcıoğlu ise ittifakın öncelikleri olan girişimcilerin finansmana erişimi, eğitim desteği ile ticaret ağlarının geliştirilmesi gibi alanlarda çalıştıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"G20 YEA, 2008'de küresel krize çözüm amacıyla kurulmuş global bir genç girişimci ağı. Genç girişimciliğe her zaman destek vermiş ve geçmiş zirvelere katılarak katkıda bulunmuş bir dernek olarak, G20 YEA'nın Türkiye'nin tanıtımı için eşsiz bir fırsat olduğu görüşündeyiz."

TÜGİAD Genel Sekreteri Başak İlisulu da G20 YEA Zirvesi ile Türkiye'de girişimcilik algısını geliştirmeyi, girişimcilerin bilgi ve deneyim paylaşımını sağlamayı ve dünya çapında ortak bir girişimcilik ağı oluşturulmasına katkıda bulunmayı hedeflediklerini ifade etti.

İlisulu, dünyanın dört bir yanından girişimci, yatırımcı ve iş dünyası temsilcilerinin katılacağı, yurt içi ve yurt dışından üst düzey konuşmacıları ağırlayacakları zirveye tüm genç girişimcileri beklediklerinin altını çizdi.

Bu arada G20 YEA Zirvesi kapsamında bu yıl ilk kez B2B Toplantıları düzenlenecek. Söz konusu bu toplantılarda girişimciler; yurt dışından gelecek yatırımcılar, firma sahipleri ve danışmanlarla bire bir görüşme fırsatı yakalayacak.

Unutmayın, "G20 YEA Zirvesi" 7-9 Eylül 2015 tarihlerinde İstanbul'da gerçekleştirilecek

Genç girişimciliği teşvik etmek, ülke ekonomilerinin bu yolla gelişimine destek vermek amacıyla, dünya genelinde bir kültürün oluşmasına katkıda bulunacak önemli konuların ele alınacağı G20 YEA Zirvesi'ne katılmak isteyenlerin www.g20yeaturkey.org adresini ziyaret etmesi gerekiyor.

www.trtturk.com kaynaklı haberimizi ekosistemimizdeki tüm girişimci okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor