Yerli Bozankaya, Avrupa'nın En İyi Şirketlerinden Biri Seçildi!

Raylı sistemler ve toplu taşımacılık alanında yatırımlarına hızla devam eden Bozankaya, dünyanın en büyük araştırma ve danışmanlık gruplarından biri olan Frost & Sullivan tarafından “2015 Avrupa’da Yılın Şirketi” seçildi. Detaylar haberimizde..

Raylı sistemler ve toplu taşımacılık alanında yatırımlarına hızla devam eden Bozankaya, dünyanın en büyük araştırma ve danışmanlık gruplarından biri olan Frost & Sullivan tarafından “2015 Avrupa’da Yılın Şirketi” seçildi. Türkiye’deki ilk yerli Trambüs, yerli tramvay ve elektrikli otobüs üreticisi olarak Avrupa’da yılın şirketi seçilen Bozankaya’nın ödülünü, Londra’da düzenlenen törende Bozankaya Genel Müdürü Aytunç Günay aldı.

Bozankaya, toplu taşımacılık alanındaki eksiklikleri işaret ederek gideren araçları ile dünyanın en büyük araştırma ve danışmanlık gruplarından biri olan Frost & Sullivan tarafından verilen “2015 Avrupa’da Yılın Şirketi Ödülü”nün sahibi oldu. Böylece Bozankaya’nın Malatya ve Kayseri Büyükşehir Belediyeleri için yürüttüğü iki önemli ulaşım projesi Avrupa’da ödüllendirilmiş oldu. Bozankaya’nın Avrupa’da yılın şirketi seçilmesi uluslararası platformda da dikkatleri Bozankaya üretimi olan araçlar üzerine çekti.

Frost & Sullivan, her yıl alanında büyüme stratejileri ve uygulamaları açısından gelişim gösteren ve inovatif çözümler sunan dünya çapındaki şirketlere bu özel ödülleri sunuyor. Bu yıl da Bozankaya, toplu taşımacılık alanında pek çok ilklere imza atan raylı sistem ve toplu taşıma araçları ile sektör analistleri tarafından Avrupa’da en iyi uygulamalar arasından seçilerek yılın şirketi olarak ödüllendirildi.

Bozankaya Genel Müdürü Aytunç Günay ödül töreninde yaptığı açıklamada; “Bozankaya olarak toplu taşımacılık alanında en inovatif araçları üretmek üzere çalışıyoruz. Türkiye’de ilk yerli trambüsün üretimini gerçekleştirdik. İlk yerli yüzde 100 alçak tabanlı tramvay projemiz hazır ve 2016 yılı başında bu araçlar Kayseri’de hizmet vermeye başlayacak. Otomotiv sektörünün geleceğinin elektrikli motorlarda olacağı öngörüsüyle hareket ederek Türkiye’de elektrikli otobüs üretiminde öncü üreticilerden biri olduk. Tüm bu araçlarımız, sadece yerel yönetimler tarafından değil uluslararası platformda da büyük ilgi görüyor. Birçok ülkenin ulaşım heyetleri araçlarımız ile ilgileniyor. Tüm yatırımlarımızın ve sıkı çalışmalarımızın sonunda gördüğümüz ilgi ve aldığımız ödüller bizim için gurur kaynağı oluyor.“ dedi.

İlk Yerli Trambüs ve Yüzde 100 Alçak Tabanlı Tramvay

Bozankaya, ilk yerli yüzde 100 alçak tabanlı Tramvay ve Trambüs projelerini hayata geçirdi. 10 adet yerli Trambüs aracını Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne teslim eden Bozankaya, yine 2014 yılında tamamıyla Türk mühendislerden oluşan bir ekip ile ilk yerli yüzde 100 alçak tabanlı tramvay tasarımını tamamladı.

Yürütülen Ar-Ge çalışmaları sayesinde, 33 metre uzunluğunda, çift taraflı sürüş özelliğine sahip ve 5 modülden oluşan yüzde 100 alçak tabanlı tramvay aracının üretimine başlandı. Kayseri Büyükşehir Belediyesi için üretilen ve ilk 30 adedi 2016 yılında teslim edilecek olan bu tramvaylar, uluslararası standartlara uygun şekilde şehirlerin ulaşım problemlerine çözüm oluyor.

Bozankaya, yine Türkiye’nin ilklerini temsil eden elektrikli otobüsü E-Bus’ı da 2014 yılı sonunda uluslararası arenada tanıttı. Pek çok ülkeden büyük talep alan Bozankaya E-Bus, 300 km yol gitmesine olanak sağlayan Bozankaya'nın 200 kWh kapasiteli (SCL) batarya sistemi ile çalışıyor.

Frost & Sullivan Araştırma Analisti Krishna Achuthan konuyla ilgili açıklamasında; "Bozankaya, fizibilite çalışmaları ile Ar-Ge ve üretimde önemli yatırımlar yaparak, şehir içi toplu taşımacılık alanında gelişen ihtiyaçlar doğrultusunda stratejilerini yönetiyor," diyerek gözlemlerini paylaştı. "Türkiye ve Almanya’da bulunan üretim ve Ar-Ge merkezleri ile Bozankaya, inovatif araçlarını düşük maliyetler sunarak ideal sürede geliştirip üretebiliyor.” dedi.

Bozankaya hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.bozankaya.com.tr web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor