Türk İş Dünyası İçin İran'da Önemli Fırsatların Kapısı Açıldı!

Genç Yönetici ve İş Adamları Derneği (GYİAD) Başkanı Serkan Sevim, İran’a uygulanan uluslararası ekonomik ambargoların kalkmasıyla birlikte, Türkiye ile İran arasındaki ekonomik ilişkilerde görülebilecek olası değişiklikleri değerlendirdi. Detaylar haberimizde..

Genç Yönetici ve İş Adamları Derneği (GYİAD) Başkanı Serkan Sevim, İran’a uygulanan uluslararası ekonomik ambargoların kalkmasıyla birlikte, Türkiye ile İran arasındaki ekonomik ilişkilerde görülebilecek olası değişiklikleri değerlendirdi.

Uluslararası ambargoların kalkması ile birlikte Türkiye ile İran arasındaki ekonomik ilişkilerde önemli değişiklikler olacağını belirten Genç Yönetici ve İş Adamları Derneği (GYİAD) Başkanı Serkan Sevim, “İran uluslararası hukuk kurallarına uyumunun da önemli olacağı bu ortam, Türk iş dünyasına farklı sektörlerde önemli yatırım fırsatları sunacaktır.” dedi.

Türk iş dünyası için İran'da önemli yatırım fırsatları bulunduğuna dikkat çeken Serkan Sevim, “Ayrıca, Türk ve İranlı girişimcilerin Türkiye'de, İran'da ve üçüncü ülkelerde ortak iş yapma olanakları da bulunuyor.” diye konuştu.

Ambargoların kaldırılması ile İran'da yapılacak işlerin öncelik kazanacağını söyleyen Sevim, “İran'da madencilik, turizm ve otelcilik, demir-çelik, kimya, makine, otomotiv, inşaat malzemeleri sanayi, inşaat ve müteahhitlik gibi geleneksel sektörlerde iş fırsatları olacaktır. Bunlara ek olarak, Türkiye'nin genç girişimcileri için İran'da yeni nesil işlerde de fırsatlar olacaktır.  Bilişim, yazılım, dijital işler gibi teknoloji tabanlı işlerin yanı sıra iletişim, lojistik, gayrimenkul geliştirme ve sağlık hizmetleri gibi alanlarda işler ve ortaklıklar olabileceği düşüncesindeyiz. Ancak bu ortaklıkların hayata geçirilebilmesi için, ambargoların kalkmasının ötesinde, İran'ın da uluslararası hukuk kurallarına uyumu büyük önem taşıyacaktır.” dedi.

Sevim, “GYİAD olarak, İran’daki girişimcilik ekosisteminin gelişimine katkıda bulunmak üzere, bu alanda faaliyet gösteren çeşitli derneklerle yakın geçmişte ön görüşmeler yaptık. Şu anki olumlu ortam, ileride gerçekleştireceğimiz daha geniş çaplı çalışmaları da hızlandıracaktır.” ifadelerini kullandı.

Haberimizi İran ile ekonomik ilişkileri bulunan girişimcilerimiz başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor