Meysüt Yaptığı Ar-Ge ile Şekere Alternatif Geliştirdi!

Meysüt, Ar-Ge çalışmalarının ardından şekere ikame olabilecek "organik keçiboynuzu şurubunu" üretti. Şirket, ürün ile organik gıda üreticilerine alternatif hammadde sağlayacak. Detaylar haberimizde..

Meysüt, Ar-Ge çalışmalarının ardından şekere ikame olabilecek "organik keçiboynuzu şurubu"nu üretti. Şirket, ürün ile organik gıda üreticilerine alternatif hammadde sağlayacak.

Meysüt, şeker yerine kullanılabilecek bir ürüne imza attı. Firma, zengin mineral içeriğine sahip organik keçiboynuzu şurubu ile eczanelerde ve organik ürün satılan marketlerin raflarında yer almaya hazırlanıyor.

Organik gıda üreticilerinin organik şeker bulma konusunda zorluk yaşadığını vurgulayan Meysüt Genel Müdürü Cezmi Yıldırım, Mersin Teknopark işbirliği ile yürüttükleri 3 yıllık bir Ar-Ge çalışması sonucunda organik şekere ikame olabilecek organik keçiboynuzu şurubunu ürettiklerini anlattı. “Ürünümüz organik gıda üretimi yapan sanayiciler için önemli bir alternatif hammadde girdisi” açıklamasanı yapan Yıldırım, keçiboynuzundan organik şurup üreten ilk şirket olduklarını söyledi. Yıldırım, “Keçiboynuzu pekmezinin iyileştirilmiş hali olan organik kökenli keçiboynuzu şeker şurubunu ilk biz üretiyoruz. Bunu inovatif bir ürün olarak piyasaya sunduk. Türkiye’de organik şeker bulmak zor. Keçi boynuzu şurubu ile önemli bir açığı kapatmayı ve bu alanda ithalatı olabildiğince azaltmayı hedefliyoruz. İlk hedefimiz organik ürün üreten gıda üreticilerinin organik şeker ihtiyacını karşılamak. Organik gıda üreten gıda üreticilerine önemli bir yerli alternatif şeker ikamesi sunuyoruz.” dedi. Organik gıda ürünü üretenlerin girdilerinin tamamen organik sertifikalı olması gerektiğini vurgulayan Yıldırım, kendi ürünlerinin de organik sertifikalı olduğunun altını çizdi.

Tat ve Aroması Her Yaş Grubuna Uygun

Üretimi Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’ndeki 5 bin metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 8 bin metrekarelik alana sahip tesislerinde gerçekleştirdiklerini dile getiren Yıldırım, hammaddeleri olan keçiboynuzunun tamamını da yöre çiftçisinden temin ettiklerini anlattı. Yıllık bin 500 ton şeker şurubu üretim kapasitelerinin olduğunu açıklayan Yıldırım, gıda katkı maddeleri ve kıvam arttırıcılar grubunda üretim yaptıklarını aktardı. Yıldırım, yeni ürünleri olan organik keçiboynuzu şurubunu da “Kebal” markası ile piyasaya sunduklarını kaydetti. Ürünün pazarlama çalışmalarına yeni başladıklarını anlatan Yıldırım, özetle şu ifadeleri kullandı:

“İzmir, İstanbul ve farklı bölgelerde satışlara başladık. Şirket olarak tüm Türkiye’ye yayılmak istiyoruz. Ürünümüzün satışını iki yönde yapamayı istiyoruz. Bu ürünü, bir sanayi ürünü olmasının yanı sıra normal içimlik şekilde de kullanıma sunuyoruz. Biz üretimi, hassas filitrasyon ve düşük sıcaklıkta vakum altında yapıldığı için tat ve koku olarak son derece yumuşak, aroma olarak her yaş grubunun kullanabileceği yapıda bir ürün geliştirdik. Ürünümüzü eczanelerde, organik ürünlerin bulunduğu işyerlerinde satışa sunmayı amaçlıyoruz ve birçok yerde de başladık.”

Şeker Yerine Tatlandırıcı Olarak Kullanılabilir

Keçiboynuzu şurubunun zengin mineraller, elzem aminoasitlerin yanında çok önemli bir bileşen olan D-Pinitol içerdiğini vurgulayan Yıldırım, D-Pinitol’ün insan beslenmesi ve sağlığı üzerine önemli etkileri bulunan bir bileşen olduğunu vurguladı. Yıldırım, organik keçiboynuzu şurubunun içecekler, yoğurt, kek, hamur işleri, dondurma, şerbet gibi tüm gıdalarda şeker yerine tatlandırıcı olarak kullanılabildiğinin altını çizdi. Soğuk pres yöntemi ile üretim yaptıklarını dile getiren Yıldırım, bu yöntemle üretilen keçiboynuzu şurubunun doğal bal görünümünde olduğunu belirtti. Kurulu kapasitelerinin oldukça büyük olduğunu aktaran Yıldırım, “Organik gıda üreticilerinin her türlü talebini karşılayabilecek durumdayız. Modern ve son sistemle donatılmış bir tesisimiz var.” dedi. Yıldırım, ihracat çalışmalarına başlayacaklarını da sözlerine ekledi.

İhracatta Hedef AB ve Uzakdoğu Ülkeleri

Meysüt Genel Müdürü Cezmi Yıldırım, “Dünyada organik üretim yapan tüm gıda üreticileri hedefimiz olacak. Özellikle AB ülkelerine ihracat yapacağız. AB’de doğal ve organik ürünlerin tüketimi yüksek. Uzakdoğu ülkelerine de yöneleceğiz. Üretimin üçte birini ihracata aktaracağız.” bilgilerini verdi.

Türkiye’de Bir İlk

Cezmi Yıldırm, “Keçiboynuzu pekmezinin iyileştirilmiş hali olan organik kökenli keçiboynuzu şeker şurubunu Türkiye’de ilk biz ürettik. Türkiye’de organik şeker bulmak oldukça zor. Keçi boynuzu şurubu ile önemli bir açığı kapatmayı ve bu alanda ithalatı olabildiğince azaltmayı hedefl iyoruz.” diye konuştu.

Meysüt hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.meysut.com.tr web adrsini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi gıda sektöründe faaliyet gösteren okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor