Şirket Kuran Girişimci Akademisyenlere Atamalarda Öncelik Geliyor!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan yeni proje. Şirket kurup patent sahibi olan ve proje geliştiren akademisyenin ataması kolaylaşacak. Atamalarda sanayiyle işbirliği yapan akademisyene öncelik geliyor. Detaylar haberimizde..

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan yeni proje. Şirket kurup patent sahibi olan ve proje geliştiren akademisyenin ataması kolaylaşacak. Atamalarda sanayiyle işbirliği yapan akademisyene öncelik geliyor.

Yüksek teknoloji üretmek isteyen Türkiye, üniversitelerin yüzlerini sanayiye dönmesi için kolları sıvadı. Artık şirket kuran, patent sahibi olan ve teknoloji odaklı proje geliştiren akademisyenlerin doçentlik ataması kolaylaşacak.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı üniversitelerin sanayinin ihtiyaçlarına göre çalışması için yeni bir proje hayata geçiyor. Üniversite sanayi işbirliğini artırmak için atılacak adımlar şöyle: Her yıl Başarı Para Ödülleri verilecek. Üniversite ve sanayici ödüllendirilecek.

Şirket Kurana Doçentlik

Doçentlik atamasında bilimsel yayınlar dışında şirket kurmak, patent sahibi olmak ve sanayi ile ortak proje yürütmek gibi kriterlere bakılacak. Profesörlüğe atamada da bu alanda çalışanlara öncelik verilecek. Hocaların seminer ve konferans giderleri karşılanacak.

Patronlar Ders Verecek

Akademisyenler, teşvik priminden yararlanacak ve fazla maaş alacak. Sanayideki yüksek lisanslı ve doktoralı personel de üniversitelerde ders verecek. Kamu alımlarında üniversite-sanayi işbirliği ile üretilen ürünlere öncelik verilecek.

Seçmeli Ders: ‘Girişimcilik’

Öğrencilere, üniversitenin anlaştığı bir firmada çalışma imkanı sağlanacak. Öğrenciler, yurt dışındaki araştırma merkezlerine de gönderilecek. Makine, kalıp, tekstil, CNC programları açılacak. Girişimcilik ve proje geliştirme dersleri seçmeli olacak.

Akşam Gazetesi kaynaklı haberimizi girişimci akademisyenlerimiz başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorumlar

Webmzb
Webmzb
Özellikle yazılım firmaları için büyük bir eksiği kapatacaktır.
www.m-z-b.com

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor