ODTÜ Teknokent tarafından, Arçelik Ana Sponsorluğunda organize edilen ve Nesnelerin Interneti (IoT) ve bilişim alanlarında fikri olan yeni yeteneklerin keşfedilmesini sağlamayı amaçlayan T-Hackathon’un kazananları belli oldu. Detaylar Haberimizde
ODTÜ Teknokent tarafından, Arçelik Ana Sponsorluğunda organize edilen ve Nesnelerin Interneti (IoT) ve bilişim alanlarında fikri olan yeni yeteneklerin keşfedilmesini sağlamayı amaçlayan T-Hackathon’un kazananları belli oldu.
Yaklaşık 50 saat boyunca gece gündüz kesintisiz olarak süren ve başvuruların ardından belirlenen 50 kişinin katıldığı T-Hackathon’da yarışmacılar bir ürün/uygulamayı yarışma sürecinde sıfırdan geliştirdiler. Yapılan sunumlar sonucunda jüri tarafından belirlenen ve Arçelik tarafından ödül verilen ilk 3 proje ve ekip şu şekilde sıralandı:
- Birincilik ödülü, evdeki elektronik aletlerimizi akıllandıran, uzaktan erişim sağlayarak hayatımızı kolaylaştırmayı hedefleyen Arduino Haber’e,
- İkincilik ödülü çamaşır makinası kaynaklı evcil hayvan ve bebek ölümlerini azaltmayı hedefleyen IoTeam ekibine,
- Üçüncülük ödülü ise kolay kıyafet takip sistemi projeleri ile Project Hurtz ekibine
verildi.
Yarışma kapsamında ayrıca başarılı bulunan ekipler dünyanın en büyük ve en etkili girişim hızlandırma programı Y Combinator tarafından 1-2 Ağustos tarihlerinde San Francisco’da düzenlenecek YC Hacks’e katılmak üzere hazırlanmak için danışmanlık ve mentorluk alma hakkı yakaladılar. Kabul edilmeleri halinde tüm masrafları ODTÜ Teknokent tarafından karşılanacak olup, geliştirecekleri ürünlerini tüm dünyaya duyuracak, her biri birbirinden yetenekli insanlarla tanışacak ve Silikon Vadisi’ne ilk adımı atacaklar.
T-Hackathon’a katılan yarışmacılar arasında 5 ekip, ODTÜ Teknokent ödüllerine layık görülerek, YC Hacks’e katılmak üzere hazırlanmak için danışmanlık ve mentorluk alma şansı elde etti.
YC Hacks’e katılma şansı elde eden ekipler ve projeleri şu şekilde:
- Ev aletlerine uzaktan erişim ve kontol sağlayan projesi ile Arduino Haber,
- Hologram tasarımı ile Hololive,
- Kod paylaşım platformu projesi ile Piksek Oyun,
- Twitter’ı kendi ilgi alanlarınıza göre filtrelemenizi sağlayan ReadTweet projesi ile Yılmaz Bros,
- Farklı uzmanlık alanlarındaki insanlara 7/24 soru sorulabilecek web sitesi projesi ile BU Hackers.
Başvurular arasından başarılı bulunmuş 50 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen T-Hackathon’da girişimciler, 42 saat süren zorlu maraton sonunda ön prototiplerini ortaya çıkarırken, yaklaşık 50 saat süren etkinlik boyunca 30 bin satırın üzerinde kod yazıldı.
T-Hackathon hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.t-hackathon.com web adresini ziyaret edebilirsiniz.
Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.