Girişimciler Teknoloji Melekleri Proje Pazarı'nda Yatırımcılarla Buluştu!

Teknoloji ve bilişim projesi olan gençleri projelerini hayata geçirmek için yatırımcılarla bir araya getiren, “Teknoloji Melekleri Proje Pazarı” etkinliği 15 Haziran 2015 Pazartesi günü İstanbul Ticaret Odası’nda gerçekleşti. Detaylar haberimizde..

Teknoloji ve bilişim projesi olan gençleri projelerini hayata geçirmek için yatırımcılarla bir araya getiren, “Teknoloji Melekleri Proje Pazarı” etkinliği 15 Haziran 2015 Pazartesi günü İstanbul Ticaret Odası’nda gerçekleşti.

İstanbul Kalkınma Ajansı destek programı kapsamında İstanbul Ticaret Odası’nın düzenlediği etkinlikte 15 genç girişimci projelerini akademisyenlere ve melek yatırımcılara sundu. Başarılı olan girişimciler Silikon Vadisi’ne gönderilerek projelerini dünya çapında tanıtma fırsatı bulacak.

Kadın istihdamına yönelik hayata geçirilmiş olan “Teknoloji Melekleri” projesi en önemli katma değer unsuru olarak, gelişme potansiyeli yüksek olan teknoloji/bilişim sektörüne yönelik nitelikli insan kaynaklarının ve yaratıcı iş fikirlerinin geliştirilerek sektör tarafından ticarileşmesini sağlıyor. Proje kapsamında düzenlenen eğitim programlarına katılan öğrenciler, sektöre yönelik ürettikleri uygulamaları ve dijital iş fikirlerini düzenlenen proje pazarı dahilinde işletmeler ile paylaşabilme imkanına sahip oluyorlar. Böylece üretilen fikirlerin ticarileşmesi, sektörün ise yenilikçi fikirleri tanıması sağlanıyor. “Teknoloji Melekleri” projesinde başarılı öğrenciler Silikon Vadisi’ne gönderilerek projelerini dünyaya duyurma fırsatı yakalıyor.

“Teknoloji Melekleri Proje Pazarı” etkinliğinde konuşma yapan TOBB İstanbul Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Hatice Dinçbal Kal, “TOBB İstanbul Kadın Girişimciler Kurulu olarak kuruluşumuzun amacı kadın istihdamı ile kadın girişimciliğin önünü açmak ve yaygınlaşmasını sağlamaktır. Öncelikle tüm bu faaliyetlerimizde bizlere destek olan sayın başkanım İbrahim Çağlar’a, yönetim kuruluna, genel sekreterliğimize ve bizimle çalışan herkese huzurunuzda teşekkür ederim.  Kadın istihdamı ve girişimciliğe yönelik Fikrim Artık İşim ve Teknoloji Melekleri projelerimizi hayata geçirdik. Bu projelerde, girişimci oldular, kurul üyesi oldular ve hala bizimle birlikte bulunuyorlar. Bugün ise İstanbul Kalkınma Ajansı’ndan destek aldığımız İstanbul Ticaret Odası Liderliği’nde ve İstanbul Ticaret Üniversitesi ile birlikte gerçekleştirdiğimiz “Teknoloji Melekleri” projemizin finalindeyiz. Gerçekleşecek sertifika törenimizde Teknoloji Melekleri kapsamında kursiyerlerimiz sertifikalarını alacaklar ve aynı zamanda genç kızlarımız yaptıkları projelerini akademisyenlere ve melek yatırımcılara sunacaklar. Başarılı isimler Silikon Vadisi’ne gönderilecek. Son yıllarda da gördüğümüz üzere her işin başı teknoloji ve teknoloji de çok hızlı gelişiyor. Mobil teknolojilerinde de akıllı telefon ve internet kullanımı hızla artıyor. Tüm bu gelişmeler doğrultusunda internet kullanımı 2015 yılı sonuna doğru dünya da 4 milyara ulaşacak. Türkiye’de de interneti 45 milyon kişi kullanıyor. 2014 yılı itibariyle 9 milyon akıllı telefon kullanıcısı var.  Dolayısıyla biz de mobil teknolojilerinde başarılı olmuş projelerimizin dünyaya tanıtımında kızlarımızın da yer almasını amaçlıyoruz.” açıklamalarında bulundu.

"Teknoloji Melekleri Projesi" hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.teknolojimelekleri.com web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor