Şirketinizdeki Yabancı Tasarımcılar da Artık Destek Kapsamında!

Şirketlerin destek kapsamına alınan tasarım ve ürün geliştirme projeleri için istihdam edilen tasarımcılardan en fazla ikisi yabancı olabilecek. Detaylar haberimizde..

Şirketlerin destek kapsamına alınan tasarım ve ürün geliştirme projeleri için istihdam edilen tasarımcılardan en fazla ikisi yabancı olabilecek.

Para, Kredi ve Koordinasyon Kurulu'nun "Tasarım Desteği Hakkında Tebliğ'de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Ayrıca, gemi ve yat sektöründe faaliyet gösteren şirketlerin Türkiye'de yerleşik şirketlerden alacakları tasarım hizmetine ilişkin giderleri yıllık en fazla 200 bin dolara kadar yüzde 50 oranında 5 yıl süresince desteklenecek.

Bununla birlikte, ödenecek destek miktarını her türlü kamu alacağına karşılık mahsup etmeye, tebliğde yer alan lehe olan hükümleri uygulamaya ve destek kapsamında değerlendirilecek harcama ve ödeme miktarlarını belirlemeye Ekonomi Bakanlığı yetkili kılındı. Tebliğin bazı eklerinde de değişikliğe gidildi.

Tasarım Desteği hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz  www.ekonomi.gov.tr web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Dünya kaynaklı alıntı haberimizi tasarım desteklerinden faydalanmak isteyen tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor