Kurumsallaşacak ve Markalaşacak KOBİ'lere 100 Milyon TL Destek!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, kurumsallaşmak ve markalaşmak isteyen KOBİ'lere KOSGEB aracılığıyla verilecek destek miktarını iki katına çıkardıklarını belirterek, bu kapsamda hazırlanan 2 program aracılığıyla, 666 KOBİ'ye toplamda 100 milyon lira ile destek vereceklerini bildirdi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, kurumsallaşmak ve markalaşmak isteyen KOBİ'lere KOSGEB aracılığıyla verilecek destek miktarını iki katına çıkardıklarını belirterek, bu kapsamda hazırlanan 2 program aracılığıyla, 666 KOBİ'ye toplamda 100 milyon lira ile destek vereceklerini bildirdi.

Bakan Işık, KOBİ ve girişimcilere Bakanlığın kendi desteklerinin yanında KOSGEB destek programlarıyla da katkı sağladıklarını söyledi. Bu kapsamda "markalaşma ve kurumsallaşma" odaklı 2 yeni destek programını yılın başında hayata geçirdiklerini hatırlatan Işık, o günlerde 50 milyon lira olarak duyurdukları programların bütçelerini 100 milyon liraya çıkardıklarını ifade etti.

KOBİ'lerin sağlıklı biçimde büyüyebilmesi, daha uzun ömürlü olabilmesi ve böylece ekonomideki pay ve etkinliklerinin geliştirilmesi için kurumsallaşmaya ve markalaşmaya yönlendirilmeleri gerektiğinin altını çizen Işık, şunları kaydetti:

"Küçük ve orta büyüklükteki işletmelerimiz genellikle aile işletmesi olarak kuruluyor ve maalesef ömürleri kısa oluyor. Bunun nedeni ise büyük ölçüde kurumsallaşamamak. Ayrıca, günümüzün tasarım odaklı rekabet anlayışı dikkate alındığında tüketici etkisi, mal ve hizmetlerin dünya pazarına ve yerel pazarlara markalanarak sunulması zorunluluk haline geldi. Doğru marka ve mesajlarla pazara çıkan, markasını koruyan ve iyi pazarlayan KOBİ'ler, rakiplerinin önüne geçerek büyük bir avantaj sağlıyor. Hazırladığımız bu iki destek programıyla, KOBİ'lerimizin kurumsallaşma ve markalaşma çalışmalarına katkı vermeyi hedefliyoruz."

2 Bin 345 Projeden Bin 14'ü Kurul Değerlendirme Aşamasına Geçti

Söz konusu programların detaylarına ilişkin de bilgi veren Işık, başvuruları 10 Nisan 2015'e kadar elektronik ortamda aldıklarını hatırlattı. Bu kapsamda, işletmelerden toplamda 2 bin 345 proje başvurusu alındığını anlatan Işık, bunların dağılımına bakıldığında da kurumsallaşma başlığında bin 559, markalaşma başlığında ise 786 proje başvurusu yapıldığını ifade etti.

KOBİ Proje Destek Programı ön değerlendirmesi sonucunda, 2 bin 345 projenin bin 14'ünün 50 ve üzeri puan alarak, kurul değerlendirme aşamasına geçtiğini belirten Işık, şöyle konuştu:

"Bunların 793 adedi kurumsallaşma başlığında, 221 adedi ise markalaşma başlığında kurul tarafından değerlendirilmeye hak kazanmıştır. Toplamda 100 milyon lira olan programların bütçesi ile her bir proje için üst limiti 150 bin lira olmak üzere, 666 projeyi desteklemeyi öngörüyoruz. Kurumsallaşma ve markalaşma başlıklarında oluşturulan kurullar çalışmalarına başladı. Bu çerçevede kurul üyeleri puanlama usulü ile projeler değerlendirilecek ve desteklenecek projeler belirlenecek. Sonuçları 3 Temmuz'da açıklamayı hedefliyoruz."

www.sanayi.gov.tr kaynaklı haberimizi kurumsallaşma/markalaşma hedefi olan KOBİ ve girişimci okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor