Kamudaki İş İlanları Tek Bir Web Adresinde Toplandı!

Devlet Personel Başkanı Mehmet Ali Kumbuzoğlu, tüm kamu kurum ve kuruluşları işe alım ilanlarının tek bir web adresi üzerinden görülebildiğini bildirdi. Detaylar haberimizde..

Devlet Personel Başkanı Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Devlet Personel Başkanlığı'nın yurtiçi ve yurtdışındaki etkin ve verimli çalışmalarıyla Türk kamu yönetimini ve kamu personel sistemini yönlendirdiğini bildirdi.

Devlet Personel Başkanı Mehmet Ali Kumbuzoğlu, tüm kamu kurum ve kuruluşları işe alım ilanlarının www.dpb.gov.tr adresindeki internet sitesi üzerinden görülebildiğini belirterek, "Özel sektördeki işler için kariyer sitelerinin yaptığı işin benzerini kamuda yapıyoruz. Kamudaki tüm iş ilanlarına güncel olarak kurumumuzun sitesinde yer alıyor" dedi.

Devlet Personel Başkanlığı'nda çalışma hayatının değişen ve gelişen koşullarını dikkate alarak düzenlemeler yapıldığını vurgulayan Kumbuzoğlu, bu kapsamda internet sitesi www.dpb.gov.tr'yi güncelleyerek kamudaki tüm işe alım ilanlarını burada topladıklarını anlattı.

Kumbuzoğlu, kamuda işe yerleşmek isteyenlerin takip etmesi gereken ana kaynağın Devlet Personel Başkanlığı'nın internet sitesi olacağını belirterek, "Tüm kamu kurum ve kuruluşlarındaki iş ilanlarını tek bir kaynaktan takip etme kolaylığı sağladık. Engelli, eski hükümlü, polis, öğretmen, müfettiş, uzman, kontrolör gibi bütün alımlara, www.dpb.gov.tr üzerinden ulaşılabiliyor. Kısacası, özel sektördeki işler için kariyer sitelerinin yaptığı işin benzerini kamuda yapıyoruz. Kamudaki tüm iş ilanlarına güncel olarak kurumumuzun sitesinde yer veriyoruz." diye konuştu.

"En Uygun İş İlanını Gözden Kaçırabiliyor"

Çok sayıda gencin KPSS'de yüksek puan almasına rağmen kamudaki iş ilanlarını takip edemediği için başvuruda bulunamadığını iddia eden Mehmet Ali Kumbuzoğlu, şu bilgileri paylaştı:

"Düşünebiliyor musunuz, kamuda iyi bir işe yerleşmek için bir yıldan fazla bir süre çalışan ve KPSS'de yüksek bir puan alan bir genç, bazen kendisine en uygun iş ilanını gözden kaçırabiliyor. Bundan dolayı kamuda bir işe yerleşmek isteyenler mutlaka www.dpb.gov.tr adresini ziyaret etmeli. Çünkü kamunun tüm iş ilanları sitemizde mevcut. Vatandaşlarımızın artık tek tek kamu kurum ve kuruluşları internet sitelerini gezmesine gerek yok."

Haberimizi kamudaki iş fırsatlarını değerlendirmek isteyen okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor