Bu Yıl İlk Kez Düzenlenen İTO Ödülleri Sahiplerini Buldu!

Bu yıl ilki düzenlenen İstanbul Ticaret Odası Ödülleri töreni Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımlarıyla 31 Mayıs Pazar günü akşamı Çırağan Sarayı'nda gerçekleştirildi. Detaylar haberimizde..

Bu yıl ilki düzenlenen İstanbul Ticaret Odası Ödülleri töreni Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımlarıyla 31 Mayıs Pazar günü akşamı Çırağan Sarayı'nda gerçekleştirildi.

Sunuculuğunu oyuncu Engin Altan Düzyatan'ın gerçekleştirdiği ödül töreni, Ankara Devlet Tiyatrosu Opera ve Bale Sanatçısı Selva Erdener'in konseriyle başladı.

İTO'nun tanıtım filminin gösterildiği törende daha sonra ekonomi, kültür-sanat, bilim, sosyal sorumluluk, yatırım, marka ve şehircilik olmak üzere 7 ayrı kategori altında başarı göstermiş kişi, kurum ve kuruluşlara ödülleri verildi. Ödülleri sahiplerine Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İTO Başkanı İbrahim Çağlar tarafından takdim edildi.

Törene Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, milletvekilleri, iş dünyasının önde gelen temsilcileri, sanat ve spor camiasının da aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.

İstanbul Ticaret Odası ödül töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şunları söyledi: "İstanbul Ticaret Odası ödül töreninin ülkemiz, milletimiz, ekonomimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. 'Marifet iltifata tabidir' prensibince, ekonomimiz ve ülkemiz için değer üreten, kendi alanlarında temayüz etmiş kişi, kurum ve kuruluşlara tevdi edilen ödülleri son derece önemli buluyorum. Ödül için, önceki gün fethinin 562’nci sene-i devriyesini kutladığımız 7 tepeli bu aziz şehre atfen 7 farklı kategorinin belirlenmiş olmasını da isabetli bulduğumu belirtmek istiyorum. Ekonomi, kültür-sanat, bilim, sosyal sorumluluk, yatırım, marka ve şehircilik ile İTO Özel Ödülü’ne layık görülen kurumlarımızı ve arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Bu vesileyle, kuruluşundan bugüne kadar İstanbul Ticaret Odası’na emek vermiş, katkı sağlamış herkese şükranlarımı ifade ediyorum.”

İstanbul Ticaret Odası Başkanı İbrahim Çağlar da yeni Türkiye'ye inandıklarını belirterek, "Türkiye'nin itibarını başka ülkeler önünde eleştirerek zedeleyenlerin ülkemize verdiği zararı tamir etmeyi de görev edindik." dedi. Çağlar, "Biz bu ülkeyi sevmenin, bu ülkenin güçlenen ve yükselen itibarını yukarıya taşıyacak işlere imza atmakla doğrudan ilgili olduğuna yürekten inanıyoruz. İşte bu nedenle, bu ülke için yapılan iyi işleri kamuoyu önünde göstermeyi kendimize görev bildik. Yılda bir kez, özel bir törenle verilecek olan İTO ödüllerini hayata geçirmek istedik. Bu akşam ödüllendirilen başarıların katlanarak çoğalmasını dilerim." diye konuştu.

İstanbul Ticaret Odası Ödülleri'nin Bu Yılki Sahipleri

-Cesaret Ödülü Türk Hava Yolları'na Verildi

Son 4 yıldır “Avrupa’nın en iyi havayolu şirketi” seçilen, dünya havacılığının en prestijli markaları arasında yer alan, 109 ülkede 264 uluslararası noktaya ulaşarak dünyada en fazla ülkeye uçan havayolu şirketi olması ve 117 uçak siparişiyle Türk sivil havacılık tarihinin en büyük uçak alım kararı nedeniyle “cesaret ödülü” Türk Hava Yolları'na verildi.

-Sıra Dışı Ödülü Cevat Yerli'ye Verildi

10 yaşında kendisine hediye edilen bilgisayar ile oyun dünyasıyla tanışan, kendi oyununu kendi yapmaya başlayarak sahibi olduğu Crytek Şirketi tarafından üretilen oyun programıyla, dünya bilgisayar piyasasında oyun yazılımı alanında en önemli aktör olması nedeniyle “sıra dışı ödül”e Cevat Yerli'ye verildi.

-Proje Ödülü Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a Verildi

Türkiye’nin son 13 yılına damga vuran, iletişim ve ulaşım projeleriyle ülkemizi ve İstanbul’u dünyaya hızlı ve güvenli biçimde bağlayan, insanlarımızın hareketliliğine olanak sağlayan büyük projelerin altına imza etmesi nedeniyle “Proje Ödülü” Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a verildi

-İstanbul'un Martısı Ödülü Eczacıbaşı Vitra Voleybol Takımına Verildi

Eczacıbaşı Vitra Voleybol Takımı, Kadınlar Voleybol Dünya Şampiyonası’nda dünya şampiyonu olarak ülkemiz sporunu uluslararası platformda başarıyla temsil ederek bizlere gurur yaşattığı, İstanbul’un güzelim martılarını dünyaya uçurduğu için “İstanbul’un martısı” ödülüne layık görüldü.

-Bilim Ödülü Prof. Dr. Serap Tilav'a Verildi

Prof. Dr. Serap Tilav, Güney Kutbunda ve Antarktika’da coğrafi bilgilerin elde edilmesi ve analizi konusunda yaptığı çalışmalar nedeniyle Antarktika’da bir buzdağına soyadı verilen 500 kişilik araştırma ekibinin koordinatörlüğünü yürüterek, astro fizik alanında ülkemizi uluslararası bilim caimasında başarıyla temsil ettiği için bilim ödülüne layık görüldü.

-Erguvan Ödülü Mercan Dede'ye Verildi

Mercan Dede, 63 ülkede tasavvuf ve elektronik müziği sıra dışı ve geleneksel müzik aletleriyle harmanlayarak gerçekleştirdiği özgün performanslarıyla sanatımıza ve kültürümüze katkıları nedeniyle “Erguvan ödülü”ne layık görüldü.

-İnsan ve Doğa Ödülü Fuat Tosyalı'ya Verildi

İşçi sağlığının ve iş güvenliğinin büyük önem taşıdığı demir çelik sektöründeki fabrikasında, 60 milyon Türk Lirası tutarındaki yatırımla kurduğu tozsuzlaştırma tesisi ile çevreye yayılacak olan tüm toz ve gazları temizleyerek çevreyi ve insanı koruyucu önlemleri nedeniyle “insan ve doğa ödülü” Fuat Tosyalı'ya verildi.

-İstanbul Ticaret Odası Özel Ödülü Zaza Group'a Verildi

Ticaret Odası Yönetim Kurulu tarafından, Odanın halen faaliyette bulunan en eski üye firması olması nedeniyle “İTO özel ödülü” Zaza Group'a Verildi. Zaza Group, 1917 yılında kurulan, 1925’te İTO’ya kayıt olan firma Türkiye’nin en eski, dünyanın en eski tıraş bıçağı firması.

Törende İTO Başkanı İbrahim Çağlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a üzerinde annesi Tenzile ve babası Ahmet Erdoğan'ın isimlerinin hat sanatıyla yazılı olduğu hediye takdim etti. Ödül töreninin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ödül alan katılımcılar hatıra fotoğrafı çektirdi.

İTO hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.ito.org.tr web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor