Türkiye'nin Ayakkabı Sektörü Şanlıurfa'da Kümeleniyor!

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi öncülüğünde bir araya gelen 25 farklı ayakkabı firması, Şanlıurfa 3’üncü Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulacak “Ayakkabıcılar Sanayi Bölgesi” için Şanlıurfa Ticaret Sanayi Odası (ŞTSO) ve Şanlıurfa Valiliği ile protokol imzaladı. Detaylar

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi öncülüğünde bir araya gelen 25 farklı ayakkabı firması, Şanlıurfa 3’üncü Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulacak “Ayakkabıcılar Sanayi Bölgesi” için Şanlıurfa Ticaret Sanayi Odası (ŞTSO) ve Şanlıurfa Valiliği ile protokol imzaladı.

TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, “ Başlangıç hedefi günde 40 – 50 bin çift ayakkabı üretmek ancak uzun vadede günde 100 bin ayakkabı üretip yaklaşık 15 bin yeni istihdam hedefliyoruz.” dedi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi öncülüğünde bir araya gelen, 22’si İstanbul, 3 tanesi Gaziantep merkezli 25 ayakkabı firması; Şanlıurfa 3’üncü Organize Sanayi Bölgesi’nde, ayakkabı ve yan sanayine yönelik bir “Ayakkabıcılar Sanayi Bölgesi” kurulması için, Şanlıurfa Ticaret Sanayi Odası (ŞTSO) ve Şanlıurfa Valiliği ile protokol imzaladı. Bölge ilk etapta yaklaşık 2 bin 500 kişiye istihdam sağlayacak.

Protokol töreninde konuşan TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, Şanlıurfa’nın 6’ıncı Bölge teşviklerinin adeta yıldız kenti olduğunu söyledi. “Şanlıurfa’nın ihracat rakamları kentin potansiyelini yansıtmıyor. Kent yapılan yatırımlar ile bir üretim ve ihracat bölgesi olacak. Genç nüfus ve teşvikler de buna uygun zemin hazırlıyor.” diye konuşan Büyükekşi, bu protokol ile bir kartopu etkisi yaratmayı amaçladıklarını ifade etti. Zamanla pek çok ayakkabı firmasının da kente gelmesini beklediklerini söyleyen Büyükekşi, “ Kümelenme yöntemi ile oluşturulacak bölgede, başlangıç hedefi günde 40 – 50 bin çift ayakkabı üretmek ancak uzun vadede günde 100 bin ayakkabı üretip yaklaşık 15 bin yeni istihdam hedefliyoruz. Türkiye’nin her yerinden yatırımcıları, buraya yatırıma davet ediyorum.” diye konuştu.

104 Firma Sıra Bekliyor

Vali İzzettin Küçük ise konuşmasında, Şanlıurfa’nın son teşvikler ile pek çok yatırıma ev sahipliği yaptığını hatırlattı. Küçük, “52 fabrika açılışa hazır, 62 fabrikanın inşaatı sürüyor; 104 firma ise 3’üncü Organize Sanayi Bölgesi’nde sıra bekliyor.” dedi.

Haberimizi ayakkabı sektöründe faaliyet gösteren okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor