Boğaziçi EnterPrize Girişimcilik Yarışması'nın Kazananları Belli Oldu!

Boğaziçi Üniversitesi İşletme ve Ekonomi Kulübü, Türkiye çapında organize ettiği girişimcilik yarışmasının kazananlarını Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirdiği Final Töreni’nde açıkladı. Detaylar haberimizde..

Boğaziçi Üniversitesi İşletme ve Ekonomi Kulübü, Türkiye çapında organize ettiği girişimcilik yarışmasının kazananlarını Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirdiği Final Töreni’nde açıkladı. Finale kalan 10 proje, toplam 50.000 TL’lik maddi ödülün yanı sıra melek yatırımcılar tarafından projelerinin hayata geçmesi noktasında yatırım alma ve Silikon Vadisi’ne gitme şansını yakaladı.

Boğaziçi Üniversitesi İşletme ve Ekonomi Kulübü(BUİK), bütün bir akademik yıl boyunca devam eden yarışmanın sonunda 4 Mayıs Pazartesi günü gerçekleşen final töreniyle ödüller sahiplerini buldu. Türkiye çapında düzenlenen ve farklı etaplardan oluşan Boğaziçi EnterPrize Girişimcilik Yarışması’nda, 296 başvuru arasından sıyrılan 10 ekip final etabına katılmaya hak kazandı.

EnterPrize Girişimcilik Yarışması’nda 12 Mart-27 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen üçüncü ve son etabında finalistler yoğun bir eğitim programına katılma fırsatı yakalarken, alanlarına özel atanan Headguides ve Advisors mentorluğunda projelerini geliştirme fırsatı buldular. 27 Nisan Pazartesi günü Değerlendirme Heyeti önünde gerçekleştirilen canlı sunumların ardından ödül töreninde bir araya gelen finalistler ödüllerini almanın heyecanının yanı sıra, iş dünyasının önde gelen isimleriyle networking imkanı buldular.

Katılımcılar aynı zamanda, Endeavor Türkiye Genel Sekreteri Didem Altop’un moderatörlüğünde Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Profesör Doktor Ayşegül Toker, Microsoft Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Cavit Yantaç ve Vestel Yönetim Kurulu üyesi Cengiz Ultav’ın katılımlarıyla gerçekleşen panelde, Türkiye’de Girişimcilik hakkında değerli fikirleri dinleme imkanı yakaladı.

EnterPrize Girişimcilik Yarışması’nın Kazananları

Akıllı Şehircilik kategorisinden yarışmaya katılan ve birinci olarak tamamlayan Raylı Sistemlerde Vibrasyon Analizi projesi, raylı sistemlerde arıza bulma ve oluşabilecek tren kazalarına karşı önlem oluşturma amaçlı yazılımlar üretmekte. Hayat ve Sağlık Bilimleri kategorisinde, buzağıdan elde edilen parametrik verileri inceleyerek en uygun beslenme açısı ve mama sıcaklığını ayarlayarak hayvan zaiyatlarının önüne geçmesi amaçlı tasarladıkları araçla Smart Mom ikincilik ödülünü kazandı. İleri teknoloji kategorisinde, mıknatıslar yoluyla birleştirilebilen ve mühendis olmayan insanların da elektronik etkileşimleri kullabilmesini sağlayan elektronik yapı bloğu kütüphanesi Makey üçüncülük ödülüne layık görüldü.

Yarışma sonucunda ilk 10’a verilen toplam 50.000 TL maddi ödüle ek olarak ilk 3 proje Silikon Vadisi’ne gitme ve yatırımcılar karşısında sunum yapma şansı kazandı. Bunun dışında pek çok gruba ekosistemin önde gelen kurum ve isimleri tarafından ofis ve mentorluk desteği ile melek yatırımcılara sunumlarını yapma gibi imkanlar da sağlandı.

EnterPrize Girişimcilik Yarışması hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.bogazicienterprize.com web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor