Fikri Mülkiyet Haklarımızı Koruyarak Küresel Rekabet Gücümüzü Artırabiliriz!

YASED’den ‘Dünya Fikri Mülkiyet Günü’ dolayısıyla yayımlanan mesajda, Türkiye’nin küresel rekabet gücünün artırılabilmesi için, Fikri Mülkiyet Haklarının korunmasına yönelik mevzuatın uluslararası standartlarla uyumlu bir şekilde iyileştirilmesinin önemine dikkat çekildi. Detaylar haberimizde..

Uluslararası Yatırımcılar Derneği-YASED’den ‘Dünya Fikri Mülkiyet Günü’ dolayısıyla yayımlanan mesajda, Türkiye’nin küresel rekabet gücünün artırılabilmesi için, Fikri Mülkiyet Haklarının korunmasına yönelik mevzuatın uluslararası standartlarla uyumlu bir şekilde iyileştirilmesinin önemine dikkat çekildi.

Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED), 26 Nisan Dünya Fikri Mülkiyet Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda; “Türkiye'nin Fikri ve Sınai Mülkiyet Haklarını uluslararası standartlarda güvence altına alması, sürdürülebilir yatırım akışı için daha rekabetçi bir ülke konumuna gelmemize dair atılacak çok önemli bir adımdır” denildi.

Türkiye, 97 Ülke Arasında 44. Sırada

Property Rights Alliance’ın (Mülkiyet Hakları İttifakı - PRA) 2014 yılı fikri mülkiyet hakları koruma endeksine göre; Türkiye, 97 ülke arasında, Çin ve Hindistan gibi ülkelerinin hemen üzerinde 44. sırada, Orta/Doğu Avrupa ve Orta Asya Bölgesi içinde ise 6. sırada yer alıyor. Türkiye aynı sıralamaya göre geçen sene 131 ülke arasında 58. sırada yer aldı.

Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED)'in yayımladığı mesajda ayrıca şunlara değinildi:

YASED olarak kamuoyuyla paylaştığımız ‘Sürdürülebilir Küresel Rekabet İçin Bölgesel Merkez Türkiye’ raporunda da belirtildiği üzere, Fikri Mülkiyet Haklarının korunmasına yönelik mevzuatın iyileştirilmesi ve TBMM gündeminde yer alan Patent Kanun Tasarısının uluslararası mevzuat ile uyumlu bir şekilde yasalaşması çok önemlidir. Gerek patent gerekse taklit ürünler açısından yasa tasarıları ile getirilmesi planlanan para cezalarının artırılması ve tutarlı bir şekilde uygulanmasının da caydırıcılığı sağlamak adına gerekli olduğu kanaatindeyiz.

Ülkemizde fikri mülkiyet haklarının korunması alanındaki tüm gerekli iyileştirilmelerin ve rakip ülkelere göre mevzuat ve uygulamada yaşanan mevcut eksikliklerin ivedilikle tamamlanması için, YASED olarak, gerekli politikaların hayata geçirilmesi konusunda yapılmakta olan tüm çalışmalara katkı ve desteğimizi sürdüreceğimizi belirtiriz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Hanife Merve Özcan Hakkında

İnönü Üniversitesi “Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi” Lisansı 2011 mezunu yazar, Anadolu Üniversitesi “Marka İletişimi” bölümüne devam etmektedir. Bir kurs merkezinde “Bilgisayar Kullanımı” dersleri veren, dijital ajanslarda profesyonel olarak yaptığı Sosyal Medya Uzmanlığı işine Freelance olarak devam eden Yazar; Aralık 2014 - Mayıs 2015 aralığında Girişim Haber'de editörlük ve sosyal medya uzmanlığı yapmıştır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor