Dünyayı Saran "Mobil Canlı Yayın" Çılgınlığına Yerli Girişim: Colissa!

Mobil cihazlar üzerinden (iPhone, iPad) canlı video yayını yapma olanağı sağlayan Periscope'e alternatif olarak "Colissa" adında yerli bir mobil uygulama geliştirildi. Detaylar haberimizde..

Mobil cihazlar üzerinden canlı video yayını yapma olanağı sağlayan Periscope'e alternatif olarak "Colissa" adında yerli bir mobil uygulama geliştirildi.

Sosyal medyanın yeni fenomeni haline gelen canlı yayın uygulaması Periscope’a yerli rakip çıktı. Mehmet Alp ve Yakup Çilesizisimli iki girişimci arkadaş tarafından, kısa bir sürede geliştirilen "Colissa" isimli mobil uygulama twitter veya facebookhesabınızı kullanarak canlı yayın yapmanıza olanak sağlıyor.

Şu anda sadece iOS platformunda yer alan Periscope’un Android’de olmadığını gören Mehmet Alp ve Yakup Çilesiz Android'de ki bu eksikliği fırsat bilerek ‘Colissa’yı geliştirmişler.

Uygulamanın geliştiricilerinden Mehmet Alp, Periscope’un sadece iOS için duyurulduğunu ve Android kullanıcısının bu tarz uygulamalar için beklemek zorunda kaldığını belirterek, “Android’de boşluk olduğunu gördük. Bu fırsatı değerlendirmek istedik. Android versiyonunu yapmaya karar verdik. Yayına çıktığımız ilk günde 5 bin üyemiz oldu. Bu üye sayısı katlanarak devam ediyor” dedi.

7 Nisan 2015 Salı gecesi android markette yayınlanan uygulamaya talep oldukça fazla olmuş. İlk 72 saat içerisinde 10.000+ indirme yakalayan uygulamanın indirma sayısı şuan ise 50.000'lerde. Twitter'da hemen hemen her 1-2 dakika da bir tweet alan uygulamanın günlük download sayısı ise günde 2000, 3000 artarak ilerliyor.

Uygulamaya Yeni Özellikler Geldi ve Geliştirmeler Devam Ediyor!

Colissa’nın yoğun ilgi görmesinden sonra diğer platformları da destekleyecek geliştirmelerde bulunduklarını dile getiren Alp, şunları söyledi:

“Önümüzdeki hafta içinde ikinci versiyonuna ise hem tasarım hem de fonksiyonalite olarak çok sayıda özelliği eklemiş olacağız. Yayın sırasında sohbet edebilme özelliğini de getiriyoruz. Tasarımda değişiklikler yapacağız. Periscope kopyası olmak istemiyoruz. Uygulamamıza yeni özellikler ekliyoruz. Biz de Facebook ile de uygulamaya giriş yapılabiliyor. Gelen yoğun talep üzerinde iOS versiyonunu da yapmaya başladık. Periscope’tan sıyrılıp kendi yolumuza devam etmek istiyoruz.”

Colissa "Mobil canlı yayın" uygulamasını kullananlar arasında yerli ve yabancı birçok ünlü, sanatçı, sporcu ve siyasetçi isimler de yer alıyor. Colissa'nın İtalya ve İspanya ağırlıklı olmak üzere yurtdışından da pek çok kullanıcısı bulunuyor.

Yerli "Mobil canlı yayın" uygulaması Colissa hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.colissa.com web adresini ziyaret edebilir, Uygulamayı ise buradan ücretsiz bir şekilde indirebilirsiniz.

Yerli mobil girişim Colissa'ya başarılar diliyor, haberimizi yerli mobil uygulamalara ilgi duyan ve mobil uygulamaların sunduğu olanaklardan yararlanmak isteyen okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızn ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor