Bir Fikrin Mi Var? 26 Nisan'da Final Heyecanıyla Ekranlarınızda!

Türk Televizyonlarında bir ilk ile tam 2 milyon TL'lik ödülün girişimcilere dağıtılacağı Türkiye’nin en büyük girişimcilik yarışması BİR FİKRİN Mİ VAR'da "Final" heyecanı başlıyor. Detaylar haberimizde..

Türk Televizyonlarında bir ilk ile tam 2 milyon TL'lik ödülün girişimcilere dağıtılacağı Türkiye’nin en büyük girişimcilik yarışması BİR FİKRİN Mİ VAR'da "Final" heyecanı başlıyor.

Tam 7 yıldır büyük bir başarı ile devam eden ve içinden çıkan fikirlerin milyon dolarlık işlere dönüştüğü Bir Fikrin mi Var?, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve KOSGEB desteği ile kazanan girişimcilerin hayallerini gerçekleştirmeye devam ediyor.

10 finalistin 2 milyon TL'lik büyük ödül için yarışacağı  Bir Fikrin mi Var? Final bölümü 2 hafta boyunca 360 ekranlarında olmaya devam edecek.

Bu Hafta "birFİKRİNmiVAR?" Finalinde Yarışacak Girişimciler ve Girişimleri


Akıllı Sandalye

Yarışmaya Elazığ'dan katılarak finale kalmayı başaran girişimci Mustafa Onur Aydın tarafından geliştirilen "Akıllı Sandalye" projesi, kullanıcısının vereceği sesli komutlar ya  da dokunmatik ekran ile hareket edebilen, telefon görüşmesi, mesajlaşma, internete girme işlemlerini gerçekleştirebilen bir akülü sandalye olma özelliği taşıyor. Proje hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz buradaki röportajımızı okuyabilirsiniz.


MAKEY( Moduler Ardışıl Küçük Elektronik Yapboz)

Yarışmaya İstanbul'dan katılarak finale kalmayı başaran girişimci Şahin İncik tarafından geliştirilen "Makey", mıknatıs ile birleştirilebilen küçük altıgen elektronik yapı bloklarından oluşturulan yapboz olma özelliği taşıyor. Proje hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz buradaki röportajımızı okuyabilirsiniz.


Akıllı Vana

Yarışmaya Ankara'dan katılarak finale kalmayı başaran girişimci Murat Dal, geliştirdiği "Akıllı Vana" projesi ile gereksiz su kaybı ve baskınını önlemeyi ve bu sistem sayesinde, istem dışı su tüketimine son vermeyi amaçlıyor.


Cold-Covered Teknolojisi

Yarışmaya İstanbul'dan katılarak finale kalmayı başaran girişimci Tayyar Murat Gülden tarafından geliştirilen "Cold-Covered Teknolojisi", yumurtaların steril, sağlıklı, dayanıklı ve sağlam bir şekilde paketlenebilmesini sağlıyor.


Pzioelektrik Seramiklerle Aracin Aydinlatma Enerjisinin Karsilanmasi

Yarışmaya İstanbul'dan katılarak finale kalmayı başaran girişimci Gökhan Aldemir tarafından geliştirilen "Pzioelektrik Seramikler" ile aracın aydınlatma enerjisi karsılanabiliyor.  Kurşun içermemesiyle insan sağlığını düşünen bu projede piezo elektrik kristaller ile elektrik enerjisi elde edilebilecek.


Gizlenebilir Tekerlekli Mobilya Tasima Sistemleri

Yarışmaya Konya'dan katılarak finale kalmayı başaran girişimci Ahmet Aslantaş'ın geliştirdiği "Gizlenebilir Tekerlekli Mobilya Tasima Sistemleri", gizlenebilir tekerlek mekanizmasına sahip bir mobilya ayağı. Kolay hareket ettirilebilme özelliğine sahip.


Mustafa Onur Aydın, Şahin İncik, Murat Dal, Tayyar Murat Gülden, Gökhan Aldemir ve Ahmet Aslantaş isimli girişimci finalistler 26 Nisan 2015 Pazar akşamı 19:00’da TV360 ekranlarında 2 milyon TL'lik büyük ödül için yarışacaklar. Geri kalan 4 finalist ise 3 Mayıs 2015 Pazar akşamı TV360 ekranlarında olacak.

birFİKRİNmiVAR? yarışması hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.birfikrinmivar.com web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor