birFikrinMiVar, Çocuk Girişimcilerle 23 Nisan'da Ekranlarınızda!

Türk Televizyonlarında bir ilk ile tam 2 milyon TL'lik ödülün girişimcilere dağıtıldığı Türkiye’nin en büyük girişimcilik yarışması BİR FİKRİN Mİ VAR, "23 Nisan Özel" bölümü ile 360 ekranlarında olacak. Detaylar haberimizde..

Türk Televizyonlarında bir ilk ile tam 2 milyon TL'lik ödülün girişimcilere dağıtıldığı Türkiye’nin en büyük girişimcilik yarışması BİR FİKRİN Mİ VAR, "23 Nisan Özel" bölümü ile 360 ekranlarında olacak. Bu bölümde birbirinden yetenekli çocuk girişimciler Bir Fikrin mi Var? jürisi karşısında projelerini tanıtarak unutulmayacak bir 23 Nisan'ın tadını çıkaracak.

 

"birFİKRİNmiVAR?" 23 Nisan Özel Bölümünde Yarışacak Çoçuk Girişimciler ve Girişimleri

 

Proje Sahibi Yaş Proje Adı ve Açıklaması
-Genar Tuncer 12

Yardımcı Robot Projesi

  • Evde yatalak hastalara ve yaşlı insanlara yardımcı olacak meşrubat ve yiyecek taşımaya yönelik bir robot.

-Ahmet Yiğit Başoğlu,

-Mustafa Erat,

-Zeynep Özdemir

 6

Madende Çalışan İşçileri, Kazalara Karşı Koruyacak Elbise Projesi

  • Madende yaşanan ve ölümle sonuçlanan kazalardan madencileri koruyacak ve hayatta kalmalarını sağlayacak bir robot kıyafet ile gerek göçük durumunda kumaşın darbe emici özelliğinin olması, gerek dumandan zehirlenmeye önlem olarak rahatlıkla nefes alınabilir bir ortam sağlaması, gerekse su baskınlarına karşı su geçirmeyen ve su altında nefes almayı sağlayan bir kıyafet.
-Dora Kalkancı  10

Meyvelerden Müzik Enstrümanı

  • Bu projede bazı maddelerden müzik aletleri tasarlanmış. Bunlardan bazıları bateri davul piyona. Piyona için ilaç kutuları ve su, vurmalı çalgılar için ise patates, muz, limon ve salatalık gibi meyvelerden yararlanılmış.

-Ömür Aydın,

-Yunus Emre Akdeniz,

-Ahmet Faruk Okutan,

 9

Rubrik Engel

  • Bu proje görme engelliler için tasarlanmış bir proje olma özelliği taşıyor. Rubrik engel projesinde bir tablet tarafından görme engelliler sesli bir şekilde uyarılabiliyor.
-Göktürk Aytuğ Akarlar  12

Dönüşümlü Bez

  • Bir paket bebek bezi 2-3 hafta kullanabilecekken bu yeni bebek bezi sayesinde bir paket 2 aya kadar kullanılabiliyor.

23 Nisan 2015 Perşembe günü yayınlanacak olan "Bir Fikrin mi Var? 23 Nisan Özel" bölümünde birbirinden güzel projeler küçük yaşta girişimciliğe soyunan girişimcileri tarafından 360 ekranlarında tanıtılacak.

Genar Tuncer, Ahmet Yiğit Başoğlu, Mustafa Erat, Zeynep Özdemir, Dora Kalkancı, Ömür Aydın, Yunus Emre Akdeniz, Ahmet Faruk Okutan ve  Göktürk Aytuğ Akarlar isimli çoçuk girişimcilerimiz projelerinin detaylarını Perşembe akşamı birFİKRİNmiVAR? Jürisine sunacak. 23  Nisan 2015 Perşembe akşamı 20:45’de TV360 ekranlarında yayınlanacak birFİKRİNmiVAR? TV Show’unu izleyerek bu girişimler hakkında daha detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

birFİKRİNmiVAR? yarışması hakkında diğer tüm detaylar için www.birfikrinmivar.com web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi minik girişimcilerimizi izlemek isteyen tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor