İnovalig 2015'e Başvurun, En İyiler Arasında Yerinizi Alın!

Türkiye’nin ilk inovasyon geliştirme programı olan ve bu yıl ikincisi düzenlenen İnovaLİG’in 2015 başvuruları başladı. Detaylar haberimizde..

Türkiye İhracatçılar Meclisi ile uluslararası yönetim danışmanlığı firması A.T. Kearney'nin işbirliğiyle gerçekleştirilen Türkiye'nin ilk inovasyon geliştirme programı İnovaLİG 2015 başvuruları başladı. İnovaLİG ile şirketler hem inovasyon yetkinlikleri bazında yarışacak hem de inovasyon kültürlerini interaktif bir platformda geliştirme fırsatı bulacaklar.

Geçtiğimiz yıl düzenlenen İnovaLİG 2014 hakkında konuşan TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi şunları söyledi: “İnovaLİG 2014’te ilk yılda ulaştığımız 460 başvuru sayısı ile ülkemizi, katılımın en fazla olduğu ülkelerden biri haline getirdik.  AB’de 17 ülkede uygulanan IMP3rove programına, Türkiye’yi dahil ederek, Türk firmalarının IMProve Avrupalı rakiplerle yarışmasının önünü açtık.

Türkiye İnovasyon Haftası kapanış etkinlikleri kapsamında 6 Aralık 2014’te düzenlenen İnovaLİG-İnovasyon Şampiyonları Ödül Töreni ile 5 farklı kategoride ilk 3’e giren firmalar ödüllendirilmişti.

Büyükekşi, İnovaLİG’in önemine değinerek; “Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşmasında çok önemli bir rol oynayacak "İnova-lig” ile Avrupa'da 17 ülkede uygulanan ve A.T. Kearney'in koordinasyonunu sağladığı IMP3rove programına paralel bir kurguyla, ülkemize ciddi bir "fikri sermaye”yi aktarmaya çalışacağız. A.T. Kearney işbirliğiyle oluşturulacağımız "İnova-lig” projesi ile Türkiye'deki firmaların inovasyon karnelerini çıkararak her yılın İnovasyon Liderlerini belirleyeceğiz.” şeklinde konuştu.

Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da İnovaLİG'e kayıt olan firmalar, ilk aşamada, internet üzerinden kapsamlı bir anket değerlendirmesini tamamlayacaklar. İlk aşama süresince, haftalık ve aylık bildirimler ve inovasyona yönelik eğitim materyalleri katılımcıların ilgisine sunularak, bunun yanında konferanslar düzenlenerek katılımcı firmaların inovasyon yetkinliklerini artırmaya yönelik adımlar atılacak. İlk aşama sonucunda, katılımcı her bir firma yaklaşık 100 sayfa uzunluğunda, kendi yetkinliklerinin, yerel ve uluslararası pazarlardaki benzerleri ile karşılaştırıldığı bir kıyas analizi raporuna sahip olacak. Firmalar, bu kıyas analizi raporu kapsamında, A.T. Kearney'nin IMP3rove inovasyon yönetimi metodolojisindeki 5 kategori çerçevesinde kendi yetkinliklerini değerlendirme şansını elde edecek.

Anketlere göre en iyi değerlendirme sonuçlarına sahip 250 firma, ilk tura geçecek. Firma raporlarının İnovaLİG jürisi tarafından detaylı incelemesi ile inovasyon yönetiminin 5 kategorisinin her birinden seçilecek ilk 10 firma, yarı finallere katılmaya hak kazanacak.

Yarı finale kalan firmaların tamamı ziyaret edilerek, bu firmaların inovasyon yönetimi yaklaşımları ve yarı finale kaldıkları kategori ile ilgili uygulamaları ele alınacak. Yapılan toplantılar ve jüri değerlendirmesi sonucu her kategoride ilk 5 firma, finale yükselecek. Final aşamasında, firmalar hazırladıkları sunumları İnovaLİG jüri üyelerine takdim edecek, jüri üyeleri bu bilgiler ışığında 5 inovasyon kategorisinde ilk 3 şirketi ve inovasyon şampiyonlarını belirleyecek. Şampiyonlar Türkiye'yi, şirket büyüklüklerine göre, Avrupa'daki IMP3rove platformunda veya “Best Innovator” yarışmasında temsil etme hakkı kazanacak.

İnovaLİG 2015 hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.inovalig.com web adresini ziyaret edebilir ve kayıt olmak için ise burayı kullanabilirsiniz. Unutmayın, İnovaLİG 2015 için son başvuru tarihi 31 Mayıs 5 Haziran 2015.

Haberimizi inovasyona değer veren şirketlerimiz başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Hanife Merve Özcan Hakkında

İnönü Üniversitesi “Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi” Lisansı 2011 mezunu yazar, Anadolu Üniversitesi “Marka İletişimi” bölümüne devam etmektedir. Bir kurs merkezinde “Bilgisayar Kullanımı” dersleri veren, dijital ajanslarda profesyonel olarak yaptığı Sosyal Medya Uzmanlığı işine Freelance olarak devam eden Yazar; Aralık 2014 - Mayıs 2015 aralığında Girişim Haber'de editörlük ve sosyal medya uzmanlığı yapmıştır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor