E-ticarette Satın Alma Kararı En Zor Giyim Sektöründe Veriliyor

Online ve offline kampanyaların ölçümlenmesini ve optimizasyonunu sağlayan Performans Pazarlama Platformu’nu sunan intelliAd, internetten giyim alışverişi yapan tüketicilerin alışkanlıklarını inceledi. Detaylar haberimizde..

Online ve offline kampanyaların ölçümlenmesini ve optimizasyonunu sağlayan Performans Pazarlama Platformu’nu sunan intelliAd, "internetten giyim alışverişi yapan tüketicilerin alışkanlıkları"nı inceledi.

Araştırma ile ilgili bilgi veren intelliAd’in Türkiye temsilcisi Metrics34’ün Yönetim Kurulu Başkanı Levent Karaçam, 270 bini aşkın internet kullanıcısının e-ticaret alışkanlıklarının incelendiğini söyledi. Online giyim alışverişinde satın alma kararının diğer sektörlere göre daha uzun olduğunu belirten Karaçam; “Moda sektöründe ortalama satın alma kararı süresi 195 saat ile 1 haftanın üzerinde bulunuyor. Ulaşım sektöründe 139 saat olan bu süre, ev eşyası alışverişlerinde 90 saate, güzellik ve kişisel bakım ürünleri alışverişlerinde ise 54 saate kadar düşüyor” dedi.

Hafta Sonları Mobil Cihazlar Revaçta

Online giysi alışverişlerinin hafta içinde ağırlıklı olarak bilgisayarlar aracılığıyla yapıldığını kaydeden Karaçam; “Hafta sonları bu eğilimin değiştiğini görüyoruz. Örneğin cumartesi günleri, akıllı telefonla yapılan moda alışverişleri hafta içine kıyasla yüzde 22 oranında artıyor. Mobil cihazlar arasında en yüksek dönüşüm oranını sağlayanın ise tablet olduğunu görüyoruz. Hafta sonlarında tablet üzerinden yapılan giyim alışverişleri yüzde 27 oranında artış kaydediyor” diye konuştu.

Pazar ve Pazartesi Araştırma Günleri

Levent Karaçam, intelliAd’in araştırmasının, tüketicilerin pazar ve pazartesi günlerinde alışverişten çok, satın almayı planladıkları ürünlere yönelik araştırma yaptıklarını ortaya koyduğunu söyledi. Bu nedenle reklamveren açısından bu iki günün ideal “prospect targeting” günleri olduğuna dikkat çeken Karaçam; “En çok satışın gerçekleştiği ve dönüşüm oranının en yüksek olduğu çarşamba ve perşembe günleri ise retargeting için en uygun günler olarak öne çıkıyor” dedi.

Haberimizi internetten giyim alışverişi yapan okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Hanife Merve Özcan Hakkında

İnönü Üniversitesi “Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi” Lisansı 2011 mezunu yazar, Anadolu Üniversitesi “Marka İletişimi” bölümüne devam etmektedir. Bir kurs merkezinde “Bilgisayar Kullanımı” dersleri veren, dijital ajanslarda profesyonel olarak yaptığı Sosyal Medya Uzmanlığı işine Freelance olarak devam eden Yazar; Aralık 2014 - Mayıs 2015 aralığında Girişim Haber'de editörlük ve sosyal medya uzmanlığı yapmıştır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor