İhracatta Yüzde 100 Katma Değer Yaratanlara Ödül Yağmuru!

İstanbul İhracatçı Birlikleri (İİB) bünyesinde yer alan İstanbul Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İFMİB) ile İstanbul Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği başarılı üyelerini ödüllendirdi. Detaylar haberimizde..

İstanbul İhracatçı Birlikleri (İİB) bünyesinde yer alan İstanbul Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İFMİB) ile İstanbul Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği, Türk ekonomisine ihracatta katma değer yaratan başarılı üyelerini ödüllendirdi.

Kendi alanlarında en fazla ihracat yapan 40 firma ödül ve başarı sertifikalarını alırken, gecede 2023 yılı 500 milyar dolar hedefine güvenle yürüneceği mesajı verildi.

Euro Bazında İhracat Artıyor

İİB, 2014 yılında bir önceki yıla göre yüzde 4 artışla 6.2 milyar dolar ihracata imza atarken, bu başarıda imzası olan firmalara başarı ödülleri verilerek daha da yüksek dış satış için teşvik edildi. Törene katılan Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanvekili Tahsin Öztiryaki, ihracatta son aylarda dolar bazında düşüş olduğunu hatırlatarak; “Diğer yandan euro bazında ihracatımızda artış olduğunu görüyoruz. Kaybımız euro/dolar paritesinden kaynaklanıyor. İhracatımızı artırabilmek için tasarımın, inovasyonun, markanın önemli olduğunu vurguluyor, bunları ortaya çıkaracak çalışmalar yapıyoruz” diye konuştu.

Fındık İhracat Artışında Lider

İFMİB Başkanı Ali Haydar Gören, 2014’te ihracatlarını yüzde 31 yükselterek 2.3 milyar dolarlık dış satışa imza attıklarını hatırlattı. Geçen yıl ihracat artışı performansında sektörler arasında ikinci olduklarını dile getiren Gören; “2015’te de ilk üç ayda yüzde 40’ı bulan bir artış performansı yakaladık. Yılsonunda öngördüğümüz 3 milyar dolar ihracata, 2023 yılında da 4 milyar dolarlık dış satış hedefimize ulaşmada endişe etmiyoruz. Yüzde 100 katma değer sağlayan milli bir ürün ihraç ediyoruz. Amacımız her yıl miktar bazında da ihracatımızı artırmak ve pazarımızı genişleterek dünya piyasalarında bağımlılık yaratarak sürdürülebilir büyüme sağlamaktır” diye konuştu.

Su Ürünlerinde Hedef, Pazarlarda Kalıcı Olmak

İstanbul Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Başkanı Ahmet Tuncay Sagun da Türk ekonomisine yüzde yüz katma değer sağladıklarına dikkat çekerek; “Avrupa’dan Orta Doğu’ya, Japonya’dan Afrika’ya dünyanın dört bir yanına ürünlerimizi ihraç ediyoruz. Son 4 yılda yüzde 24 seviyesinde artışla 2.3 milyar dolar ihracata ulaştık. Hedefimiz ihracat yaptığımız pazarlarda kalıcı olup büyümek, talep görüyor olabilmek ve 2023 yılında 5 milyar dolar ihracat hedefine ulaşabilmek” dedi.

Törende, İstanbul Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği’nde balık ve su ürünleri kategorisinde Kemal Balıkçılık, hayvansal ürünler ve hayvansal yağlar kategorisinde Banvit, süt ve süt ürünleri kategorisinde de MBH Gıda ilk sırada ödüllerini aldılar. İFMİB de ihracatta en başarılı Progıda Tarım Ürünleri ödül alırken, bunu Balsu Gıda, Stelliferi Fındık ve Gıda Sanayi firmaları izledi.

Ödül töreninde ayrıca İİB’nin bünyesinde yer alan Gemi ve Yat İhracatçıları Birliği, İstanbul Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği, İstanbul Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği, İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği, İstanbul Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği’nin başarılı üyeleri de ödüllendirildi.

İstanbul İhracatçı Birlikleri (İİB) ve ödül töreni hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.iib.org.tr web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi ihracat yapan firma sahibi okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Hanife Merve Özcan Hakkında

İnönü Üniversitesi “Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi” Lisansı 2011 mezunu yazar, Anadolu Üniversitesi “Marka İletişimi” bölümüne devam etmektedir. Bir kurs merkezinde “Bilgisayar Kullanımı” dersleri veren, dijital ajanslarda profesyonel olarak yaptığı Sosyal Medya Uzmanlığı işine Freelance olarak devam eden Yazar; Aralık 2014 - Mayıs 2015 aralığında Girişim Haber'de editörlük ve sosyal medya uzmanlığı yapmıştır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor