Project Inspire'ın 25 Bin Dolarlık Hibe Desteği Kadın Girişimcileri Bekliyor!

Project Inspire, 18-35 yaş arası kadınların hayatını değiştirecek, ekonomik anlamda güçlenmelerini sağlayacak sosyal inovasyon fikirleri için bir hibe desteği sağlıyor. Beş senedir Asya/Pasifik, Orta Doğu ve Afrika ülkelerindeki kadınların hayatlarında fark yaratmak için destek veriyor. Detaylar hab

Project Inspire, 18-35 yaş arası kadınların hayatını değiştirecek, ekonomik anlamda güçlenmelerini sağlayacak sosyal inovasyon fikirleri için bir hibe desteği sağlıyor. Beş senedir Asya/Pasifik, Orta Doğu ve Afrika ülkelerindeki kadınların hayatlarında fark yaratmak için destek veriyor.

STK, üniversiteler, araştırma merkezleri veya şirket üzerinden projelerinizle bireysel veya takım olarak başvurabilirsiniz.

  • 18-35 yaş arası olmanız
  • Takım olarak başvuruyorsanız takımınızda 18-35 yaş arası bir kişinin olması yeterli. Ayrıca yarışmaya başvurmak için kadın olmanız gerekmiyor, erkekler de projeye değerli fikirleriyle başvurabilir. Bunun güzel bir örneği geçmişte, kırsal alanda hijyenik kadın bağı hakkında kadınları bilgilendiren ve yerel olarak bu ürünleri onlara tedarik ederek, onların da kendi çevrelerindeki kadınları hem kadın sağlığı konusunda bilinçlendirmelerini hem de bu ürünleri satarak küçük de olsa ekonomik olarak kazanç sağlamalarını sağlayan bir sistemi kuran bir erkek girişimciden söz edebiliriz: www.projinspire.com/project-type/alumni
  • Yarışmaya başvururken beş dakikalık bir video çekmeniz, bunu sosyal paylaşım sitelerinden birine yüklemeniz (youtube/vimeo) ve linki de paylaştığınız başvuru formunu doldurarak göndermeniz gerekiyor.
  • 20 yarı finalist projeden biri olarak seçilmeniz halinde, dünya çapındaki kitlesel fonlama kampanyasına katılabilirsiniz. 10 finalist projeden biri olarak seçilirseniz, büyük final için Singapur’ a davet ediliyorsunuz. Kadınların hayatını değiştirecek fikir ve uygulama planınızla 25,000$ yani yaklaşık 65,000 TL hibe kazanabilirsiniz. İkinci olarak $10,000 ödül ve 10 finalist olarak dünya çapında kitlesel fonlama desteği alma şansını da kazanabilirsiniz.
  • Bugüne kadar Project Inspire yarışmasına 1800 üzerinde başvuru gerçekleşti ve 70 üzerinde ülkeden takım katıldı.
  • 2015 projesinin ana teması: Teknoloji ve Tasarımı sosyal inovasyon ve ekonomik güçlenme için nasıl kullanabiliriz, kullandırabiliriz? İş fikrinizin temeli teknoloji ve tasarım olmak zorunda değil, ama teknoloji ve tasarımı proje fikrinize nasıl entegre edeceğinizi anlatmanız gerekiyor.

Yarışma İçin Önemli Tarihler:

30 Haziran 2015: Başvuruların son günü
30 Ağustos 2015: 20 yarı finalistin açıklanması
15 Eylül 2015: Kitlesel fonlamanın başlaması
30 Eylül 2015: Finalistlerin açıklanması
11 Kasım 2015: Finalist Projeler Bootcamp
13 Kasım 2015: Büyük Final ve dünya için yeni bir umuda daha merhaba

Finalist olma şansını kazanan projeler, her biri alanında uzman mentorlerden destek, Bain& Company eğitimlerine ve INSEAD işletme okulu çalıştaylarına katılma fırsatı elde edecek.

UN Women, (Birlesmis Milletler Kadin Komitesi) $25.000 ve $10.000 hibe desteği ile başvuruları bekliyor.

Unutmayın, Project Inspire başvurularının son günü 30 Haziran 2015.

Project Inspire yarışması hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.projinspire.com web adresini ziyaret edebilirsiniz.

SİM kaynaklı haberimizi girişimci okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Hanife Merve Özcan Hakkında

İnönü Üniversitesi “Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi” Lisansı 2011 mezunu yazar, Anadolu Üniversitesi “Marka İletişimi” bölümüne devam etmektedir. Bir kurs merkezinde “Bilgisayar Kullanımı” dersleri veren, dijital ajanslarda profesyonel olarak yaptığı Sosyal Medya Uzmanlığı işine Freelance olarak devam eden Yazar; Aralık 2014 - Mayıs 2015 aralığında Girişim Haber'de editörlük ve sosyal medya uzmanlığı yapmıştır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor