TET AR-GE Proje Baharı’na 500 proje başvurdu, Final 8 Nisan'da!

Türkiye’nin teknolojideki gücünü temsil eden TET'in, yüksek katma değerli ihracatı teşvik etmek amacıyla düzenlediği “TET Ar-Ge Proje Pazarı”nın dördüncüsü 8 Nisan 2015 tarihinde İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Detaylar haberimizde..

Türkiye’nin teknolojideki gücünü temsil eden Elektrik Elektronik ve Hizmet İhracatçıları Birliği’nin (TET), yüksek katma değerli ihracatı teşvik etmek amacıyla düzenlediği “TET Ar-Ge Proje Pazarı”nın dördüncüsü 8 Nisan 2015 tarihinde İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Girişimciler ve akademisyenler için projelerini üretime dönüştürme fırsatı sunan “TET Ar-Ge Proje Pazarı”nda 4 farklı kategoride ödüller dağıtılacak. Bilgi ve İletişim Teknolojisi Uygulamaları, Enerji Üretim İletim ve Dağıtımına Yönelik Uygulamalar, Çevre ve Enerji Verimliliği Uygulamaları ve Diğer olmak üzere her kategoride dereceye giren ilk 3 Ar-Ge proje sahibine toplamda 150 bin TL nakdi ödül verilecek.

Üniversite ve sanayi işbirliği gelişiminde önemli bir rol oynayan “TET Ar-Ge Proje Pazarı” na bu yıl 500 proje başvurdu. Sektör temsilcileri, akademisyenler ve ilgili uzmanlardan oluşan Seçici Kurul tarafından değerlendirilen projelerden 154’ü ise 8 Nisan 2015 tarihinde İstanbul Kongre Merkezi’nde yapılacak diğer adıyla Proje Baharı’nda potansiyel yatırımcısıyla buluşma fırsatı yakalayacak.

Sanayicilerin yanı sıra üniversiteler, Ar-Ge kuruluşları ve teknopark çalışanları ile araştırmacıları bir araya getirecek TET Ar-Ge Proje Pazarı; iş dünyasının ve sektörün önemli temsilcileri de aynı platformda buluşturacak. Etkinliğin gündüz programında “Beyaz Eşyada Gelecek Akılcı Çözümlerde” ve “Girişimcilik Takım İşidir” panelleri gerçekleştirilecek. Ödül Töreni öncesi düzenlenecek, Moderatörlüğünü M. Serdar Kuzuloğlu’nun yapacağı “Yüksek Teknolojide Neredeyiz?” konulu Zirve’de ise Vestel A.Ş. Genel Müdürü Metin Salt, girişimcilik denilince akla ilk gelen isimlerden Alphan Manas ve Koç Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü’nden Prof. Dr. Hakan Ürey katılımcılarla birlikte bu sorunun yanıtını arayacak.

Unutmayın, TET AR-GE Proje Pazarı etkinliği 8 Nisan 2015 tarihinde İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Geçtiğimiz yıllarda birçok başarılı projenin başvurduğu ve bugüne kadar 15 projenin ticarileştiği TET Ar-Ge Proje Pazarı hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.tetprojepazari.org web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi girişimci ve akademisyen okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Hanife Merve Özcan Hakkında

İnönü Üniversitesi “Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi” Lisansı 2011 mezunu yazar, Anadolu Üniversitesi “Marka İletişimi” bölümüne devam etmektedir. Bir kurs merkezinde “Bilgisayar Kullanımı” dersleri veren, dijital ajanslarda profesyonel olarak yaptığı Sosyal Medya Uzmanlığı işine Freelance olarak devam eden Yazar; Aralık 2014 - Mayıs 2015 aralığında Girişim Haber'de editörlük ve sosyal medya uzmanlığı yapmıştır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor