Kaspersky, Security Startup Challenge İle Yeni Girişimlere Destek Olacak!

Kaspersky Lab, güvenlik sektörü için yeni yetenekleri belirlemek ve yetiştirmek için tasarlanan yeni global girişimi Security Startup Challenge (SSC)'ı duyurdu. Detaylar haberimizde..

Kaspersky Lab, güvenlik sektörü için yeni yetenekleri belirlemek ve yetiştirmek için tasarlanan yeni global girişimini duyurdu. Security Startup Challenge (SSC), girişim sektörü liderleri Mangrove Capital Partners ve ABRT Venture Fund ortaklığıyla Kaspersky Academy tarafından geliştirilen ve uygulanan rehberli hızlandırma programı olacak. SSC, dünyanın her yerinden iş, siber güvenlik ve sektörler arası uzmanlığa erişimle yeni girişimlere destek olacak.

Siber tehditler global bir sorun olmaya başladı ve sayılarıyla karmaşıklıkları önemli ölçüde artmaya devam ediyor. Kaspersky Lab her gün 325.000 yeni zararlı dosya algılıyor. Geçtiğimiz yıl şirketin ürünleri toplam 6.167.233.068 tehdit algıladı ve etkisiz hale getirdi. Dünyayı kurtarma misyonuna paralel olarak Kaspersky Lab, her tür zararlı programı algılamaya ve etkisiz hale getirmeye kararlı ve farkındalık yaratmak, iletişimi teşvik etmek ve eğitim programları oluşturmanın siber suçlara karşı mücadelede uluslararası işbirliğine doğru atılan temel adımlar olduğuna inanıyor.

Mart ve Ağustos ayları arasında gerçekleştirilecek olan Security Startup Challenge 2015 kapsamında başlangıç olarak Kudüs, Berlin, San Francisco, Singapur ve Moskova'da bir dizi iki günlük atölye çalışmaları gerçekleştirilecek. Bu çalışmaları, Lüksemburg'da uzak takım çalışmaları ve iki adet başlangıç eğitimini içeren üç aylık hızlandırma programı ve son olarak Massachusetts Institute of Technology'deki (ABD) büyük final takip edecek.

Kaspersky Lab Başkanı ve CEO'su Eugene Kaspersky şunları söyledi: “Siber tehdit ortamı her geçen gün daha da tehlikeli hale gelirken dünyanın ihtiyacı olan siber güvenliğe dair yeni fikirler, yeni kavramlar ve yeni yaklaşımlardır. Sonuç olarak, başlangıç aşamasındaki yeni girişimlerin sermayelerinde büyük bir artış olmuştur. Genç girişimciler bugün tam anlamıyla başarılı bir şirket kurmak için mükemmel bir şansa sahiptir. Teknoloji girişimleri, son yıllarda bir bütün olarak gerek sahipleri gerekse toplum için büyük zenginlik üreticileri olmuşlardır. Bizim şirketimiz de çok uzun olmayan bir zaman önce bir girişimdi ve ben, kötü adamlarla savaşmanın ve bunu yaparken kendi şirketinizi sıfırdan oluşturmanın harika hissettirdiğini söyleyebilirim.

Atölye çalışmaları ve temel program için başvurular 28 Nisan 2015 tarihinde sona erecek olup özel bir komite seçim sürecini yürütecek ve gelecek vaat eden, yenilikçi ve heyecan verici tasarılarla bireyler ve ekipleri belirleyecektir. SSC 2015'te, siber güvenlik ve finansal teknolojiler, sağlık hizmetleri, mobil, Internet of Things ve Bulut gibi ilgili alanlardaki girişim projelerinin kurucularına kendi bilgilerini oluşturma ve 80.000 $ ödül ve program sonrası destek kazanma şansı veren toplam 40 lokasyon olacak. 30'dan fazla uzmanın rehberliğinde katılımcılar siber güvenlik sektörü hakkında derinlemesine bilgi edinecek, iş ve başlangıç becerilerini geliştirecek ve başarılı bir şirket oluşturmak için bu iki alandan nasıl faydalanacaklarını öğrenecekler. Program, siber güvenlik uzmanları, girişim kapitalistleri ve tecrübeli girişimcilere ulaşma olanağı sağlayarak yeni işletmelerin global bir profesyonel ağı oluşturmasına yardımcı olacak. Atölye çalışmalarına katılım isteğe bağlı ve ana programa başvurmak için gerekli olmasa da bu çalışmalar katılımcılara zengin bilgi ve beceriler açısından ek avantajlar sağlayacak.

Mangrove Capital Partners ortağı Michael Jackson şu yorumda bulunuyor: “Mobil, bulut bilişim ve Internet of Things gibi teknoloji megatrendleri tüketicileri, istemeden de olsa her geçen gün daha fazla siber suçluyla karşı karşıya bırakıyor. Belki bundan daha endişe verici olan, İnternette faaliyet gösteren suç gruplarının, diğer İnternet özellikli şirketler kadar ölçeklendirilebilir olmasıdır. Bu yeni hiper bağlantılı dünyanın taleplerini karşılamak için yapmamız gereken siber güvenlik yaklaşımımızı yenilemektir. Türünün ilk örneği olan bu hızlandırıcı dünyanın her yerinden siber güvenlik girişimlerini bir araya getirecek ve en fazla umut vaat edenlerin İnternetin hızında büyümeleri için gerekli yardım ve desteği almasını sağlayacak.

ABRT Venture Fund CIO'su Andrew Gershfeld ise şunları söyledi: “Hem tüketiciler hem de şirketler siber güvenlik yeniliklerinden faydalanmaktadır. Yılların uzmanlığına sahip ve aralarında rekabet bulunan güçlü sektör liderlerinin işbirliğinin yetenekli girişimcilerin böyle bir yenilikçiliği başarmalarına ve teknoloji ürünlerini ve BT altyapısını daha güvenli hale getirme hedeflerini gerçekleştirmelerine yardımcı olacağına inanıyoruz. Bu işbirliği için bir platform oluşturma girişiminde Kaspersky Lab'a katıldığımız için mutluyuz.

Unutmayın, "Security Startup Challenge" 2015 Mart ve Ağustos ayları arasında gerçekleştirilecek ve Atölye çalışmaları ile temel program için başvurular ise 28 Nisan 2015 tarihinde sona erecek.

Security Startup Challenge (SSC) hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.securitystartupchallenge.com web adresini ziyaret edebilirsiniz. Atölye çalışmaları ve temel program için çevrimiçi olarak kaydınızı ise buradan gerçekleştirebilirsiniz.

Haberimizi siber güvenlik ile ilgilenen veya ilgisi olan okurlarımız ve güvenlik sektöründe faal girişimci okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Hanife Merve Özcan Hakkında

İnönü Üniversitesi “Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi” Lisansı 2011 mezunu yazar, Anadolu Üniversitesi “Marka İletişimi” bölümüne devam etmektedir. Bir kurs merkezinde “Bilgisayar Kullanımı” dersleri veren, dijital ajanslarda profesyonel olarak yaptığı Sosyal Medya Uzmanlığı işine Freelance olarak devam eden Yazar; Aralık 2014 - Mayıs 2015 aralığında Girişim Haber'de editörlük ve sosyal medya uzmanlığı yapmıştır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor