Bölgenin En Büyük Girişimcilik Programı Ser@'nın 2015 Başvuruları Başladı!

Proje fikri olan girişimci adaylarını başarılı bir girişimci haline dönüştürmeyi amaçlayan, takımlara projelerini geliştirmeleri için 7/24 kullanabilecekleri açık ofis imkanı sağlarken, birbirinden değerli uygulamalı eğitimleri içeren program Ser@’nın 2015 başvuruları başladı. Detaylar haberimizde..

Proje fikri olan girişimci adaylarını başarılı bir girişimci haline dönüştürmeyi amaçlayan, takımlara projelerini geliştirmeleri için 7/24 kullanabilecekleri açık ofis imkanı sağlarken, birbirinden değerli uygulamalı eğitimleri içeren program Ser@’nın 2015 başvuruları başladı.

KOBİ’ler, ülkelerin ekonomisinin gelişmesi ve korunması bakımından büyük önem taşıyor ve Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerde KOBİ’ler, işsizliğin azaltılması, yeni istihdam alanlarının oluşturulmasında, dengeli ekonomik ve sosyal kalkınmanın sağlanmasında önemli roller üstleniyor. Erciyes Teknoloji Transfer Ofisi de bu sebeple yerel ve ulusal çapta başarılı KOBİ’lerin oluşumunu ve ilerlemesini desteklemek için ön kuluçka ve hızlandırıcı programları gibi önemli girişimcilik hizmetleri sunuyor.

Erciyes Teknoloji Transfer Ofisi'nin düzenlediği Start-up Erciyes Atölye (SERA) programı, ticari değer taşıyan, teknoloji odaklı proje iş fikirleri olan genç girişimci adaylarını başarılı birer girişimci olarak yetiştirmeyi amaçlayan uygulamalı bir ön kuluçka hizmeti. Ser@’nın amacı ise üniversite öğrencilerinin veya mezun olan bireylerin fikir ve projelerini geliştirmek, fikirlerin hayata geçmesine yardımcı olmak, iş planlarını kurgulamaya yardımcı olmak ve piyasada tutunabilmeleri için gerekli deneyimi kazandırmak. Ser@, genç girişimlerin fikirlerini ticarileştirme aşamasında başarısız teşebbüsleri minimuma indirerek girişimciliği teşvik eder.

Eğitimler

Bir girişimci adayının veya proje takımının bir firma kurup başarıya ulaşmasında fayda sağlayabilecek eğitimler uygulamalı olarak verilecek olup bu kapsamda verilen bazı eğitim başlıkları aşağıdaki şekilde:

  • Takım Kurma ve Ortaklık Eğitimi
  • Firma Kimliği ve Kurumsal Kimlik Oluşturma Eğitimi
  • Proje Takımı Yönetme Eğitimi
  • İş Fikri Doğrulama Faaliyeti ve Eğitimi
  • İş Planı Hazırlama Faaliyeti ve Pazar Araştırması Eğitimi
  • Projelendirme Eğitimi
  • Ar-Ge Projesi Yönetme Eğitimi
  • FMH Bilgilendirme ve Patent Tarama Eğitimi
  • Kamu Ar-Ge Fonları Bilgilendirme ve Teknogirişim/1512 Proje Yazma Eğitimi
  • Etkili Sunum Yapma Eğitimi
  • Yatırım Alma Eğitimi (Yatırımcı Gözünden Girişimci)
  • Şirketleşme Eğitimi
  • Temel Finans &Muhasebe Eğitimi
  • Temel Pazarlama Faaliyeti ve Eğitimi

Sera Ofisleri

Erciyes Üniversitesi, Teknoloji Geliştirme Bölgesi'nde 900 m2 lik alt yapısı hazırlanmış açık ofisler proje takımlarına 6 ay boyunca tahsis edilecek. Ayrıca bu ofislerde aşağıda listelenen hizmetlerden ücretsiz olarak istifade edilebilinecek:

  • Çalışma alanları,
  • Ofis mobilyaları,
  • Telefon/fax,
  • İnternet,
  • Dinlenme alanları,
  • Toplantı salonları

Sera Atölyesi

Ser@ takımlarının projeleri üzerinde çalışabilmeleri için temel mühendislik ekipmanlarını içeren Ser@ atölyesi 7/24 kullanımlarına açık olup mevcut olan ekipmanlara ilave olarak gerektiğinde takımların ihtiyacına göre yeni ekipmanlar temin edilebilinecek.

Yatırımcı Buluşmaları

Türkiye’nin ve Kayseri'nin önde gelen yatırımcıları ile Ser@ takımları buluşturulup genç girişimcilerin projeleri için yatırım alması hedefleniyor. Yatırımcıların sertifika almaları teşvik edilip, bu konuda rehberlik yapılacak ve sertifikalı yatırımcılar ER-BAN adlı ağda bir araya getirilecek.

Sera Fon

Takımların prototiplerini geliştirebilmesi için belirli bir miktarda fon temin ediliyor. Hammadde ve malzeme alımı için sunulan bu fon projeleri, hayata geçirme adına ilk adım olan prototip üretimi için büyük önem taşıyor.

Sera Toplantı Salonu

Ser@ takımlarının kendi aralarındaki ve projeleriyle ilgili şahıslarla yapacakları toplantılar için Ser@ Toplantı Salonu kullanıma açık olup Ser@ Toplantı Salonu, internet-bilgisayar-projeksiyon cihazı ile donatılmış olup toplantı esnasında sunum yapma imkanı verecek.

TTO Rehberliği

Tekno Girşim Sermayesi Desteği programı ve 1512 programı gibi destek programları için rehberlik hizmeti verilip ilgili TÜBİTAK veya diğer devlet destekleri hakkında bilgilendirilecek ve başvuru için takımlar teşvik edilecek. Ayrıca, girişimcilere mali ve hukuki konular için birebir ücretsiz rehberlik verilecek.

Ön kuluçka hizmetinden başarı ile mezun olan girişimcilere kuluçka hizmeti verilerek ön kuluça ve kuluçka firmalarına hızlandırıcı hizmetler sunulacak.

ERÜ Desteği

Ser@ takımları Erciyes Üniversitesi'nin laboratuvar imkânlarından faydalanmakla birlikte Erciyes Üniversitesi'nin araştırmacılarından akademik destek alacaklar.

Unutmayın, Ser@ 2. dönem son başvuru tarihi 15 Nisan 2015.

Start-up Erciyes Atölye (Ser@) hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.erciyesera.com web adresini ziyaret edebilir, başvurunuzu ise buradan gerçekleştirebilirsiniz.

Haberimizi genç girişimci adayı okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Hanife Merve Özcan Hakkında

İnönü Üniversitesi “Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi” Lisansı 2011 mezunu yazar, Anadolu Üniversitesi “Marka İletişimi” bölümüne devam etmektedir. Bir kurs merkezinde “Bilgisayar Kullanımı” dersleri veren, dijital ajanslarda profesyonel olarak yaptığı Sosyal Medya Uzmanlığı işine Freelance olarak devam eden Yazar; Aralık 2014 - Mayıs 2015 aralığında Girişim Haber'de editörlük ve sosyal medya uzmanlığı yapmıştır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor