Dozunda Haberler İçin Bir Mobil Yeni Medya Girişimi: Hap Haber!

Hap Haber, atılan dikkat çekici manşetler ile toplumu bilgilendirmek yerine sadece tıklanma sayısına yönelik bir amaç güden internet haberciliğine yeni bir bakış açısı getiriyor. Detaylar haberimizde..

Hap Haber, atılan dikkat çekici manşetler ile toplumu bilgilendirmek yerine sadece tıklanma sayısına yönelik bir amaç güden internet haberciliğine yeni bir bakış açısı getiriyor.

Türkiye'de son yıllarda internet haberciliği noktasında atılan çarpıcı manşetler toplumu bilgilendirmek yerine sadece tıklanma sayısına yönelik bir amaç gütmekte. Atılan manşetler, konulan görseller haberin içeriği ile alakasız olmakla birlikte gazetecilik ilkelerini de hiçe saymakta.

Hap Haber, hem alternatif bir gazetecilik pratiği için olanaklar barındırması hem de internet haberciliğine örnek teşkil etmesi bakımından ortaya konulmuş bir girişim olma özelliği taşıyor. Bu platform, aldatıcı başlıklar atan haber sitelerinin aslında neyi paylaşması gerektiğini basit bir dille paylaşmayı ve kullanıcıların gereksiz haberler ile zaman kaybetmelerini önlemeyi hedefliyor.

Herhangi bir sosyal ağda gezinirken karşınıza çıkan haber başlıkları çok ilginizi çekiyor fakat tıklayıp içeriği gördüğünüzde çoğu zaman hayal kırıklığına uğruyorsunuz. Karşınıza çıkan şey bir haberden çok tekrar eden yazılar ve bir çok gereksiz bilginin bulunduğu, tek amacı bir kaç ziyaretçiyi daha siteye çekmek olan bir yazıdan başkası olmuyor.

İster bilgisayar başında, ister mobil durumda olun haber okumak ve en hızlı şekilde doğru bilgiye ulaşmak oldukça zorlaşmış durumda. Hap Haber ekibi, bu durumun önüne geçebilmek adına sosyal ağlarda ve haber sitelerinde görülen “ilgi çekici” başlıkları ve haber kaynağını belirterek haberin özet ve net halini paylaşıyor.

3 kişilik bir editör ekibi ile başlanılan bu yolculukta Hap Haber ekibi, güncel olarak haber servislerini takip ederek Hap Haber kullanıcıları için özetler ve net açıklamalar hazırlıyor ve en hızlı şekilde paylaşımı yayınlıyor. Şu anda özel haberlerden ziyade var olan haberlerin en doğru şekilde kullanıcıya ulaştırılması odağında ilerliyoruz.

Hap Haber, ana akım medyaya karşı bir duruş olarak ortaya çıkmış olsada önümüzdeki 6 ay içerisinde bireysel habercilik anlamında da yenilikler getirmeyi planlıyor. Hali hazırda onay mekanizmasına bağlı olarak bir haber ekleme modülü bulunuyor. Bu modül, önümüzdeki güncellemelerde fotoğraf ve video eklenebilecek (kullanıcıların kendi içeriklerini üretebileceği) hale getirilecek ve bireysel gazetecilik anlamında gelişmeler gösterecek.

Hap Haber'e bir MVP (Minimum Viable Product) yazılımı örneği denilebilir. Uygulamanın çok ileri adımları belirgin olduğu halde şu anda kullanıcılara en hızlı şekilde fayda sağlayabilecek bir yapıda yayına alındı. Bu sade yapı, kullanıcıların geribildirimleri ve uygulamanın amacı doğrultusunda şekillenecek ve büyüyecek.

Hap Haber hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz twitter adresini takip edebilir, dilerseniz Android market'ten uygulamayı ücretsiz olarak mobil cihazlarınıza indirebilirsiniz.

Haberimizi gündemi internet ve mobil cihazlar aracılığı ile takip eden okurlarımız başta olmak üzere  tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor