Motivasyon Artıran Ofisler Oluşturmak İçin 10 Püf Nokta!

Yüksek Mimar Önder Kul, ofislerine enerji, verimlilik ve sağlık katmak isteyen girişimciler ve profesyonel yöneticiler için yararlı önerilerde bulundu. Detaylar haberimizde..

Kuşak değişimleri, kurumsal yapılanmanın iş hayatında yaygınlaşması, işveren ve çalışan profillerinin dönüşümü ve çalışma hayatının teknoloji ile iç içe ve hızlı ilerleyişi gibi etkenler, çalışma hayatındaki fiziksel koşulları farklı bir yöne taşıyor.

mimaristudio’nun kurucularından Yüksek Mimar Önder Kul, ofislerine enerji, verimlilik ve sağlık katmak isteyen girişimci işverenler ve profesyonel yöneticiler için yararlı oldunu düşündüğümüz önerilerde bulunmuş:

1. Ofisinizi Teknolojiye Entegre Edin

"Çalışanlar, kendilerine ayrılan özel çalışma alanı dışında, ofis içinde farklı noktalarda teknoloji ile iç içe bir ilişki içinde olabilmelidir. Bu, binanın işletmesi ile ilgili detaylardan, toplantı odalarında kullanılan teknolojiye, ortak kullanım alanlarındaki olanaklardan, kişi özelindeki çalışma koşullarına kadar dikkatle ele alınmalıdır."

2. Mobil Dünyaya Adapte Olun

"Çalışma alanlarının tüm alt ve üst yapısının mobil dünyanın gerektirdiği hızlı değişimlere uygun şekilde çözümlenmesi gerekir. Çalışanların ofisin geneli içinde fiziksel şartlar bakımından esnek ve rahat çalışma koşullarına sahip olması önemlidir."

3. Yeşil Motivasyonun Anahtar Rengidir

"Çalışma alanları, sosyal mekanlar ve daha bir çok noktada, çalışanı yeşil ile bir arada tutmak, görsel ve zihinsel olarak motivasyonu olumlu yönde etkileyecektir. Yeşil bu anlamda mutlaka iç mimari tasarımın bir parçası olarak ele alınmalıdır."

4. Özgür Hissetmelerini Sağlayın

"Mesai saatleri içindeki rutin disiplinli çalışmanın yanında, çalışanlara ofis içinde serbest hareket alanı sağlayacak olanaklar sunulmalıdır. Yaratılacak alanlar, kendi özel çalışma alanının yanında dinlenme, serbest çalışma, toplantı gibi imkanları sağlamalıdır. Mobil çalışma hayatının bir parçası olan serbestlik, kurumsal çatı altında da hayata geçirilmelidir."

5. Çok İş İçin Çok Oyun Gerekir

"Çalışma alanları düşünülürken fiziksel koşulların el verdiği bölüm ya da bölümlerde bazı spor ve oyun faaliyetlerini hayata geçirebilmek kısa molalarda çalışanları olumlu yönde etkileyecektir."

6. Ofisinize Sanatın Tutkusunu Katın

"Çalışanların sanat dallarına teşvik edilmesi adına kurumsal yapı içinde organize edilecek kurslar ve bu faaliyetlerin sonunda ortaya çıkartılan eserlerin ofis içinde belirli bölümlerde sergilenmesi, çalışma alanlarına özel bir ruh katacaktır."

7. Buluşma Noktaları İle Sosyal Yaşamı Destekleyin

"Artık ofisler sadece bir çalışma alanı değil, aynı zamanda sosyal ilişkilerin güçlendirildiği mekanlara dönüştü. Çalışanların yemek yediği alanlardan dinlenmek için kullandığı bölümlere kadar tüm mekanlar çalışma alanlarına entegre olmalı; renk, mekan kurgusu, malzeme seçimleri ve olanakları ile günlük hayattaki mekanlardan kopartılmadan ele alınmalıdır."

8. Keyifli ve Kaliteli Alışveriş Mekanları Yaratın

"Fiziksel koşulların uygun olduğu ofis binalarında, bina yönetiminin denetimi ve izni ile belirli satış noktaları açılması binanın yaşanılırlığını artırır. Bu standlarda kitaptan organik ürünlere kadar sunulacak çeşitlilik, zamanını verimli kullanmak isteyen çalışanlar için güzel bir fırsat yaratır."

9. İdeal Işık İdeal Çalışma Ortamı Demektir

"Gün ışığının insan psikolojisi üzerindeki olumlu etkileri, çalışma alanlarında en öncelikli olarak irdelenmesi gereken koşullardan birisidir. İdeal aydınlık seviyesinin elde edilmesinin yanında, günün farklı saatlerinde, farklı ışık ve renk şiddetinin kullanılması hatta farklı iş dallarına göre bu hesapların bağımsız olarak yapılması, uygun ışık kalitesinin düşünülmesi gerekir."

10. Taze Hava Verimli Ofislerin Olmazsa Olmazıdır

"Mekanın fiziksel tasarımına paralel olarak, çalışma alanının potansiyel gelecekteki kullanıcı sayısındaki konfor şartlarını sağlayacak şekilde taze hava koşullarının sağlanması önemlidir. Taze hava, sağlık koşulu olmasının yanında, aydınlatma kararlarında olduğu gibi psikolojik olarak da çalışanı etkileyecek alt yapısal önemli bir konudur."

Haberimizi girişimci işverenler ve profesyonel yönetici okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Hanife Merve Özcan Hakkında

İnönü Üniversitesi “Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi” Lisansı 2011 mezunu yazar, Anadolu Üniversitesi “Marka İletişimi” bölümüne devam etmektedir. Bir kurs merkezinde “Bilgisayar Kullanımı” dersleri veren, dijital ajanslarda profesyonel olarak yaptığı Sosyal Medya Uzmanlığı işine Freelance olarak devam eden Yazar; Aralık 2014 - Mayıs 2015 aralığında Girişim Haber'de editörlük ve sosyal medya uzmanlığı yapmıştır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor